15. 2. 2016 | Martina Nová, Věra Novotná

Benátky uzavřou základní část soubojem s českobudějovickým Motorem

Základní část WSM ligy má před sebou poslední kolo a na řadě je pár zajímavých duelů a nejeden rozhodne o dalším osudu několika týmů. Benátky nad Jizerou odcestují do Českých Budějovic, kde je ale nebude čekat procházka růžovou zahradou. Budějovičtí hokejisté budou na dálku bojovat s Jihlavou, na kterou mají na 2. místě tabulky náskok 2 bodů. Benátčané mají možná trochu překvapivě v letošní sezóně s Jihočechy pozitivní bilanci, když ze tří zápasů si připsali šest bodů! Středeční utkání můžete již tradičně sledovat prostřednictvím online reportáže od 17:30.

Výhoda domácího prostředí? Jednoznačně!

Motor požene vpřed domácí atmosféra. Budějovice se s přehledem drží na první příčce v návštěvnosti utkání s průměrem 5 490 diváků na zápas. Prvenství jim patří také v počtu domácích výher. Z odehraných 25 zápasů pouze 4x prohráli a jedenkrát vydřeli výhru v prodloužení. Skóre z domácích klání je úctyhodných 62 bodů.

Straka s Nouzou opět v TOP 10

V loňské sezóně dvojice Tomáš Nouza a Josef Straka okupovali nejvyšší příčky statistik, letos je sice předstihli Rytíři a Ústečané, i přesto Strakovi patří čtvrté místo, Nouzovi pak šesté. Mezi obránci je také šestý Jakub Suchánek, jemuž schází na třetí příčku jeden gól.

Současnost…

V dosavadní sezóně platí, že body ze vzájemných zápasů nadcházejících soupeřů zůstaly vždy na domácím ledě. První zápas po kontumaci vyzněl tříbodově pro Benátky 5:0, poté se dvakrát opakoval výsledek 4:1, nejprve výhra pro Motor, následně pro Benátčany. Můžeme uzavírat sázky, jak to dopadne tentokrát. Motor má v posledních 5 zápasech bilanci 2 výher a 3 porážek. Středočeši jsou na tom ještě o poznání hůře. Z 5 zápasů si připsali jen 2 výhry a dvakrát nedokázali soupeři vstřelit ani gól. Benátky jistě nakopla výhra po samostatných nájezdech nad Kladnem, které skončí na prvním místě po základní části WSM ligy, ale Motor svůj poslední zápas nezvládl a podlehl Dukle Jihlava.

Poslední vzájemné utkání – 9. 1. 2016, 39. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 4:1

Branky a nahrávky: 10. Havlas (Hrníčko, Vitásek), 31. Havlas (Hrníčko, Ulrych), 59. Černoch (Jonák, Ulrych), 60. Špaček – 41. Květoň (Mikyska).

Sestava Benátek n. J.: Schwarz – Vitásek, Havlín, Kajínek, Pabiška, Ulrych, Říha – Víšek, Pletka, Ďurač – Dlouhý, Volf, Špaček – Ordoš, Černoch, Jonák – Hrníčko, Havlas, Huňa.

Sestava Motoru: Bláha – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb – Květoň, Babka, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Žálčík, Rob, Švihálek – Guman, Mikyska, Marek.

Poslední utkání obou týmů – 13. 2. 2016, 51. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou - Rytíři Kladno 3:2sn

Branky a nahrávky: 22. Havlín (Plodek, Hrníčko), 52. Hlaváč (Kajínek, Lakatoš), rozhodující samostatný nájezd Hlaváč - 36. Ternavsky (Dvořáček, Ptáček), 50. Kindl (Stach).

Sestava Benátek n. J.: Novotný - Plutnar, Havlín, Kurka, Kajínek, Pabiška, Ulrych – Jonák, Černoch, Pletka – Rys, Lakatoš, Hlaváč – Hrníčko, Plodek, Víšek – Ordoš, Špaček, Dlouhý.

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 4:2

Branky a nahrávky: 29. Kolář, 29. Seman (Kohout), 42. Důras, 51. Kohout (Harkabus) – 49. Kříž (Rob, Kuchejda), 59. Nouza (Straka).

Sestava Motoru: Bláha – Kříž, Kolmann, Žovinec, Vráblík, Tintěra, Zíb, Klinecký – Nouza, Rob, Chovan – Kuchejda, Straka, Květoň – Žálčík, Mikyska, Babka – Točík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.