21. 11. 2015 | Martina Nová

Po urputném boji nakonec Benátčané na Rytíře nevyzráli

25., sobota 21. 11. 2015
Benátky n.J. - Kladno BEN - KLA

Sérii tří domácích zápasů zakončil duel s Kladnem, ve kterém až do posledních deseti minut střetnutí byly síly naprosto vyrovnané stejně jako skóre. Přestože díky dvěma gólům v přesilovkách v polovině utkání hosté vedli již 2:0, dokázali domácí nejprve snížit trefou Plodka v početní výhodě ve druhé třetině a následně srovnal také ve hře 5 na 4 Hrníčko . Avšak když ve 49. minutě byli posláni do tří, Rytíři opět odskočili a na to již benátští hráči neměli dostatek sil. Následně Kladno vstřelilo ještě dva slepené góly, Paločko sice zvládl snížit na 3:5, nicméně poslední slovo měli hosté, když zpečetili výhru jejich šestou brankou večera.

Benátky n.J.: Hosnedl (Vacek) – Kurka, Čermák, Jandejsek, Pabiška, Hubáček, Ulrych, Kajínek – Dlouhý, Volf, Jonák – Ordoš, Plodek, Špaček – Hrníčko, Kuťák, Matějček – Huňa, Havlas, Paločko.
Kladno: Mensator (Švihálek) – Repe, Nash, Růžička, Kehar, Ptáček, Gutwald – Rudovský, Skuhravý, Machač – Bílek, Stach, Kindl – Relich, Pitule, Dvořáček – Strnad, Šilhavý, Čurda.
Branky a nahrávky: 28. Plodek (Hrníčko, Ordoš), 46. Hrníčko (Plodek), 57. Paločko (Huňa) – 20. Bílek (Stach, Nash), 27. Stach (Skuhravý, Repe), 49. Stach (Rudovský, Nash), 53. Rudovský (Růžička, Machač), 53. Bílek (Kindl), 59. Bílek (Repe, Kindl). Rozhodčí: Smitka – Krátký, M. Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 30:32. Diváci: 678. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.

Komentář

Zápas začal ve vysokém tempu z obou stran. Již ve 3. minutě byl vyloučen hostující Strnad za hákování, jenže Benátkám tato přesilovka příliš nevyšla. Ba právě naopak velikou šanci měli Rytíři, avšak střela skončila jen v ochranné síti. Následně se síly přelévaly ze strany na stranu, chvíli měl převahu domácí tým, poté zas hostující. Dlouhodobější tlak si vytvořili Benátčané díky vyloučení Repeho, ale brankář Mensator zůstal neporažen. Ke konci třetiny se hra začala uklidňovat, přesto ani jeden z týmů nepolevoval. Ve 20. minutě přišel však trest pro Benátky, když fauloval Kajínek. Ofenzivně vybavení Rytíři neváhali, a když na časomíře zbývaly poslední dvě sekundy, Vítězslav Bílek po rychlé souhře prostřelil Hosnedla a poslal svůj tým do vedení.

Benátčané vstoupili do druhého dějství ve velkém stylu, benátská druhá formace se uvedla kombinací, která měla velice blízko zakončení, jenže kotouč si našel pouze cestu k betonu Mensatora. Ve 27. minutě přišlo druhé vyloučení pro domácí výběr, protože Hrníčko hákoval, a hosté se opět předvedli v palebné moci. Zcela nehlídaný David Stach u pravé tyče Hosnedlovy branky přesně zpracoval přihrávku a poslal Kladno do vedení o dva góly. Ihned vzápětí stálo při domácím gólmanovi i štěstíčko, když mu zvonila tyčka. Nicméně nedovoleným zákrokem se provinil i kladenský Ptáček a Benátkám se konečně podařilo zužitkovat svou těžce vypracovanou převahu. Přestože Mensator vykopl první ránu betonem, na dorážejícího Jana Plodka již nestačil. Jakoby se Kladno leklo snížení, tak začalo být mnohem aktivnější, avšak Hosnedlovi jen a pouze opět zazvonilo v uších. Přišel další krušný moment pro domácí, neboť Volf obdržel dvě minuty za sekání, ale tentokrát si s přesilovkou Kladna poradili na výbornou. Ve 40. minutě se ještě poslední tři vteřiny zkoušeli Benátčané vyrovnat po vyhraném buly, ale Ulrychova dělovka doplachtila mimo tři tyče Mensatora.

Do třetí třetiny vstoupili domácí opět aktivně a bylo evidentní, že si jdou minimálně za vyrovnáním. Obrovskou příležitost měl Ordoš, který se obtočil okolo kladenské branky, ale hbitým nekompromisním skokem kladenský brankář odmítl pustit puk za sebe. Nicméně vyloučení Skuhravého zabránit nedokázal a ve 46. minutě po uzavření hostů v jejich obraném pásmu, střele Plodka a následné dorážce Dominika Hrníčka Benátky srovnaly na 2:2. Jenže tato euforie trvala sotva dvě minuty. Krátce po sobě museli usednout na trestnou lavici Hubáček s Jonákem, a tak Rytíři opět odskočili z hole Davida Stacha. To byla pro domácí obrovská rána, která je jak psychicky, tak fyzicky potopila na samotné dno Jizery. Za tři minuty vstřelil nepohlídaný Jan Rudovský čtvrtou kladenskou branku a vzápětí na něj navázal rovněž sám samotinký u Hosnedlovy brány Vítězslav Bílek. Jakoby maličké zadostiučinění chtěl alespoň vytvořit čtvrtý benátský útok, když zaskočila hosty slovenská souhra Huni a zakončujícího Mateje Paločka. Ovšem poslední slovo měl hattrick Vítězslava Bílka, který završil divoké utkání na konečný stav 3:6.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Odehráli jsme kvalitní utkání s dobrým soupeřem. Dvě a půl třetiny byl zápas vyrovnaný. O výsledku rozhodovaly přesilové hry, lépe řečeno dvojnásobná přesilovka hostí. Přesně z toho se pozná kvalita kladenského týmu. Poté jsme otevřeli hru a chtěli zkorigovat výsledek. Bohužel se nám to nepodařilo. V podobných zápasech rozhodují detaily. V tomto případě to byla soupeřova kvalita v přesilových hrách.

Jindřich Lidický (Kladno): Vedli jsme 2:0, bohužel jsme třetí branku nepřidali. Poté se zápas zkomplikoval přesilovými hrami. V závěru jsme využili dvojnásobnou početní výhodu. Vstřelili jsme dva rychlé góly a tím se zápas zlomil.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!