10. 10. 2015 | Ondřej Nejedlo

Na Kladně rozhodly přesilové hry

12., sobota 10. 10. 2015
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN
Početní výhody, přesně tohle bylo rozhodujícím faktorem výrazné výhry kladenských Rytířů. Zatímco Benátečtí nedokázali využít ani jednu přesilovku, bývalému extraligovému celku se to povedlo celkem čtyřikrát. Důležitou roli hrál urostlý útočník Václav Skuhravý, autor tří přesných přihrávek, zejména ze svých vynikajících vhazování. Hosté, ač v utkání vedli o dvě branky, odjeli z Kladna s nelichotivou porážkou 2:7.
Kladno: Mensator – Nash, Kehar, Repe, Růžička, Zajíc, Gutwald – Dvořáček, Skuhravý, Pitule – Rudovský, Stach, Bílek – Dalecký, Kindl, Redlich – Čurda, Machač, Strnad.
Benátky n.J.: Schwarz – Čermák, Říha, Havlín, Čakajík, Kalina, Kajínek, Sobotka, Pabiška – Víšek, Volf, Huňa, Matějček, Plodek, Ordoš, Vlach, Lakatoš, Černoch, Miškovský, Havlas.
Branky a nahrávky: 12. Redlich (Dalecký, Repe), 18. Stach (Nash, Skuhravý), 37. Strnad (Růžička, Skuhravý), 43. Rudovský (Skuhravý), 51. Bílek (Nash), 53. Rudovský (Bílek, Nash), 60. Kindl - 5. Ordoš (Plodek), 9. Volf. Rozhodčí: Zubzanda - Malý, Šmika. Vyloučení: 7:11. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1721. Střely na branku: 35:25.

Komentář

Benátečtí Kladenské notně zaskočili. Již v 5. minutě vyhrál Plodek buly na Jana Ordoše, který obkroužil domácí branku a zasunul puk za pozdě se přesouvajícího brankáře Mensatora. Vzápětí mohl přidat druhou branku hostující Volf, avšak netrefil kotouč tak, jak by si sám představoval. Mrzet jej to však příliš nemuselo. O chvíli později totiž právě Lukáše Volfa vysunul Víšek a přihrávku prvně jmenovaného před brankoviště si do vlastní branky srazil útočník Pitule. Domácí snížili také poměrně šťastným gólem. Po rychlém přečíslení trefila Daleckého nabídka Tomáše Redlicha do brusle, od které se kotouč odrazil za Schwarzova záda. Bláznivý hokej v první třetině pokračoval. Aktivní hosté mohli zpět získat svůj dvoubrankový náskok. To by se ale Ordoš musel prosadit tváři v tvář Mensatorovi. V 18. minutě ukázali poprvé Kladenští svoji největší zbraň – přesilové hry. Skuhravý vyhrál buly na napřaženého Nashe, jehož prudká rána byla sražena k dojíždějícímu Davidu Stachovi a hráč, jehož ještě den před zápasem trápili zdravotní problémy a nebylo jisté, zda nastoupí, vyrovnal.

Ve druhé třetině pomalu a jistě začínalo Kladno přebírat otěže hry. Hosté nebyli již tak aktivní, vždyť si připsali jen tři střelecké pokusy. Nicméně benátecká obrana zatím pracovala velmi dobře. Ze skromného množství šancí hostů stojí jedna za zmínku. Kotouč se od zadního mantinelu odrazil na Plodkovu hůl. Zkušený benátecký útočník však z těsné blízkosti Mensatora nepropálil. Ve 37. minutě se domácí dostali do vedení velmi šťastným gólem. Oblouček Davida Strnada zapadl ve skrumáži před Schwarzem do hostující branky.

Do třetí třetiny nastupovali hosté v oslabení. To ještě ubránili. Následný faul Čakajíka byl ale velmi brzy potrestán. A opět stejná písnička. Skuhravý vyhrál buly na Jana Rudovského, který nádhernou střelou trefil náramně pod břevno. Benátečtí marně hledali recept na poctivou kladenskou obranu. Naopak zvýšit mohl Redlich, který ale druhou branku Schwarzovi nevsítil. Co se nepovedlo mladému útočníkovi, to dokonal o mnoho zkušenější Vítězslav Bílek, který brzy využil přesilovku po Vlachově faulu. Po vyhraném buly mu nahrával Nash. Domácí byli v laufu. Kindlův pokus do horní poloviny branky, však lapil lapačkou zkušený hostující gólman. Také další přesilovku Kladenští využili. Znovu u toho byla první formace. Po přihrávkách Bílka a Nashe se opět pod víko trefil Jan Rudovský. V závěru měli také Benátečtí dvě po sobě jdoucí přesilové hry. Na korekci skóre již nebyl ani čas ani, při pohledu na světelnou tabuli, chuť. Naopak sedmnáct vteřin před závěrečnou sirénou obral Havlase o kotouč Denis Kindl, vybruslil si do střelecké pozice a bekhendem překonal Schwarze posedmé.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): Do utkání jsme nevstoupili dobře. Benátky byly lepší a zaslouženě šly do dvoubrankového vedení. Trochu nás trápí marodka, ta ale padne během sezóny na každý tým. Musíme se s tím vyrovnat. Poté se naše hra zlepšila. Díky využitým přesilovkám jsme se dostali do hry. Jakmile se tým dostane do vedení, hraje se lépe.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Zápas se mi hodnotí těžce. Výsledek je pro nás nelichotivý. Přijeli jsme sem s taktikou hrát jednoduchý hokej, což se nám dařilo pouze v první třetině. Od druhé třetiny se zejména kvůli disciplíně naše hra rozsypala. Domácí proměňovali přesilovky a tím toto utkání vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.