23. 9. 2015 | Ondřej Nejedlo

O vstřelené branky se musí podělit více hráčů, ví Bartoloměj Salanský

Benátečtí mají za sebou již pět prvoligových zápasů, ze kterých vytěžily solidních osm bodů. Je to vůbec druhý nejlepší benátecký vstup do prvoligové sezóny od postupu v roce 2008. Na prahu nového soutěžního ročníku dostal slovo generální manažer Bartoloměj Salanský (na snímku), aby se ohlédl za uplynulými měsíci a aby tak trochu poodhalil největší benáteckou slabinu – střílení branek.
Benátečtí hokejisté poměrně dobře vstoupili do své osmé prvoligové sezóny. Zatímco doma ztratili pouhý jeden bod, venkovní zápasy jejich konto neobohatily. Na vině je zejména střelecká potence. „Střelce mezi sebou usilovně hledáme. S naší chabou střeleckou bilancí musíme tak trochu počítat,“ ví generální manažer benáteckého týmu Bartoloměj Salanský. Ten následně doplňuje, že benátecký mančaft se skládá ze spousty mladých hráčů, kterým chybí zkušenost a lidově řečeno také vyčuranost. „Pokud se do šance dostane starý harcovník, většinou mu stačí na gól jedna či dvě střely. U mladých hráčů je to pochopitelně více,“ říká Salanský. Benátečtí se přesto mohou opřít o trio zkušených útočníků, mezi které patří Janové Plodek a Víšek s Danielem Špačkem. „To ale nejsou typičtí střelci. O vstřelené branky se musí podělit více hráčů,“ připomíná generální manažer.

Benátečtí vstoupili do sezóny s jednou velkou novinkou. Sice stále zůstávají farmou extraligového oddílu Bílí Tygři Liberec, avšak nyní posílá k Jizeře své hráče i Sparta Praha či Mladá Boleslav. „Donutila nás k tomu finanční situace. Sedm uplynulých sezón jsme striktně dodržovali spolupráci s Bílými Tygry,“ objasňuje benátecký generální manažer. Ten vzápětí reaguje i na to, zda neměl v letních měsících o prvoligový hokej v Benátkách nad Jizerou strach. „Pochopitelně jsem zaslechl, že se druhá nejvyšší soutěž v Benátkách hrát nebude. Osobně jsem ale strach neměl. Od prezidenta libereckého týmu pana Syrovátka jsme dostali za úkol maximálně snížit rozpočet. Na starost si to vzal Filip Pešán. Myslím si, že spolupráci se třemi extraligovými oddíly by mohla fungovat a že by to mohlo vydržet i do příštích sezón, vysvětluje Salanský.

Před Benátkami stojí velmi těžký úkol. Minulá sezóna je totiž považována za jednu z nejlepších v historii tohoto klubu. „Je to trochu závazek do té další. Navázat na uplynulou sezónu bude hrozně těžké. WSM liga je letos strašně vyrovnaná. Osobně v ní nevidím ani jeden tým, který by měl hrát na chvostu," říká benátecký manažer.

Jedno je jisté, Benátečtí se budou muset v nadcházející sezóně obejít bez několika opor. Do Jihlavy odešel zkušený Josef Skořepa, do Českých Budějovic potom duo Petr Kolmann-Josef Mikyska. „Zaslechl jsem něco o tom, že jsme Josefa Skořepu poslali pryč. Není to pravda. Pepík za námi sám přišel s tím, že by si chtěl vyzkoušet hokej v Jihlavě. V ročním hostování jsme mu nebránili," uzavírá Salanský.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!