16. 10. 2015 | Martina Nová

Na benátském ledě se představí vedoucí celek WSM ligy, pražská Slavia

Hokejisty Benátek nad Jizerou čeká další výzva. Tentokrát na svém ledě přivítají nováčka letošního ročníku, bývalého účastníka hokejové extraligy, tým HC Slavia Praha. Slávisté mají pochopitelně za cíl navrátit se do nejvyšší soutěže a již od samého začátku to dokazují. Patří jim první příčka v tabulce, i když ze zadu na ně silně dotírá Motor. Benátčané prohráli tři utkání po sobě, přesně tolik porážek má svém kontě Slavie z uplynulých čtrnácti kol, avšak to třetí přišlo naposledy tuto středu proti Kladnu. Jak dopadne již druhé střetnutí těchto celků, můžete sledovat v sobotu 17. 10. od 17 hodin na stadionu v Benátkách nebo prostřednictvím online komentáře.

Jedinými přemožiteli Slavie jsou Kladno a České Budějovice

Pražané ze čtrnácti odehraných zápasů prohráli pouze tři a navíc nebodovali pouze v jediném utkání. To bylo ve 4. kole, kdy je hostil českobudějovický Motor, na jihu Čech padli 1:4. Ty další porážky byly obě proti kladenským Rytířům, nejprve v úvodním kole na Kladně, kde hosté urvali alespoň bod za výsledek 2:3 po samostatných nájezdech, přestože jako první v zápase šli do vedení. Ve středu 14. října zavítali Kladeňané do hlavního města a tam zvítězili stejným skóre, avšak průběh byl odlišný v tom, že domácí museli dohánět dvoubrankové manko.

Benátčané absolvovali v letošním roce již dvě střetnutí s pražským týmem, nejprve v letní přípravě, to dokázal celek ze Středočeského kraje zvítězit v Praze, ale v zápase WSM ligy odjeli z ledu slávistů po výsledku 0:2 s prázdnou.

Pražané kromě prvního místa v tabulce, nejvyššímu počtu vstřelených branek a nejnižšímu číslu inkasovaných gólů vlastní i jiná prvenství. Nejproduktivnějším hráčem WSM ligy je momentálně útočník Josef Markovič (7+14), který je zároveň nejlepším nahrávačem, dále pak nejlepším střelcem je Miloslav Čermák, brankář Alexandr Hylák má nejnižší průměr inkasovaných branek na utkání (1,5), a Pražanům patří nejlepší čísla také v ubráněných oslabeních, naopak v produktivitě během přesilových her mají ještě, co vylepšovat.

Poslední vzájemné utkání - 12. 9. 2015, 2. kolo WSM ligy 2015/16

HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou 2:0

Branky a nahrávky: 21. Hruška (Vas, Pavlin), 36. Vas (Robinson, Markovič).

Sestava Slavie: Hylák – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Růžička – Robinson, Vas, Markovič – Micka, Jurík, Jiránek – J. Doležal, Kašpařík, M. Čermák – T. Doležal, Tomek, Andres.

Sestava Benátek n. J.: Lukáš – R. Čermák, Říha, Havlín, Jandejsek, Kajínek, Pabiška, Sobotka, Čakajík – Víšek, Jonák, Dlouhý – Špaček, Plodek, Ordoš – Matějček, Volek, Černoch – Miškovský, Volf, Hrníčko.

Poslední utkání obou týmů – 14. 10. 2015, 14. kolo WSM ligy 2015/16

LHK Jestřábi Prostějov – HC Benátky nad Jizerou 3:2

Branky a nahrávky: 15. Dragoun (Šenkeřík, Drtina), 44. Novák (Čuřík, Moskal), 49. Drtina (Husák, Dragoun) – 23. Čakajík (Paločko, Huňa), 33. Huňa (Král, Havlín).

Sestava Benátek n. J.: Schwarz (Sejpal) – Čermák, Říha, Havlík, Čakajík, Kalina, Pabiška, Sobotka, Jandejsek – Špaček, Plodek, Jonák, Matějček, Volf, Ordoš, Havlas, Král, Huňa, Miškovský, Paločko.

HC Slavia Praha – HC Rytíři Kladno 2:3sn

Branky a nahrávky: 32. D. Hruška (Bahenský, Micka), 38. Robinson (Markovič) – 12. Skuhravý (Nash, Bílek), 30. Repe (Kindl, D. Růžička), rozh. náj. Rudovský.

Sestava Slavie: Hylák – M. Hruška, Pavlin, Kolařík, Knot, Hraško, Punčochář, Adam, A. Růžička – Robinson, Šafránek, Markovič – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – Micka, Bahenský, D. Hruška – J. Doležal, Andres, Jiránek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.