22. 1. 2016 | Martina Nová

Naposledy s Třebíčí se Benátkám zadařilo, uspějí i na domácím ledě?

V posledním vzájemném měření sil Benátčanů a Třebíčanů byli úspěšnější Středočeši, kteří vítězstvím na venkovním kluzišti 2:1 po samostatných nájezdech ukončili tehdejší sérii šesti proher. Oba týmy od sebe momentálně dělí patnáct bodů v tabulce, ale i přesto Třebíč balancuje na hranici předkola play-off a play-out. V sobotu 23. 1. tak půjde o důležitý souboj, kdy si Benátky budou chtít udržet náskok na Šumperk a Most a naopak hosté z Moravy budou chtít získat body, které by je udržely v top 10. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin, pokud nebudete moci být přítomni na stadionu, je pro vás tradičně připraven online komentář.

Poslední venkovní vítězství Třebíče bylo začátkem prosince

Z posledních čtyř odehraných duelů Horácká Slávia slavila výhru hned třikrát. V předešlém kole dokonce doma předčila vedoucí tým WSM ligy, Kladno, když zvítězila 3:2. Nicméně na venkovních kluzištích již dlouho Třebíč neuspěla. Naposledy Moravané zvítězili 7. 12. loňského roku na ledě Prostějova 3:2 po prodloužení, od té doby kromě jednoho bodu z Jihlavy a Litoměřic žádná sláva. Zvláštností pro Horáckou Slavii je, že doposud odehrála nejvíce zápasů, ve kterých se muselo nastavovat, konkrétně třináctkrát. Z toho pak vyhrála šest utkání.

Třebíčané se v letošní sezóně střelecky trápí. S pouhými 102 vstřelenými góly mají druhý nejhorší útok v soutěži. I přes to dva hráči přesáhli hranici třiceti kanadských bodů – zkušení útočníci David Dolníček s Romanem Eratem. V patách jim je Matěj Pekr, jenž má 29 kan. bodů.

V brance se nejčastěji objevuje devatenáctiletý Karel Vejmelka, který má zkušenosti i se zápasy extraligy v dresu Pardubic a Brna. Letos aktivně zasáhl do 34 utkání Třebíče, úspěšnost zákroků má těsně pod 92% a průměr inkasovaných branek na zápas 2,63.

Poslední vzájemné utkání – 5. 12. 2015, 30. kolo WSM ligy 2015/16

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou 1:2sn

Branky a nahrávky: 29. Švec (Dolníček, Bartoň) – 27. Čermák (Špaček, Pletka), rozhodující nájezd Plodek.

Sestava Třebíče: Šindelář – Malena, Bartoň, Bilčík, Štindl, Šaur, Niko, Šik, Přibyl – Erat, Dolníček, Švec – Kusko, Polodna, Zohorna – Wasserbauer, Miškovský, Pokorný – Čech, Juráň.

Sestava Benátek n. J.: Habal – Čermák, Ulrych, Pabiška, Havlín, Trška, Hubáček – Pletka, Plodek, Špaček – Hrníčko, Jonák, Dlouhý – Huňa, Volf, Havlas – Kuťák.

Poslední utkání obou týmů – 20. 1. 2016, 42. kolo WSM ligy 2015/16

SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou 4:2

Branky a nahrávky: 1. Kadlec (Mrázek), 6. Šťovíček (Kverka), 13. Szathmáry (Kverka, Kadlec), 22. Chlouba (Hlava, Trefný) – 29. Kurka (Špaček, Rys), 48. Černoch (Říha, Rys).

Sestava Benátek n. J.: Novotný (Hosnedl) – Pabiška, Říha, Kalina, Kajínek, Ulrych, Kurka, Hubáčák – Rys, Černoch, Jonák – Špaček, Volf, Dlouhý – Víšek, Kubica, Ordoš – Huňa, Hrníčko, Paločko.

SK Horácká Slavia Třebíč - Rytíři Kladno 3:2

Branky a nahrávky: 6. Pokorný (Šaur, Štindl), 23. Dolníček (Erat, Podlipnik), 28. Dolníček (Erat, Podlipnik) – 26. Dvořáček (Redlich, Nash), 34. Nash (Račuk, Dvořáček).

Sestava Třebíče: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Bartoň, Čejka, Štindl, Schejbal – Zohorna, Dolníček, Erat – Švec, Polodna, Kusko – Přibyl, Juráň, Wasserbauer – Šaur, Pokorný, Čech.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!