10. 9. 2016 | Věra Novotná

Petr Kváča: ”Chtěl jsem tři body.”

Ačkoliv Benátečtí prohráli v prodloužení 3:2 a z utkání s týmem HC Slavia Praha si tak do tabulky připsali bod, předvedl tým Jiřího Čelanského skvělý týmový výkon a každý hráč nechal na ledě všechno. Také nová posila z Českých Budějovic se v prvním domácím utkání blýskla parádním výkonem. Gólman Petr Kváča si připsal 39 úspěšných zákroků a v několika případech to byly zákroky opravdu výstavní. Bylo tedy jasné, koho budeme po zápase zpovídat.

Od prvních chvil byly slyšet oba kotle fanoušků, kteří se činili, ať byl výsledek pro jejich tým příznivý nebo nepříznivý. „Diváci byli super, ani jsem nečekal, že to tady bude takové. Kluci mi říkali, že sem nechodí tolik lidí, jako v Budějovicích, ale je to tady fakt paráda.“ V zápase bylo k vidění mnoho osobních soubojů a nemálo jich skončilo vyloučením. „Oba týmy se snažily dodržovat systém, takže si myslím, že ty chyby a vyloučení byly z toho, že občas jeden z týmů nestačil,“ objasňuje benátecký gólman častou obsazenost trestných lavic. Po druhém gólu Jana Víška bylo zřejmé, že obraz hry nabral trochu jiné tempo. „Já si myslím, že Slavia trochu přidala a začala se tlačit více do branky. Tomu napomohly i jejich přesilovky, kdy začali více bruslit. Pro nás to ale bylo v podstatě pořád stejné,“ přibližuje hru obou celků.

Ve 48. minutě se Pražené dočkali kontaktního gólu. „Jeden z hráčů získal puk ve středním pásmu, jel jeden na jednoho a přes beka vystřelil. Musím říct, že to byla fakt parádní střela a trefil to výborně,“ pochválil akci Tomáše Jiránka. Několik málo okamžiků po tomto gólu na 2:1 přišel závar před benáteckou brankou, a někteří již viděli vyrovnávací gól Slavie. Petr Kváča byl ale připravený. „To bylo při situaci 2na1, náš bek, který tu situaci dobrusloval, puk omylem ztečoval. Já jsem měl trošku štěstí a stačil jsem se otočit.“ Bohužel minutu před koncem utkání již vyrovnávací brance zabránit nedokázal. „To bylo to štěstíčko, které mi pomohlo při situaci po stavu 2:1. Teď mě trošku opustilo. Nájezd jsem sice chytil, ale pak jsem se nemohl zorientovat, kde je puk. Kluci říkali, že ten přeletěl nějak bránu, já jsem cítil jen náraz od zad a byl to gól,“ objasňuje situaci po samostatném nájezdu Romana Chlouby, jehož únik ještě Petr Kváča zastavil, ale s následnou situací si už Chlouba poradil.

V následujícím prodloužení 3na3 si již Slavia došla pro druhý bod. Nás zajímalo, jak je vnímán tento nový typ prodloužení z pohledu brankáře. „Je to zajímavé, člověk se může herně ukázat. Určitě je to atraktivní pro diváky a já jako gólman si na to musím zvyknout.“

Petr Kváča věděl, že duel to nebude jednoduchý. „Nastoupili jsme proti Slavii, která byla jedním z favoritů na postup do extraligy, a musím říct, že to bylo velice těžké utkání,“ přiznává náročnost prvního domácího klání. Od prvních minut měl zápas pekelné tempo a Slavia si vytvořila několik šancí. Benátečtí však předvedli parádní sehranost. „Kluci mi pomohli, a myslím si, že jsme jako tým odvedli skvělý výkon. Škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce,“ mrzelo jihočeskou posilu. Jak sám ale dodává, z dnešního utkání chtěl víc. „Chtěl jsem tři body, to by mě potěšilo více,“ uzavírá rozhovor.

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!