3. 6. 2016 | Martina Nová

Chtěli bychom se pohybovat v klidnějších vodách, nastiňuje blížící se sezónu Vladimír Čermák

Příprava na sezónu WSM ligy 2016/17 je již v plném proudu a benátecký tým se momentálně chystá nový ročník v rámci suché části přípravy. V hledáčku už má i soupeře pro přípravné zápasy, které Benátecké čekají v srpnu s Ústím nad Labem, Litoměřicemi, Mostem a Kadaní. Stejně jako loni, tak i letos se v dresu celku od Jizery představí hráči hned tří extraligových účastníků. „Spolupráce nadále trvají a především s Libercem, protože Benátky jsou jako jejich farma. Náklady tedy nejsou tak vysoké na klub, na čemž se ještě podílejí i Sparta Praha a BK Mladá Boleslav,“ říká staronová posila benáteckého realizačního týmu, Vladimír Čermák, který bude na střídačce Benátek nad Jizerou působit v roli odborného poradce.

Letní příprava je i z důvodu silné spolupráce Liberce a Benátek nad Jizerou obdobná. „Forma přípravy je stejná jako v případě Bílých Tygrů, protože do budoucna bychom chtěli zařadit některé mladé hráče do týmu Liberce,“ vysvětluje Vladimír Čermák, který v loňském ročníku působil na severu Čech jako asistent trenéra Filipa Pešána.

V loňském roce po skvělém startu, kdy modrobílí drželi úžasnou čtvrtou příčku v tabulce základní části po prvních 13 utkáních, přišel ve druhé a třetí čtvrtině strmý výkonnostní pád, což i přes povedený finiš v závěru nestačil Benátkám na nic jiného než boje o záchranu a konečné 12. místo. Cíle jsou pochopitelně vylepšit předešlý ročník. „Pokud výkon týmu dovolí, chtěli bychom zabojovat o play off,“ přiznává pan Čermák, který ale vzápětí upozorňuje, že se mohou naskytnout různé nepředvídatelné nepříjemnosti. „Bude samozřejmě záležet na okolnostech, které nikdo dopředu nedokáže říct. Mohou přijít zranění v týmech nad námi, jako se to stalo loni. Hráči, kteří nastupovali ze začátku za Benátky, byli poté povoláni do svých kmenových týmů,“ přibližuje možný důvod neúspěšného středu sezóny 2015/16. „Loni se tak sestava musela tvořit takřka na koleni, dopisovali jsme na soupisku juniory, a i když jsou to šikovní hráči, tak jim chyběli zkušenosti. Hra v první lize se předci jen liší od té v juniorce,“ dodává.

I když zápasové tempo hokejisté okusí až za dva měsíce, nabízí se již teď otázka, jak by mohl být benátecký tým poskládán, tedy jaké by mohlo být zastoupení hráčů z Liberce, Sparty a Mladé Boleslavi. „Tým by se měl skládat především z libereckých hráčů a následně budeme doplňovat sestavu hráči ze Sparty, případně z Mladé Boleslavi. Bude záležet na domluvě s manažery týmů, kolik hráčů nám dají k dispozici, ale každopádně bychom chtěli poskládat sestavu, která se bude pohybovat v klidnějších vodách oproti loňské sezóně, kdy jsme v podstatě hráli o záchranu, kterou jsme ale nakonec úspěšně zvládli,“ říká Vladimír Čermák.

Stejně jako předešlé roky, tak i letos by hlavními oporami týmu měli být Janové Plodek a Víšek. „Ano, i z důvodu zkušeností by měli přispět klidem ve hře na ledě a pomoci trenérům vytvořit dobrou atmosféru v kabině a podílet se na zlepšení výkonu týmu,“ připouští člen realizačního týmu. V obraně by nově pak svými zkušenostmi měl obohatit, doplnit a podpořit Václav Kočí. A bude i nadále zkušený útočník Jan Plodek kapitánem benáteckého mužstva? „Tato diskuze ještě neproběhla, ale myslím si, že ano. Může se samozřejmě stát, že z nějakého důvodu by se zřekl role kapitána nebo by si tým zvolil někoho jiného, ale pravděpodobně asi ano,“ zakončuje Čermák.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.