19. 12. 2015 | Tomáš Nejedlo

Slovan vstřelil Benáteckým opět šest gólů a slavil výhru

35., sobota 19. 12. 2015
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Ústecký Slovan je pro benátecký tým v letošní sezóně snad prokletý tým. I ve třetím letošním vzájemném duelu totiž Severočeši nejen, že uspěli za tři body, ale také dodrželi normu šesti vstřelených gólů. Pro Benátecké už je to doslova frustrující, neboť sami skórovali čtyřikrát a poslední gól Slovanu na 6:4 padl až v samém závěru při power play. Co však naplat, body Benátečtí opět nemají a jejich situace v tabulce se nelepší. Nyní Benátky čekají hned čtyři venkovní duely v řadě, ten nejbližší v úterý v Litoměřicích a nezbývá, než doufat, že třeba právě tam uspějí!
Benátky n.J.: Lukáš (Hosnedl) – Říha, Hubáček, Kalina, Vitásek, Kajínek, Ulrych, Pabiška – Stránský, Plodek, Pletka – Jonák, Havlas, Špaček – Havel, Kuťák, Dlouhý – Ďurač, Svoboda
Ústí n.L.: Soukup (Volke) – Sobotka, Pohl, Hes, Brož, Holomek, Bernad, Smetana – Kloz, Roubík, Tenkrát – Kuchler, Melka, Rys – Merta, Andres, Dalecký – Gengel, Křivohlávek
Branky a nahrávky: 2. Jonák (Špaček, Říha), 23. Pletka (Plodek, Stránský), 28. Plodek (Stránský, Říha), 46. Ulrych (Pletka, Stránský) – 16. Merta (Křivohlávek, Gengel), 24. Křivohlávek (Merta, Bernad), 24. Roubík (Tenkrát, Kloz), 38. Kloz (Pohl, Sobotka), 47. Tenkrát (Sobotka), 60. Kloz (Melka, Tenkrát). Rozhodčí: Kopeček - Polák, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 270. Střely na branku: 27:33.

Komentář

Zápas předehrávaného pětatřicátého kola WSM ligy byl velmi důležitý pro oba týmy. Vstup do něj měly Benátky výborný, neboť časomíra odkrojila jen minutu a jedenáct sekund a Jakub Soukup byl nucen lovit puk ze své sítě. Povedenou individuální akci totiž předvedl Vít Jonák a perfektní kličkou načal bohatý gólový účet utkání - 1:0. V polovině první části hry mohl benátecké vedení navýšit místní odchovanec Vojtěch Havlas, jenže jeho důraz na brankovišti úspěch neslavil, a tak udeřilo na druhé straně. Několik nebezpečných pokusů Slovanu ještě benátecká obrana s Lukášem v brance přestála, až v 16. minutě byl v mezikruží zcela volný David Merta a bylo vyrovnáno - 1:1.

Rovněž vstup do druhé třetiny, podobně jako do té úvodní, měli lepší Středočeši a opět strhli vedení na svou stranu. Tentokrát to byla branka spíše z kategorie šťastnějších. Jiří Rys totiž ve snaze zabránit soupeři ve skórování překonal vlastního brankáře, a tak byl gól připsán zkušenému Václavu Pletkovi - 2:1. Právě tato trefa odstartovala gólové dostihy ve druhé periodě. Ještě ani nedozněla benátecká radost z vedení a bylo opět vyrovnáno, z útočné akce úspěch slavil Jan Křivohlávek - 2:2. Jenže aby toho nebylo pro Benátecké málo, za pouhých devatenáct sekund už Slovan vedl! Mazák Jaroslav Roubík napřáhl na pravém kruhu a hnul ukazatelem skóre - 2:3.

Benáteckým k vyrovnání stavu poté pomohla přesilová hra. Při níž se totiž strhla před ústeckým brankovištěm nepřehledná situace, volný kotouč vypátral ostřílený Jan Plodek a u levé tyčky svou pozici už pak neměl příliš složitou - 3:3. Jenže i Slovan využil početní převahu, a to dokonce dvojnásobnou. Ani protesty nepomohly Danielu Špačkovi, který nedobrovolně usedl na trestnou lavici a Severočeši trestali. Z dorážky se prosadil Jan Kloz - 3:4. V této třetině si Ústečtí dali ve střelbě opravdu záležet, Lukášovu branku totiž zasypali patnácti pokusy.

Ve třetí třetině gólové dostihy nepřestávaly. Ve 46. minutě totiž bylo opět vyrovnáno. To na modré čáře napřáhl Petr Ulrych a puk zastavila až síť za Soukupem - 4:4. Jenže víckrát už Benátečtí červené světlo nerozsvítili. Byli to naopak hosté, kdo se opět smál. Nedůslednost benátecké obrany znamenala, že zkušený exreprezentant Petr Tenkrát měl dostatek času i prostoru a zblízka pokořil Lukáše popáté - 4:5. Situace se domácím poté dvakrát zkomplikovala, protože byli sudími posláni do tří a čas se nemilosrdně krátil. Ani závěrečná power play Středočechům nepomohla. Byl to naopak Jan Kloz, kdo dvě vteřiny před sirénou trefil opuštěnou klec a dal tak razítko ústecké výhře - 4:6.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): „Po čtyřech poražkách jsme jeli do Benátek nad Jizerou s jediným cílem, získat tři body. Utkání jsme nezačali vůbec dobře, dostali jsme hned ve druhém střídaní gól. V šestnácté minutě se nám podařilo vyrovnat. Druhou třetinu jsme začali opět inkasovanou brankou, ale vzápětí jsme dvěma slepenými góly skóre otočili. Ve třetí části jsme chtěli hrát pořád aktivně a i přes vyrovnání jsme chtěli za každou cenu strhnout vítězství na svoji stranu, což se nám nakonec podařilo. Presto, že naše hra byla kostrbatá, nervózní, vyhráli jsme a za to jsme šťastní. Čekáme na přestávku, kdy budeme hodně trénovat, abychom byli připraveni na zbytek sezony. Vloni se nám to osvědčilo. Ještě bychom chtěli pochválit naše fanoušky, kteří přijeli v hojném množství fandit do Benátek nad Jizerou.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.