2. 12. 2015 | Martina Nová, Martina Nová, Tomáš Nejedlo

Benátečtí opět padli. Na výhru čekají už šest zápasů

29., středa 2. 12. 2015
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Už šest zápasů čekají benátečtí hokejisté na bodový zisk. V rámci 29. kola WSM ligy doma hostili Kadaň a opět se jim lepila smůla na paty. Jinak to snad ani nezvat nelze, neboť domácí neproměnili tolik šancí, že by jim to stačilo snad na několik zápasů. Jenže hokej se, jak je obecně známo, hraje na góly. A těch dala, bohužel pro benátecké barvy, více Kadaň. V benáteckém brankovišti se poprvé představil karlovarský gólman Habal, avšak ani on porážku neodvrátil. Benátky třikrát dotahovaly, ale na vyrovnání už nedosáhly. Znamená to, že si připsaly už šestou porážku v řadě a v příštím kole se tak pokusí překvapit na ledě Třebíče.
Benátky n.J.: Habal (Hosnedl) – Kurka, Čermák, Trška, Pabiška, Říha, Havlín, Tržický, Ulrych – Ordoš, Plodek, Pletka – Jonák, Lakatoš, Vlach – A. Dlouhý, Volf, Špaček – Hrníčko, Černoch, Matějček.
Kadaň: Dvořák (J. Dlouhý) – Charousek, Drtina, Trefný, Szathmáry, Tejnor, Mrázek, Rýgl, Rohan – Račuk, Kaše, Sloboda – Kadlec, Hejcman, Hlava – Vaněk, Štovíček, Chrpa – Wágner, Macháček, Müller.
Branky a nahrávky: 11. Ordoš (Plodek, Pletka), 32. Říha (Plodek), 52. Lakatoš (Havlín) – 11. Müller (Wágner, Macháček), 13. Hlava (Trefný), 47. Macháček (Müller, Wágner), 50. Drtina (Kadlec, Charousek). Rozhodčí: Kopeček - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 36:36.

Komentář

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří měli více ze hry a nové brankářské posile Benátek pořádně zatápěli. Větší gólovou šanci měl kadaňský Wágner, který na dvakrát pokoušel překonat brankáře Habala, avšak bez úspěchu. Další větší příležitost přišla pro Kadaň v polovině první třetiny z rychlého útoku, ale gólman v bílo-modrém vyrazil Šťovíčkovu střelu mimo tři tyče. O minutu později si ale již hosté mohli radovat z gólu. Jan Müller si najel na přihrávku z rohu kluziště a vymetl pravý růžek benátské branky. Uplynulo pouhých 23 sekund a stav byl opět vyrovnán. Po kombinaci prvního benátského útoku se představil se střeleckou přesností nejlepší střelec Středočechů Jan Ordoš. Jenže vzápětí přišel faul Havlína a hosté tento prohřešek potrestali gólem, konkrétně Nicolas Hlava, jenž se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru. Do konce úvodního dějství dostali Benátčané příležitost dvou přesilových her, ale až na větší šanci Pletky, si nevytvořili účinný tlak. Ve 20. minutě ještě překvapil benátskou obranu Chrpa, ale těsně minul.

Druhou třetinu zahájili domácí ještě dobíhající přesilovkou, nicméně významný efekt to nemělo. Nevýraznou hru na ledě přerušil Tržický, který fauloval, a přišla šance pro Kadaň. Hostující Račuk měl pravděpodobně nejnadějnější příležitost, jenže zazvonila pouze Habalova tyčka. Po návratu Tržického na led se však Račuk nevyhnul chybě před svou brankou, ale Jonák nedokázal skóre srovnat. V polovině zápasu Szathmáry podrazil jednoho z benátských hráčů a domácí tak měli další možnost vyrovnat. Přes nepříliš povedenou početní výhodu při jejím vypršení dělovkou od modré po vyhraném buly Plodka prostřelil brankáře Dvořáka Jiří Říha. Vzápětí přišlo další oslabení pro hosty, v něm měl šanci Plodek zakončující zpoza branky, jeho pokus byl ale sražen. Na konci třetiny šli ven ještě Drtina a Vlach nezávisle na sobě, nic víc už ale hráči nestihli.

Do třetí třetiny vstoupili s lepší koncentrací hosté, kteří domácí do ničeho moc nepouštěli. To se projevilo i ve 47. minutě, kdy Benátčané chybovali ve středním pásmu. Nejprve střelu Müllera ještě Habal vychytal, na odražený kotouč na hůl Petra Macháčka však nestačila ani snaha benátského obránce. I když o pár vteřin později měli Benátky opět přesilovku, stav zůstal 2:3. Deset minut před koncem utkání, ale přišla rozhodující trefa celého střetnutí. Dělovka Jiřího Drtiny zapadla do pravého rohu Habalovy branky. Benátčané ještě vykřesali drobnou jiskřičku, když Havlínovu střelu úspěšně tečoval Dominik Lakatoš. I přes mnoho příležitostí hostů na zvýšení náskoku, tak benátská hra bez brankáře, další góly nepadly. Utkání na trestné lavici zakončili Pletka a Szathmáry, kteří se navzájem přidrželi před brankou hostí.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Co k tomu říci? Pro nás to byl další zápas se smolným výsledkem. Opět jsme prohráli nejtěsnějším rozdílem. Bohužel rozhodly nešťastně obdržené branky. Nejsme schopni střílet z vyložených šancí góly, které by nám pomohly k tříbodovému zisku. Jinak to byl velmi kvalitní zápas.

Jaroslav Beck (Kadaň): Přesně takhle má hokej vypadat. Rychlý, tvrdý, důrazný, dramatický, mělo to prostě vše. Oba týmy věděly, o co hrají. Co se týče nás, měli jsme za sebou nešťastný zápas s Kladnem. Čtvrtá prohra v řadě by byla nepříjemná. Jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!