13. 2. 2016 | Martina Nová

Benátčané udolali Kladno po samostatných nájezdech

51., sobota 13. 2. 2016
Benátky n.J. - Kladno BEN - KLA

Obdivuhodný výkon proti vedoucímu týmu WSM ligy, kladenským Rytířům, předvedli hráči Benátek nad Jizerou v 51. kole na svém ledě. Zápas, ve kterém byly síly na ledě vyrovnané, nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, což byla dostatečná ozdoba sobotního duelu. Jako první šli do vedení domácí po přesilovkové dělovce od modré Tomáše Havlína. Ke konci druhé třetiny ale hosté srovnali a následně v 50. minutě otočili na 2:1. Jenže Benátčané se nesložili a vyrovnal o dvě minuty později Jan Hlaváč. V samostatných nájezdech pak měli více štěstí domácí, kdy druhý prémiový bod vystřelil Jan Hlaváč.

Benátky n.J.: Novotný - Plutnar, Havlín, Kurka, Kajínek, Pabiška, Ulrych – Jonák, Černoch, Pletka – Rys, Lakatoš, Hlaváč – Hrníčko, Plodek, Víšek – Ordoš, Špaček, Dlouhý.
Kladno: Cikánek (nájezdy Mensator) – Kehar, Nash, Růžička, Mrázek, Ptáček, Ternavsky – Rudovský, Machač, Procházka – Bílek, Stach, Kindl – Dvořáček, Pitule, Redlich – Dalecký.
Branky a nahrávky: 22. Havlín (Plodek, Hrníčko), 52. Hlaváč (Kajínek, Lakatoš), rozhodující samostatný nájezd Hlaváč - 36. Ternavsky (Stach, Ptáček), 50. Kindl (Stach, Kehar). Rozhodčí: Smitka - Bosák, Šmika. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 31:27.

Komentář

Již od první třetiny hráče na ledě nabíjely skandující tribuny, které vyčarovaly v průběhu celého utkání pohlednou atmosféru. Hra se přelévala ze strany na strany, síly byly vyrovnané, stejně tak šance. V šesté minutě zblízka se pokoušel dorážet Plodek, o pár vteřin později pak na druhé straně prověřil gólmana Novotného Bílek střelou mezi betony. Přišly také první tresty, jako první si přesilovku vyzkoušeli domácí, ale nepodařilo se ji proměnit. Poté následoval opět boj o každý kousek ledu, nicméně větší tutovky nepřišly. Ke konci dějství dostali Benátčané další možnost početní výhody. Během té ještě na trestnou poputoval benátský Víšek zároveň s kladenským Redlichem, takže se pokračovalo 5 na 4. I přesto se ale Benátkám nepodařilo překonat Cikánka.

Úvodem druhého dějství dobíhala domácí přesilovka. Poté přišla gólová situace v kladenském podání. Kindl celkou akci rozjel, následně poslal přihrávku na Bílka, ten puk posunul na Stacha, který ale přestřelil. Následoval faul Kindla a tento trest již Benátčané potrestali. Ihned po buly se dostal puk na modrou čáru, kde stál připravený Tomáš Havlín, jenž z voleje propálil brankáře Cikánka. Jakoby tato branka nastartovala kladenské motory a Rytíři začali více napadat, být důraznější, a tudíž nebezpečnější. Benátky začaly mít problémy se soupeřem a ze zmatečných situací vyplynuly i fauly domácích. Nejprve pykal střelec úvodního gólu, i přes nebezpečné situace, které si Kladno vytvořilo, se podařilo Jonákovi jít do samostatného úniku, ale zakončení mu nevyšlo. Havlína vystřídal na trestné Dlouhý a největší příležitost v této přesilovce měl Ptáček, jenže také přestřelil. Kladno se přesilovkového gólu sice nedočkalo, nicméně v 36. minutě srovnal na 1:1 dělovkou od modré Artem Ternavsky. Po vhazování ve středovém kruhu poslal dobrou přihrávku Lakatoš na Rysa, ten ale trefil jen Cikánka. Vzápětí dostal ještě dvě minuty za vysokou hůl Lakatoš. Na konci druhé dvacetiminutovky fauloval i Pletka, avšak ani tentokrát se Rytíři neprosadili, a to především díky veliké obětavosti benátských hráčů, kteří se v dnešním utkání nebáli padat do střel soupeře.

Třetí třetina měla opět velký náboj a hra byla zas vyrovnaná, je ale pravda, že Kladno se dostávalo do nebezpečnějších situací. Procházka nastřelil konstrukci Novotného brány a Kehar těsně minul. V 48. minutě Hrníčko vybojoval puk za kladenskou brankou, Víšek si pohrál s kotoučem, vymanil se kladenským hráčům a poslal přihrávku na Plodka, který clonil a čekal na teč před bránou. Benátský kapitán sice dostal puk za Cikánka, ale kvůli postavení v brankovišti se pokračovalo za stavu 1:1. Ten ale netrval dlouho, neboť trefou mezi Novotného betony se prosadil Denis Kindl. Domácí tento gól nepoložil a souhra Lakatoš, Kajínek a zakončující Jan Hlaváč srovnala o dvě minuty později na 2:2.

V základní hrací době již gól nepadl, a tak přišlo pět minut dlouhé prodloužení. To proběhlo poměrně v klidném duchu, větší šance si nevytvořila ani jedna strana, a tak se muselo o vítězi rozhodnout až v dovednostní disciplíně.

V brance Rytířů Cikánka vystřídal Mensator, což mohlo částečně ovlivnit konečný výsledek. Jako první jel kladenský Kindl a Novotného prostřelil. Lakatoš následně Mensatora nepřekonal. Poté jel Stach, který velmi dobře rozhýbal Novotného a zasunul jednou rukou puk mezi Novotného betony, ale i se štěstím se kotouč zastavil na brankové čáře. Pak se povedlo srovnat Václavu Pletkovi. Ve třetí a čtvrté sérii neuspěl ani jeden ze střelců a rozuzlení přišlo v páté sérii. Jan Hlaváč se trefil podruhé v zápase, a protože Kindl znovu Novotného neprostřelil, zvítězili Benátky nad vedoucím Kladnem 3:2 po nájezdech.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Myslím si, že kluci moc dobře věděli, o co hrají. K utkání se postavili velice dobře, celý zápas odbojovali. Měli jsme i několik šancí na zisk tří bodů. Bohužel nejsme v takové pohodě jako kupříkladu vedoucí Kladno. Klukům musím poděkovat. Pokud budeme takhle hrát i v dalších zápasech, nemám obavy o to, že bychom tuto soutěž opustili.

Jindřich Lidický (Kladno): Byl to vyrovnaný zápas. Na domácí hře bylo vidět, že je posílilo několik kluků z Liberce, jelikož je reprezentační pauza. Za stavu 2:1 jsme zbytečně propadli a nechali soupeře vyrovnat. Penalty jsou již pak loterie a dnes nám nevyšly. Měli jsme i trochu smůly, když nám při jedné tancoval puk po brankové čáře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.