19. 9. 2015 | Ondřej Nejedlo

Benátečtí položili základ výhry ve druhé třetině

5., sobota 19. 9. 2015
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Díky povedené druhé třetině, ve které vstřelili tři branky, brali benátečtí hokejisté všechny body v důležitém souboji proti Mostu. Utkání bylo velkým zápasem mladíků. Po dvou bodech si připsali osmnáctiletý Lakatoš s dvacetiletým Volfem. Devatenáctiletý Černoch pak přidal čtvrtou branku domácích, kteří svého soka udolali v poměru 4:2.
Benátky n.J.: Lukáš – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Jandejsek – Jonák, Lakatoš, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Miškovský, Hrníčko, Matějček – Volek, Volf, Černoch.
Most: Horák – Zeman, Havelka, Baránek, Černý, Kokeš, Strejček, Hora – Slavíček, Alinč, Zdeněk – Řehoř, Havlíček, Kubinčák – Přeučil, Smolka, Procházka - Mical.
Branky a nahrávky: 25. Víšek (Lakatoš, Čermák), 30. Lakatoš (Hrníčko), 40. Volf (Kajínek, Pabiška), 55. Černoch (Volf, Kajínek) - 22. Havlíček (Kubinčák, Černý), 46. Kubinčák (Řehoř, Hora). Rozhodčí: Kopeček - Polák, Rampír. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Střely na branku: 49:35.

Komentář

První šanci zápasu si připravil domácí mladíček Lakatoš, který ale z těsné blízkosti na brankáře Horáka nevyzrál. V hledišti to zašumělo také o chvilku déle, kdy Černochovu přihrávku promáchl ve výhodné pozici Volf. Postupem času začali hosté vyrovnávat hru a také oni se dočkali svých šancí. Benátecký brankář Lukáš byl ale jistý, svůj tým podržel zejména při dobře hraných přesilových hrách mosteckého soupeře.

Hned na začátku druhé třetiny však přišla studená sprcha pro domácí tým. Na levé straně se uvolnil Ondřej Havlíček a střelou do horní poloviny branky poslal Most do vedení. Vyrovnat mohl o chvilku déle Jonák, ten však narazil na pohotový Horákův beton. Ve 25. minutě již udeřilo. Po pěkné kombinaci vznikl před Horákem závar, ze kterého těžil Jan Víšek, který dostrkal puk za sedícího brankáře severočeského týmu. Také Benátečtí měli velmi dobře sehrané početní výhody. Lakatoš v další šanci narazil na dobře chytajícího Horáka. Ve 30. minutě se Hrníčko, vracející se z trestné lavice, pustil do sprinterského souboje právě s Horákem. Ten byl u puku o malý chloupek dříve, trefil však pouze benáteckého útočníka, který z ostrého úhlu nezacílil do odkryté branky. To se povedlo až dojíždějícímu Dominiku Lakatošovi, který obstřelil jak brankáře Horáka, tak i skákajícího útočníka Slavíčka. Na Horákovi tato chybička nezanechala větší stopy. Poradil si totiž s další šancí výborného Lakatoše či s nepříjemnou Čakajíkovou střelou. Nevyzrál na něho ani Matějček, který se před ním zjevil zcela sám. Až necelou minutu před koncem hostující brankář kapituloval po přesné střele Lukáše Volfa k pravé tyčce. Domácí tak šli do kabin s komfortním dvoubrankovým náskokem.

Třetí třetina odstartovala samostatným únikem domácího Černocha, který ale neustál lehký kontakt s jedním z protihráčů. Hosté nepůsobili dojmem ze druhé třetiny a také oni několikrát dokázali přivézt domácím tým do úzkých. Ve 46. minutě navíc Řehoř adresoval přihrávku zpoza branky Vojtěchu Kubinčákovi, který byl přesný. Mostečtí vycítili šanci, úspěšné ale nebyly střely Kubinčáka, Řehoře či Slavíčka. V 53. minutě se navíc nechal vyloučit hostující Procházka a Benátečtí početní výhodu v jejím závěru využili. Po přesné přihrávce Volfa se před brankovištěm nejlépe orientoval Jiří Černoch a mohl se radovat z první branky v benáteckém dresu. Pojistit vedení domácích mohl Volf, který ale v samostatném nájezdu na Horáka nevyzrál. Hosté nezkorigovali stav ani v téměř minutové power play.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Pro nás to byl těžký zápas. Druhá nejvyšší soutěž je kvalitní, soupeři jsou letos velice vyrovnaní. Chtěl bych poděkovat klukům, kteří nejenže otočili nepříznivý stav, ale dokázali si udržet rozhodující náskok.

Josef Řeháček (Most): Pochopitelně jsme přijeli pro nějaký bod. Zápas se pro nás odvíjel dobře. První třetina byla vyrovnaná. Dokonce jsme se dostali do vedení. Potom přišel výpadek, který se nám stává. Soupeř srovnal, poté se dostal do vedení nešťastnou brankou po návratu z trestné lavice. Vzápětí domácí zvýšili na 3:1 a zápas se tak pro nás zkomplikoval. Přesto jsme ještě dokázali snížit. Opět jsme se ale nechali vyloučit a inkasovali branku, která rozhodla.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.