27. 10. 2015 | Martina Nová

Benátčané budou hrát v Mostě, tam budou chtít zopakovat výhru z 5. kola

Před reprezentační přestávkou mají na programu hráči Benátek nad Jizerou ještě dvě utkání. Jedním z nich je středeční duel na ledě Mostu. Jako v loňské sezóně, tak ani letos se mosteckým hokejistům nedaří. Vyhráli pouze čtyři zápasy a společně se Šumperkem se krčí na dně tabulky WSM ligy. V 5. kole, kdy se tyto celky střetli u Jizery, brali plný počet bodů Benátčané po vítězství 4:2. Zda se podaří Středočechům i tentokrát porazit tým ze severozápadu Čech, můžete sledovat ve sváteční středu 28. 10. od 17:30 prostřednictvím online komentáře.

Mostečtí z pohledu čísel

Most v dosavadním průběhu utkání nasbíral 15 bodů za čtyři vítězství a tři utkání, ve kterých padl až v samostatných nájezdech. Mezi celky, jež dokázal porazit, patří Ústí nad Labem, Přerov Šumperk, který zdolal dvakrát. Tým ze severozápadu Čech, jež je v letošní sezóně opět farmou Litvínova, z uplynulého ročníku mistra české extraligy. Přesto to nijak nedopomáhá Mosteckým k vyšším příčkám. I když jsou až 13., a to je díky lepšímu skóre se Salithem, co se týče statistik, nepatří mezi zcela nejhorší týmy. Dosavad vstřelili průměrný počet branek, v inkasovaných jsou až čtvrtí nejhorší, v úspěšnosti přesilových her patří dokonce mezi čtvrtý nejlepší celek a v dalších statistikách se drží v průměrných hodnotách, avšak zajímavé je, že na mosteckou branku přijde skoro 40 střel za utkání.

Mostu nepřeje štěstí

Mostu obecně letos moc nepřeje štěstí, neboť až na výprask 6:1 od pražské Slavie ze 7. kola a prohry v Přerově 1:4, nezaznamenali mostečtí hokejisté porážku s výsledkem o větším rozdílu než dvou branek. Tým ze severozápadu musel dokonce přečkat sérii 11 porážek, která se datovala od 3. kola a skončila ve 14. kole doma proti Ústí nad Labem, v nichž dokonce osmkrát bylo konečné skóre pouze jednobrankové. Takto vyrovnanou partii dokázali mostečtí hráči sehrát například s Jihlavou, která vyhrála až po nájezdech vysoko 6:5, s Kadaní, rovněž utkání rozhodly až nájezdy, tentokrát 1:2 v neprospěch Mostu, nebo s Českými Budějovicemi, Motor zvítězil 3:2.

V posledních zápasech zmar vystřídal zdar

Od předešlých pěti utkáních plně využívají ve městě na řece Bílině novou posilu – útočníka Tomáše Divíška, jenž po příchodu ze Slavie Praha zaznamenal již gól a tři asistence. Hlavním tahounem útoku je jinak duo Kubinčák - Havlíček, kteří zatím dohromady nasbírali 26 kanadských bodů.

Z posledních čtyř zápasů zaznamenali tři výhry, nicméně naposledy padli na Kladně, přestože třikrát měli jednogólový náskok. Jenže ve třetí třetině Rytíři přehráli Most a třemi brankami otočili výsledek a pokořili celek z Ústeckého kraje 5:3.

Poslední vzájemné utkání - 19. 9. 2015, 5. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou – HC Most 4:2

Branky a nahrávky: 25. Víšek (Lakatoš, Čermák), 30. Lakatoš (Hrníčko), 40. Volf (Kajínek, Pabiška), 55. Černoch (Volf, Kajínek) - 22. Havlíček (Kubinčák, Černý), 46. Kubinčák (Řehoř, Hora).

Sestava Benátek n. J.: Lukáš – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Jandejsek – Jonák, Lakatoš, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Miškovský, Hrníčko, Matějček – Volek, Volf, Černoch.

Sestava Mostu: Horák – Zeman, Havelka, Baránek, Černý, Kokeš, Strejček, Hora – Slavíček, Alinč, Zdeněk – Řehoř, Havlíček, Kubinčák – Přeučil, Smolka, Procházka - Mical.

Poslední utkání obou týmů – 24. 10. 2015, 17. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou – SK Horácká Slavia Třebíč 2:4

Branky a nahrávky: 25. Kalina (Špaček, Lakatoš), 34. Jonák (Pabiška, Lakatoš) - 33. Kusko (Čejka, Tomek), 33. Zuzin (Zohorna), 40. Polodna (Niko, Holec), 60. Polodna (Holec).

Sestava Benátek n. J.: Hosnedl – Trška, Čermák, Kurka, Čakajík, Pabiška, Kalina – Dlouhý, Volf, Víšek – Jonák, Lakatoš, Špaček – Ordoš, Havlas, Matějček – Huňa, Král, Paločko.

Rytíři Kladno – HC Most 5:3

Branky a nahrávky:10. Horna (Skuhravý, Růžička), 27. Pitule (Kindl, Ptáček), 42. Růžička (Stach, Bílek), 55. Růžička (Kindl, Machač), 59. Stach (Skuhravý, Bílek) – 1. Válek (Písařík), 19. Havlíček (Hora, Baránek), 30. Zeman (Divíšek, Řehoř) .

Sestava Mostu: Horák (59. Mouček) – Zeman, Grin, Hora, Baránek, Černý, Strejček – Chlapík, Divíšek, Řehoř – Kubinčák, Havlíček, Slavíček – Válek, Hanzl, Písařík – Tauš, Přeučil, Mical.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!