28. 8. 2016 | Martina Nová

Kroni Musliu: Chtěl bych se dostat do Benátek stabilně

Je mu sice teprve osmnáct let, přesto již ukazuje svůj velký potenciál v přípravných zápasech v dresu A-týmu Mladé Boleslavi i Benátek nad Jizerou. Na první poslech zní jméno Kroni Musliu velmi exoticky, oprávněně. Má albánské kořeny z tatínkovy strany, ze strany maminky má pak příbuzné i v Kanadě. Kroni je navíc reprezentantem slovenského hokeje v českém prostředí. „Začínal jsem v Bratislavě, v patnácti jsem šel do mladšího dorostu Mladé Boleslavi, rok co rok jsem šel kategorii výš a teď jsem tady v Benátkách,“ objasňuje svou hokejovou pouť talentovaný forvard.

Již čtvrtou sezónu bude působit Kroni Musliu v dresu Mladé Boleslavi. Postupně se z mladšího dorostu propracoval do staršího, další rok již hrál za juniory a nyní ve své čtvrté sezóně za zelenobílé věří v další postup výše. „Chtěl bych se dostat sem do Benátek stabilně na sezónu a určitě bych chtěl odehrát nějaký zápas za „áčko“ Mladé Boleslavi, to je můj cíl,“ prozrazuje své plány na nadcházející sezónu.

Jak vlastně započala jeho hokejová cesta? „Dá se říct, že k hokeji mě dostal děda. Byl to velký fanoušek sportu, byl boxer. Asi v pěti letech mi koupil brusle a dal mě k hokeji,“ popisuje 182cm-vysoký útočník. Jeho post v týmu není jistě zcela náhodný, neboť střelecká chuť se mu rozhodně nedá upřít. „Vyhrávat a dávat góly! To je na tom to nejlepší,“ odpovídá hbitě s úsměvem a nadšením na otázku, co ho na hokeji nejvíce baví. Svou oblíbenou fintu ale prozradit nechtěl. „ No tak to nebudu říkat, ale určitě jo,“ reaguje s šibalským pohledem.

Kroni Musliu v nápřahu během utkání s Kadaní

Jeho cesta do Česka započala již ve velmi brzkém věku. „Myslím, že ve třinácti jsem hrával v Hodoníně, tam jsem hrál mladší dorost a v podstatě do Mladé Boleslavi jsem se dostal díky turnaji, na kterém si mě všimli, a vzali mě do mladšího dorostu,“ objasňuje Kroni Musliu.

Hokejový život není vždy lehký a navíc, když se od brzkého věku musíte naučit o sebe starat samostatně, co ale motivuje Kroniho k dalším krokům výše v jeho kariéře? „Tím, že je Mladá Boleslav extraligový klub, tak mám možnost sledovat extraligové hráče u nás v „áčku“ v Boleslavi. To mě na tom motivuje nejvíce, vidět to, být v kabině s těmi kluky. Samozřejmě vyhrávat, dávat góly a snažit se být nejlepší,“ odpovídá hráč, jenž se poprvé do benáteckých statistik zapsal v domácím „přípraváku“ proti Kadani, kdy ve spolupráci s mladoboleslavskými spoluhráči skóroval.

Přestože volného času příliš nemá, nabízí se otázka, když má chvíli volna, jak ho tráví. „Na bytě, spím, regeneruju a trénuju, takže nemám možnost se nějak flákat,“ říká Kroni. „Většinou regeneruju, když je volno, což není moc, takže buď spím, anebo spím,“ odpovídá s humorem. Přeci jen, ale nachází i jiné aktivity, kterými se rád baví. „Mám rád hodně fotbal, sem tam si v Bratislavě chodíme zahrát tenis, a když mám volno, tak si s kluky chodím zahrát zase hokej,“ zakončuje Musliu.

FOTO: Zdeněk Langšádl/PPNA.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!