19. 2. 2016 | Martina Nová

Benátky zahájí play out doma proti Mostu

Ve středu 52. kolo završilo letošní základní část WSM ligy a již v sobotu 20. 2. se rozběhnou boje o záchranu, které nyní čekají i Benátčany. V prvním z šesti očekávaných duelů narazí na tým z Mostu, který se umístil na předposlední příčce díky všem vyhraným vzájemným soubojům s posledním Šumperkem. Benátky mají s celkem ze severozápadu vyrovnanou bilanci, jednou vyhráli Středočeši na svém ledě a naposledy v Mostě. Benátské mužstvo půjde do sobotního utkání s dvěma pozoruhodnými výhrami v zádech, neboť v 51. kole porazil Kladno po nájezdech a ve středu na jihu Čech Motor 4:1, naopak Mostečané předešlé dva zápasy ztratili. Na zimním stadionu v Benátkách se v sobotu začíná hrát od 17 hodin!

Mizerný vstup do sezóny

Most celou základní část trávil ve spodních patrech tabulky, což bylo především kvůli katastrofálnímu úvodu sezóny. První duel ztratil v Ústí, následně sice doma triumfoval, jenže poté přišla dlouhá šňůra dvanácti proher, ta se zastavila až ve 14. kole proti Slovanu, což naopak nastartovalo krátkou epizodu tří vítězství. Poté se střídaly ať už větší či menší série proher s občasnými výhrami. Nejlepší období přišlo pro Most ve čtvrté čtvrtině základní části, kdy se konečně dostal na pozitivní bilanci se sedmi triumfy a šesti porážkami.

Nízká produktivita, mizerná obrana

Tým ze severozápadu Čech v uplynulých 52 kolech inkasoval celkem 184 branek, což z něj dělá nejhorší defenzivní tým s průměrem přes 3,5 gólu na zápas. Vypovídá o tom také neúspěšné bránění oslabení, které je pod hodnotou 77%. Nedostatky v obraně pak nedokázali Mostečané ani příliš nahradit v ofenzívě, jelikož vstřelili třetí nejnižší počet branek, 133, s čímž souvisí „úspěšnost“ v přesilovkách – 12,40%. Je však pozoruhodné, že i tak má Most svého zástupce do TOP 15 v kanadském bodování, konkrétně Ondřeje Havlíčka na třináctém místě s 16 trefami a 28 nahrávkami.

Tři hráči přes 30 kanadských bodů

I přes nevelkou mosteckou produktivitu hned tři hráči, jmenovitě Ondřej Havlíček, Vojtěch Kubinčák (14+25) a Pavel Smolka (15+17) mají na svém účtu přes třicet kanadských bodů v základní části letošní sezóny. Zdatně jim ještě sekunduje ostřílený Jan Alinč (8+19). Dres Mostu obléklo letos hned pět gólmanů, z nichž nejlepší čísla má Milan Řehoř (2,38 gólu na utkání), v posledních zápasech se poměrně pravidelně v brankovišti střídal s Miroslavem Hanuljakem, který má druhá nejlepší čísla mezi mosteckými gólmany.

Z posledních šesti zápasů čtyři výhry

I když Most ztratil předešlé dva duely s Havířovem (4:7) a v Litoměřicích (2:3sn), před tím zaznamenal čtyři vítězství v řadě. Nejprve rozstřílel 5:1 Kadaň na jejím ledě, poté doma porazil jak Třebíč (3:2), tak i českobudějovický Motor (4:2) a následně ještě triumfoval 3:1 v Jihlavě.

Vyrovnaná bilance

Benátčané odehráli letos proti Mostu i s přípravou celkem šest duelů a vítězství mají oba mančafty rozdělené napůl. Před začátkem sezóny nejprve doma zvítězil Most 3:1, poté mu Benátky oplatily prohru a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech a v prvním vzájemném v souboji základní části zopakovaly vítězství, tentokrát s konečným skóre 4:2. Jenže Krušnohorci si to nenechali líbit a doma rozstříleli Středočechy 6:3, což bylo během benátské sedmizápasové šňůry proher, a u Jizery je v 31. kole zdolali 4:2. Poslední vzájemný souboj vyzněl ale lépe opět pro hostující celek, když Benátčané brali tři body za výsledek 4:1.

5. kolo: BNJ – MST 4:2

Branky a nahrávky: 25. Víšek (Lakatoš, Čermák), 30. Lakatoš (Hrníčko), 40. Volf (Kajínek, Pabiška), 55. Černoch (Volf, Kajínek) - 22. Havlíček (Kubinčák, Černý), 46. Kubinčák (Řehoř, Hora).

18. kolo: MST – BNJ 6:3

Branky a nahrávky: 10. Havlíček (Mical, Řehoř), 14. Strejček (Baránek, Smolka), 18. Písařík (Válek, Zeman), 20. Gerhát (Divíšek, Smolka), 34. Baránek (Mical, Přeučil), 60. Písařík (Válek, Hanzl) – 26. Lakatoš (Jonák, Havlín), 27. Kůrka (Musil), 45. Špaček (Lakatoš).

31. kolo: BNJ – MST 2:4

Branky a nahrávky: 45. Čermák (Plodek, Pletka), 50. Jonák (Ordoš, Pabiška) – 2. Slavíček (Smolka, Hora), 16. Hanzl (Hora), 31. Hanzl (Rod, Smolka), 41. Doležal (Kubinčák, Tauš).

44. kolo: MST – BNJ 1:4

Branky a nahrávky: 8. Černý (Smolka, T. Doležal) – 9. Jonák (Říha, Pletka), 41. Černoch (Jonák, Pletka), 52. Říha (Pletka, Jonák), 58. Víšek (Černoch, Jonák).

Poslední utkání obou týmů – 52. kolo, 17. 2. 2016

ČEZ Motor České Budějovice – HC Benátky nad Jizerou 1:4

Branky a nahrávky: 59. Zíb (Straka) – 46. Říha (Hrníčko, Havlín), 46. Pletka (Černoch), 54. Černoch (Havlín, Jonák), 59. Špaček.

Sestava Benátek n. J.: F. Novotný (Vacek) – Piskáček, Havlín, Kurka, Kajínek, Říha, M. Pabiška, Ulrych – Jonák, Černoch, Pletka – Rys, Plodek, Špaček – Ordoš, Hrníčko, Víšek – Havlas, Ďurač, Dlouhý.

HC Stadion Litoměřice - HC Most 3:2sn

Branky a nahrávky: 16. Šulc (Doležal Z., Berger), 31. Pavlas (Kopta, Šulc), rozh. náj. Doležal Z. - 14. Doležal T. (Strejček, Smolka), 30. Havlíček (Alinč, Zeman).

Sestava Mostu: Hanuljak (M. Řehoř) – Zeman, Strejček, Hora, Cvrk, Charousek, Černý, Kokeš – Tauš, Alinč, Havlíček – Kubinčák, T. Doležal, Smolka – Nedrda, Hanzl, I. Řehoř – Rod, Slavíček.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.