27. 9. 2015 | Martina Nová

Kluci mi hodně pomohli vzadu, chválil své spoluhráče po výhře 4:0 brankář Lukáš

V sobotním zápase proti Havířovu se Jan Lukáš blýskl vychytanou nulou, která podtrhla tak velmi dobrý výkon benátských hráčů v poli, ti nasázeli do hostující branky čtyři góly. „Pozitivní je, že jsme hráli za tři body, to je hlavní a k té nule, musím říct, že kluci výborně bránili. Havířov vlastně celou dobu chodil do tří a kluci mi hodně pomohli vzadu, takže velké díky jim,“ nešetřil chválou na své spoluhráče Lukáš, který se po 7. kole vyhoupl na 1. místo jak v průměru inkasovaných gólů na zápas, tak i v procentuální úspěšnosti.

Udržet čisté konto není jednoduché, proto je zapotřebí ke kvalitnímu výkonu samotného brankáře i štěstíčko a především pomoc ostatních hráčů. Tohle vše Jan Lukáš v sobotu měl k dispozici a situace využil. „Myslím si, že štěstí tam u mě trochu stálo, puky se ode mě odrážely a nějaké těžké situace se tam vyřešily celkem s přehledem a všechno v podstatě, co jsem mohl, tak jsem viděl,“ přiblížil dění před brankou ze svého pohledu. Vzápětí ale nezapomněl opět složit poklonu spoluhráčům. „Kluci to tam dobře čistili a blokovali střely, čili ještě jednou jim děkuju.“

V polovině třetí třetiny byl pravděpodobně nejzmatečnější moment ze strany Benátských, kteří tam na poslední chvíli řešili pokus havířovského Tomiho. Jak to vypadalo z pohledu benátského gólmana? „Tam se to nějak odrazilo, ani nevím jak, takže kluci to tam dobře vyklekali, vylehali,“ vysvětloval a ihned dodal povzbuzující slova do dalších utkání, „a tento výkon bychom měli pokládat častěji a myslím si, že se nám bude dařit.“

V závěrečném dějství si hostující fanoušci neodpustili ohňové představení, které sice z tribuny vypadalo velmi pohledně a navozovalo jakousi předvánoční atmosféru, ale také se po něm nad ledem začal snášet dým. „To se stává. Sice bych byl rád, kdyby fandili, ale tohle, si myslím, že je zbytečné. Pak se tam špatně dýchá a nevím, možná bych to asi hasil,“ navrhoval možnou alternativu řešení Lukáš, který se momentálně přetahuje o lepší statistiky s brankářským kolegou Schwarzem.

(pozn. red. Jan Lukáš ve třech zápasech 4x inkasoval a úspěšnost má 95,88%, Marek Schwarz ve čtyřech utkáních inkasoval 6x a je na 95,42%, s těmito čísly tak drží hned druhou pozici ve statistikách WSM ligy za prvním jmenovaným.)

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.