30. 1. 2016 | Petr Miklas, Martina Nová

Benátky vyhrály již počtvrté v řadě, vezou dva body z Havířova!

46., sobota 30. 1. 2016
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří šli v deváté minutě do vedení, když Petr Kanko úspěšně tečoval Lenďákovo nahození na bránu. Poté však již diváci žádnou branku Havířova neviděli a další gól utkání přišel až v 58. minutě při benátské hře bez brankáře a zároveň ještě vyloučení havířovského hráče. Prosadil se opět Václav Pletka, který zakončoval po Jonákově přihrávce téměř do prázdné sítě. V pětiminutovém nastavení nikdo neskóroval, a tak o druhém bonusovém bodu rozhodly až samostatné nájezdy. V nich svůj kvalitní výkon potvrdil gólman Jan Lukáš, který měl v zápase několik důležitých zákroků, a nyní zůstal neprostřelen. Naopak domácí Laco nestačil již podruhé během večera na Václava Pletku, který tak Benátkám vystřelil výhru a dva body.

Havířov: Laco (Matoušek) – Lenďák, Krisl "C", Korím, Bahounek, Punčochář, Graca, Mazanec – Kotala, Pechanec, Gřeš – Kanko "A", Meidl, Okál – Kalus, Sedláček, Sztefek "A" – Jašek, Bednář, Maliník.
Benátky n.J.: Lukáš (Vacek) – Piskáček, Plutnar, Kajínek, Říha, Ulrych, Kalina, Kurka – Pletka, Černoch, Jonák – Víšek "C", Hrníčko, Rys – Špaček "A", Volf, Dlouhý – Ordoš, Havlas, Ďurač.
Branky a nahrávky: 9. Kanko (Lenďák. Okál) – 58. Pletka (Jonák), rozh. náj. Pletka. Rozhodčí: Fiala – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 29:35. Diváci: 1893.

Komentář

V rámci 46. kola WSM Ligy se utkal domácí AZ Havířov se soupeřem z Benátek nad Jizerou. Začátek utkání nám nabídl opatrný hokej z obou stran. Až ve 4. minutě střetnutí jsme viděli první velkou akci, kterou si připsal Černoch, který tečoval v početní výhodě Piskáčkovo nahození do tyče! O minutu později se ještě pokoušel prosadit Rys, ale hosté tuto početní převahu nevyužili.

Až v 7. minutě se poprvé výrazněji ozval havířovský AZet. Střelu Kaluse, ale srazil do ochranné sítě obránce Benáteckých. I přesto, že více ze hry měly Benátky, brankově udeřil jako první AZet. V 9. minutě nahodil puk na branku Lenďák, toto nahození tečoval Petr Kanko do levého horního růžku branky hostí – 1:0. Na tuto branku mohl Havířov zareagovat ještě přesilovkou, ale ta domácímu celku nevyšla. Druhá část první třetina nenabídla mnoho velkých šancí. V 16. minutě si další přesilovku zahrál Havířov. Domácí hokejisté, ale nezamířili přesně. Na konci přesilovky ale přeci jen AZ soupeře ohrozil. Do úniku se dostal Sedláček, ale tváří v tvář proti Lukášovi neuspěl.

< Na začátku druhé třetiny dostali Benátky možnost udeřit v početní výhodě. Tu nevyužili, AZ bránil velmi dobře. Ve 25. minutě pálil do odkryté branky Pechanec, ale Lukáš vymrštil svůj beton a šanci mu tak zhatil.

28. minuta nabídla další šanci domácího Havířova. Gřešovi se podařilo dostat za obranu, a i když byl v tísni, dokázal zakončit, ale Lukáše nepřekonal. Ve 31. minutě byl v šanci opět domácí Havířov. Sztefek našel v situaci dva na jednoho volného Kaluse, ale ten puk špatně zpracoval a jeho střela byla sražena obráncem Benátek mimo branku. Ve druhé třetině se více dařilo domácím hráčům. Ve 38. minutě se AZetu dvakrát nepovedla rozehrávka a hosté se tak vraceli do útočného pásma. Ve 38. minutě toho hosté využili, když vyslal na Laca dvě nebezpečné střely od modré Plutnar, Laco toho moc neviděl, ale obě šance zneškodnil. Ke konci druhé třetiny hrály Benátky nad Jizerou přesilovku. V šanci byl Okál s Kankem, ale Lukáš byl včas na pravém místě.

Na začátku třetí části Benátky o přesilovku přišly a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. Po dalším vyloučení, ale Benátky v přesilovce pokračovaly. Z této situace, ale hostující tým nic nevytěžil. Ve 45. minutě se do šance dostal Gřeš. Po parádní individuální akci se dostal přes dva hráče, ale forhendovou kličku mu Lukáš vyčapal. V polovině třetí třetiny šlo tempo hry dolů a hra se hodně kouskovala. Zápas sledovalo 1 893 diváků a domácí Havířov stále vedl o jedinou branku.

V 50. minutě pálil z mezikruží Kalus, Lukášovi sice puk vypadl, ale Sztefek se už k dorážce přes bránící hráče farmářského týmu Liberce nedostal. O minutu později dostali hosté početní výhodu, ale domácí AZ tuto situaci ustál. Hra se následně srovnala a následovala početní výhoda domácích hráčů. Hosté ale předvedli drtivý tlak, ale chybělo přesné zakončení.

V 54. minutě tečoval puk velmi nebezpečně Pechanec, ale puk skončil na betonech pozorného Lukáše. O dvě minuty později orazil tyčku havířovské branky Hrníčko! V 58. minutě hráli hosté početní výhodu a navíc odvolali i brankáře, tento tah se jim vyplatil! Po Jonákově přihrávce pálil do odkryté branky Václav Pletka – 1:1.

Ve zbytku třetí třetiny se už nic nestalo a zápas tak dospěl do prodloužení.

První velkou šanci si připsal domácí Gřeš, ale Lukáš jeho pokus vyrazil mimo branku. 16 sekund před konce prodloužení dostal puk na levém kruhu Krisl, ale jeho střelu srazili hosté do bezpečných míst. Ani v prodloužení jsme se vítězné branky nedočkali a tak zápas nabídl i samostatné nájezdy. V nájezdech byli úspěšnější hostující hráči, kteří se na rozdíl od domácích prosadili jednou ze tří pokusů. Vítěznou branku si připsal Václav Pletka, který si tak připsal druhou branku v utkání. Hosté si odvážejí z Havířova dva body, domácím zůstává bod za prohru po nájezdech.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Havířov): Jsme zklamaní. Selhali jsme v zakončení, které bylo příliš pomalé a nedůrazné. Hrozně dlouho nám trvá příprava na střelu. Výborně zachytal i soupeřův gólman. Soupeř sice výborně bruslil, ale přesto si myslím, že jsme byli lepším a šikovnějším mužstvem, ale koncovka nás stála body.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Zápas jsme chtěli hrát přesně tak jako byl jeho průběh, tedy na 0:0 nebo 1:0. Věřili jsme až do konce, že můžeme vyrovnat a dovést zápas do nájezdů. Nakonec se nám to i se štěstím podařilo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!