3. 2. 2016 | Věra Novotná, Martina Nová

Benátky dvakrát vedly, nakonec berou cenné dva body po nájezdech!

47., středa 3. 2. 2016
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM

Hokejisté Benátek nad Jizerou v utkání proti litoměřickému Stadionu dvakrát vedli. Nejprve se v úvodní třetině trefila na konci přesilové hry nová velice ostřílená posila, Jan Hlaváč. Další branky přišly až ve třetí třetině. Konkrétně v litoměřické přesilovce vyrovnal na 1:1 také ex-kladenský hráč, Tomáš Horna. Nicméně dvě minuty před koncem Plutnar výborně zavezl puk z obranného do útočného pásma, vystřelil a následnou dorážkou poslal domácí opět do vedení Hlaváč. Jenže hosté měli další přesilovku, navíc odvolali i svého gólmana a benátský Novotný podruhé kapituloval. Konečné rozuzlení přišlo až v samostatných nájezdech, kdy pátou výhru v řadě Středočechů vystřelil Václav Pletka.

Benátky n.J.: Novotný (Vacek) – Říha, Plutnar, Kurka, Kajínek, Havlín, Ulrych – Jonák, Černoch, Pletka – Rys, Hrníčko, Víšek – Ordoš, Plodek, Hlaváč – Dlouhý, Ďurač, Špaček – Kubica.
Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Toman, Bílek, Mikliš, Pavlas, Jebavý, Šulc, Bažant, Piegl – Švagrovský, Doležal, Kalla – Beránek, Nedvídek, Horna – Přeučil, Berger, Kopta – Krátoška, Valášek, Brandejský.
Branky a nahrávky: 10. Hlaváč (Říha, Plutnar), 58. Hlaváč (Plutnar, Novotný), rozh. náj. Pletka - 48. Horna (Toman, Přeučil), 59. Toman (Pavlas, Berger). Rozhodčí: Pražák - Kreuzer, Štětina. Vyloučení: 5:4, navíc Plodek (BEN) 10 min. OT, Kopta (LIT) a Ulrych (BEN) 10 + DKU. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 328. Střely na branku: 33:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Komentář

Zápas na benáteckém ledě poznamenalo hned několik vyloučení včetně vyloučení třech hráčů do konce utkání.

Již od prvních minut spustily Benátky své ofenzivní síly na plné obrátky. Hned ve 3. minutě prověřil brankáře Litoměřic Tomáš Havlín. Oba týmy začínaly třetinu s dobře zajištěnou obranou a k vidění bylo mnoho zablokovaných střel, které končily v ochranné síti. Neujala se ani střela hostujícího Přeučila, která skončila na levé tyčce Filipa Novotného. V 8. minutě měli domácí první možnost využít přesilovou hru poté, co byl vyloučen Bílek za podražení. Benátky držely puk ve svém útočném pásmu, rychle předávaly puk z hole na hůl a nechybělo ani dobré clonění brankáři. Přesilovka bohužel úspěch nepřinesla, ale ihned po naskočení Bílka na led propálil brankáře Jan Hlaváč a Benátky vedly. V první třetině měly Benátky jasně více ze hry, potvrdil to i Kubica, který mohl zasunout puk za již ležícího Pavelku, ale litoměřičtí obránci byli pozorní. Vyrovnat mohli hosté na konci první třetiny, kdy i jim byla poskytnuta výhoda jednoho hráče v poli navíc. Litoměřice se sice v útočném pásmu držely, ale Novotného neprostřelili. Konec první třetiny si Benátky pohlídaly s pukem na svých holích.

Druhá třetina byla opět ve znamení četných vyloučení. Celkem bylo rozdáno 36 trestných minut. Ve 22. minutě měly Benátky opět k dispozici přesilovku. Diváci byli svědky několika dobrých příležitostí, ale Pavelka si byl jistý. Benátky měly opět velkou herní převahu, Novotný si mnohokrát na puk nesáhl, avšak jeho protějšek v litoměřické bráně musel být neustále ve střehu. Ve28. minutě šly do početní výhody opět Litoměřice. Vyloučení předcházela velmi dlouhá debata mezi hlavním rozhodčím a trenérem domácích, ale na výroku nic nezměnila. Litoměřice tuto přesilovku nesehrály dobře, za celé dvě minuty vyslaly pouze jednu střelu na bránu. Další přesilovou hru darovaly Benátky svému soupeři ve 38. minutě, ale ani s touto příležitostí si Litoměřice poradit nedokázaly.

Stejně jako ve druhé třetině, tak i v té poslední rozhodčí zásobovali trestnou lavici. Celkem rozdali 38. trestných minut a skóre se měnilo hned ve třech případech. Hra byla značně neurovnaná, oba týmy se snažily zvrátit ukazatel skóre na svou stranu. První gól Litoměřic a zároveň vyrovnání na 1:1 zařídil rychlou střelou zápěstím Tomáš Horna. Benátky odpověděly v 58. minutě. Plutnar zavezl samostatnou akcí puk do útočného pásma, vystřelil a jeho střelu dorážel za záda brankáře Jan Hlaváč. Po následném vyloučení benáteckého Černocha vsadily Litoměřice vše na hru bez brankáře a šly do přesilové hry 6 proti 4. Tento tah se jim vyplatil a kapitán Litoměřic Milan Toman prostřelil změť těl před Novotným a poslal zápas do prodloužení.

I v prodloužení měly Benátky výhodu jednoho muže navíc poté, co byl vyloučen Jebavý. Tuto výhodu však nedokázaly využít, ačkoliv se naskytlo několik velmi dobrých příležitostí ke vstřelení gólu. Rozuzlení 5 nastavených minut nepřineslo, na řadě byly samostatné nájezdy. Jako první se trefil litoměřický Švagrovský, ve druhé sérii ale srovnal Pletka a začínalo se opět nanovo. Rozhodující nájezd nakonec vstřelil, stejně jako v utkání s Havířovem, ve čtvrté sérii Václav Pletka, který poslal puk za záda brankáře Pavelky přesným zásahem mezi betony. Litoměřice již odpověď nenašly. Benátky tak připisují 2 body po velmi dobrém výkonu.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Samozřejmě je to výhra. Jsme rádi, že jsme potvrdili bodovou šňůru. Jsme ve fázi, když to tak řeknu, potřebujeme ne dva, ale tři body, ale nesmíme být moc namlsaní. Je to výhra a věřím, že i tento zápas nás posune, že ještě můžeme zamíchat tabulkou a není to poslední slovo z naší strany. Ale v této fázi potřebujeme už bodovat za tři body, ne za dva.

Miloš Říha (Litoměřice): První třetina byla z naší strany špatná. Hráli jsme ji bez pohybu. Ten jsme zlepšili až od druhé třetiny. Myslím si, že od té doby jsme byli mírně lepším týmem. Dělba bodů je tak asi spravedlivá. V závěru jsme za stavu 1:1 zbytečně začali bránit remízu. Domácí dostali několik příležitostí, jednu z nich také využili. Poté jsme ale zaslouženě vyrovnali. V prodloužení měl soupeř k dispozici přesilovou hru. Byli jsme rádi, že zápas dospěl až k samostatným nájezdům. Vždy, když se v prodloužení hraje oslabení, je to velmi těžké. Nájezdy jsme, kromě prvního, odjeli velmi špatně. Těžko můžeme s podobným zakončením získat vítězství.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.