27. 9. 2015 | Martina Nová

Benátky vyhrály třikrát vřadě a čeká je výjezd do Litoměřic

Benátečtí hokejisté si snad nemohli přát lepší vstup do sezóny. Na domácím ledě si drží neporazitelnost a celkově jen dvakrát prohráli. Díky tomu jim patří třetí příčka v tabulce s krásnými čtrnácti body. V posledních třech zápasech dokázali svému soupeři pokaždé vstřelit čtyři góly a dohromady jen stejný počet inkasovali. Příští soupeř Benátek, litoměřický Stadion, je na tom jen o kousek hůř. Ztratili o duel více a průběhy utkání jsou střelecky velmi divoké. Jak dopadne souboj nejdefenzivnějšího celku s druhým nejofenzivnějším, můžete v pondělí od 18:00 sledovat prostřednictvím online textového přenosu.

Nepovedený vstup, následné probuzení ofenzívy

Litoměřice neměly příliš povedený úvod nové sezóny. V prvním utkání hostily ambiciózní Jihlavu, která je obrala výsledkem 4:1 o kompletní počet bodů. Litoměřickým se nepovedl ani následný výjezd do Havířova, kde jim na zpáteční cestu přibalili nadílku v podobě výsledku 2:6. Jenže následně se štěstí slitovalo a dopřálo trochu radosti i na severu Čech. Ve 3. a 4. kole byli opět hokejisté Stadionu v domácí výhodě, kterou proměnili ve shodný výsledek 5:4 po samostatných nájezdech. Nejprve zaskočili českobudějovický Motor, když po první třetině měli výhodu 2:1, ve druhém dějství ale třemi góly Jihočeši stav otočili. Nicméně Litoměřice se nevzdaly, dokázaly vyrovnat a získat bonusový druhý bod. Divoké to bylo i s ústeckými Lvi, změna byla jen v tom, že domácí celý zápas dotahovali, na 4:4 vyrovnali až v 60. minutě, a pak už jen svého soka předstihli opět v dovednostní disciplíně. Poté přišla další dlouhá cesta na led soupeře, tentokrát do Šumperku, jež přinesla kýžené tříbodové vítězství za výsledek 5:2. V 6. kole přicestoval nováčkovský Zubr z Přerova a opět se konala divácky velmi líbivá přestřelka s konečným skóre 7:6 a třemi body pro domácí Litoměřice. Naposledy Stadion absolvoval duel s kladenskými Rytíři, kdy již potřetí měřil své síly v nájezdech. Tentokrát to ale nevyšlo a na Kladně urval pouze bod za výsledek 2:3sn.

Benátští brankáři ovládají statistiky

Benátky nad Jizerou jsou momentálně týmem s nejmenším počtem inkasovaných gólů, nejlépe ubráněnými oslabeními, druhým nejnižším počtem trestných minut a gólmani Jan Lukáš a Marek Schwarz ovládají statistiky s průměrem obdržených branek na zápas a procentuální úspěšností. To Litoměřicím sedí spíše opačný konec statistik. Jsou druhým celkem s počtem vstřelených gólů, obránce Angel Krstev vládne mezi nahrávači a oproti 80 TM Benátek jich má Stadion 118 (4. příčka po Kadani, Třebíči a Kladnu).

Poslední vzájemné utkání - 25. 8. 2015, přípravný zápas

HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice 4:3sn

Branky a nahrávky: 11. Říha (Volf), 24. Víšek (Říha), 60. Špaček (Hrníčko, Kajínek), rozh. náj. Víšek - 14. Švagrovský (Piegl), 34. Rousek (Kalla, Doležal), 54. Rousek (Kalla).

Sestava Benátek: Schwarz – Říha, Čermák, Jandejsek, Havlín, Kajínek, Pařízek, Mrázek – Dlouhý, Volf, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Matějček, Hrníčko, Havlas – Paločko, Bittner, Huňa.

Sestava Litoměřic: Král – Šulc, Bílek, Málek, Piegl, Mikliš, Chmel, Šikner – Doležal, Kalla, Rousek – Valášek, Švagrovský, Ondráček – Racek, Berger, Procházka – Zajan, Sýkora, Brandejský – Krátoška.

Poslední utkání obou týmů – 26. 9. 2015, 7. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou – HC AZ Havířov 2010 4:0

Branky a nahrávky: 5. Volek (Jandejsek), 26. Víšek (Volf, Lakatoš), 32. Ordoš (Čakajík, Plodek), 36. Matějček (Čermák, Říha). Rozhodčí: Sýkora - Malý, M. Svoboda.

Sestava Benátek: Lukáš (Stejskal) – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Jandejsek, Sobotka – Volf, Lakatoš, Víšek – Ordoš, Plodek, Miškovský – Volek, Havlas, Matějček – Paločko, Král, Huňa.

HC Rytíři Kladno – HC Stadion Litoměřice 4:3sn

Branky a nahrávky: Nash (Lukáč, Redlich), 15. Bílek (Stach, Zajíc), 26. Dvořáček (Redlich, Nash), rozh. náj. Rudovský – 4. Jank (Krstev), 14. Beránek (Krstev), 49. Valášek (Ondráček, Kopta).

Sestava Litoměřic: Král (Michajlov) – Krstev, Piegl, D. Bílek, Plášil, Mikliš, Jank, Málek – Beránek, Berger, Ma. Procházka, Švagrovksý, Valášek, Doležal, Kopta, Nedvídek, Ondráček, Brandejský, Racek, Mi. Procházka

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.