25. 11. 2015 | Miroslav Mayer, Miroslav Mayer, Tomáš Nejedlo

Na jihu Čech Benátky neuspěly, Motor bral všechny body

26., středa 25. 11. 2015
Č. Budějovice - Benátky n.J. CBU - BEN
Před více jak pěti tisícovkami diváků nastoupili ve středu 25. listopadu benátečtí hokejisté k dalšímu duelu WSM ligy. Českobudějovický Motor byl v tomto utkání favoritem a tyto papírové předpoklady také potvrdil. Jihočechy uklidnila první třetina, v níž hráli prim a také se díky trefám Heřmana a Straky ujali dvoubrankového vedení. Další góly padaly ve třetí části. Na Kuchejdův gól sice reagoval brzy Plodek, jenže David Kuchejda si vzal poslední slovo v tomto utkání a upravil na konečných 4:1. Motor se tak radoval ze zasloužené výhry a Benáteckým tak nezbývá, než se dobře připravit na důležitý sobotní duel s tabulkovým sousedem z Prostějova.
Č. Budějovice: Gába – Kolmann, Kříž, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Zíb – Žálčík, Pajič, Květoň – Nouza, Straka, Heřman – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Guman, Rob, Babka.
Benátky n.J.: Lukáš – Kurka, Čermák, Jandejsek, Pabiška, Hubáček, Ulrych, Trška – Dlouhý, Lakatoš, Jonák – Ordoš, Plodek, Špaček – Kuťák, Volf, Hrníčko – Huňa, Havlas, Paločko.
Branky a nahrávky: 1. Heřman (Straka, Suchánek), 19. Straka (Nouza, Heřman), 51. Kuchejda (Žovinec, Bohunický), 55. Kuchejda (Babka) – 51. Plodek (Kurka, Lakatoš). Rozhodčí: Schmejkal – Reich, Měkýš. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 34:27. Diváci: 5071.

Komentář

Středeční podvečer byl ve znamení hokejového utkání Motoru s Benátkami nad Jizerou a na zápas se přišla podívat slušná návštěva.

Úvod zápasu byl pro domácí příznivce optimistický. Hned v první minutě totiž najel do útočné třetiny Josef Straka, viděl dobře najetého Martina Heřmana, který trefil horní polovinu branky a Lukáš nestačil reagovat. Jihočeši i nadále byli aktivnější a často se objevovali v přečíslení dva na jednoho, ale buď šla střela vedle, nebo hosty zachránil Lukáš. V přečíslení tři na jednoho nestačil Švihálek zvednout puk a Kuchejda pak dopravil puk už do posunuté branky. Tlak Motoru sílil a Lukáš vyrazil vyrážečkou dobrou šanci Kuchejdy. První velkou šanci hostů měl Paločko, který se prokličkoval celou obranou a ač faulován, stačil ještě zakončit. Gába byl připraven. V dalším průběhu třetiny měli hosté šance jen v přesilovkách, ale Gába moc práce neměl. Jak třetina začala, tak pro domácí i skončila. Josef Straka se dostal k puku na modré čáře, rozjel se na branku, naznačil střelu, Lukáš se položil, ale domácí kapitán popojel a trefil odkrytou branku. Motor tak z velkého tlaku vytěžil jen dvě branky.

Druhá část začala o poznání pomaleji než první. Oba týmy se sice snažily o hru, ale šance na obou stranách nepřibývaly. Postupně se přeci jen Budějovičtí opět zvedli a brankové příležitosti přeci jen přišly. Za hosty zahrozil Jan Ordoš, který objel branku, ale Gábu nenachytal. Po zbytek třetiny měli Jihočeši více ze hry, územní převahu, ale to co se dostalo až k brance stačil Lukáš pokrýt a dál držel hosty ve hře. Nejblíže ke gólu byl Motor při přesilové hře, ale proti byl opět Lukáš a nepřesná muška domácích hráčů. V ne příliš pohledné třetině diváci gól neviděli.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili aktivněji Benátští. Před branku se po chybě Jihočechů dostal Jan Ordoš, ale nakonec vše řešil Gába. Že se nejednalo o náhodu se domácí přesvědčili o chvíli později, když se Středočeši dostali do útočné třetiny a Gába se rozhodně nenudil. Motor se rozjel při přesilové hře, kdy domácí útočníci bušili do obrany hostů, ale žádná střela neskončila v brance. Co se nepovedlo v přesilovce, to domácí dokázali v oslabení. Dušan Žovinec získal puk, dojel až k brance a vystřelil. Lukáš neměl puk úplně pod kontrolou a dojíždějící David Kuchejda dorazil volný puk do branky. Vzápětí však hosté stačili snížit, když po střele Kůrky, stál před brankou nepokrytý Jan Plodek a ten na Gábu vyzrál. Gól hosty povzbudil a ti cítili, že je ještě o co hrát. Další gól ovšem mohli oslavovat opět domácí fanoušci, když byl v brankovišti důrazný David Kuchejda a uklidnil tak své mužstvo i fanoušky. Jihočeši tak berou tři body, ale hokejem diváky bavili jen v první třetině.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Dobře jsme začali. Celá první třetina nebyla z naší strany špatná, měli jsme spoustu šancí a dvě gólovky jsme navíc nedali. Jenže po přestávce jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám a začali jsme hrát složitě. V posledních dvaceti minutách jsme naštěstí dali dva góly a doplácali se k vítězství.“

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Na můj vkus jsme hráli hodně zaraženě, nebyli jsme aktivní, přitom na takovou hru jsme hráče celý týden připravovali. Bohužel se to tam neobjevovalo. Co se týká produktivity, ze šesti střel za dvě třetiny jsme ani produktivní být nemohli. Domácí nám odskočili v první a poslední minutě úvodní třetiny. Tyto dva momenty udaly ráz hry. Z naší strany tedy nespokojenost, hlavně s předvedeným projevem.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.