11. 9. 2016 | Martina Nová

Po Kladnu a Slavii je tu Jihlava! Budou Benátky opět bodovat?

Přestože Benáteckým nepřál los na úvod WSM ligy, díky bojovným výkonům jak na ledě Rytířů, tak doma se Slavií mají již na účtu dva cenné body za dvě prohry v prodloužení 2:3. V pondělí 12. 9. čeká Středočechy další z top-celků, tentokrát od 17:30 hrají s Duklou Jihlava. Průběh tohoto zápasu, a zda se podaří Benátkám bodovat i ve 3. kole druhé nejvyšší soutěže, můžete již tradičně sledovat v online reportáži.

Jihlava v přípravě vyhrála jen dvakrát

Hráči Dukly sehráli v rámci letní přípravy šest utkání, tři z toho byli v rámci Dukla cup. Hned první zápas na turnaji, úvodní duel i v přípravě, jim vůbec nevyšel, když od účastníka ELH Olomouce inkasovali 6 branek a žádnou nevstřelili. Poté si spravili chuť v Třebíči vítězstvím 3:1, jenže následně na Dukla cupu prohráli 3:4 s Karlovými Vary a další „šestku“ inkasovali od účastníka KHL – Nižnij Novgorod, opět nedokázali vstřelit branku. Koncem srpna se střetli s Duklou Trenčín, kterou ale také nepokořili, nyní si ze Slovenska odvezli porážku 2:3. První zářijový den ale po dlouhém čekání triumfovali, 3:2 v prodloužení přetlačili soka z WSM ligy Horáckou Slavii z Třebíče.

Radek Prokeš: „Ten los je takový, jaký je“

Na začátek ročníku dostali Benátečtí hned trojnásobnou prověrku tří adeptů na boj o extraligu. Svůj pohled na start WSM ligy nám poskytl Radek Prokeš. „Ten los je takový, jaký je. Na úvod sezóny je hodně těžký, tři ze čtyř favoritů v prvních třech kolech,“ hodnotí jednadvacetiletý útočník. Zároveň přidává i hodnocení dvou předchozích utkání, která i přes zcela odlišný průběh dopadla pro Benátky shodným výsledkem – 2:3pp. „Na Kladně jsme v zápase prohrávali, ale ukázali jsme, že máme sílu a můžeme dotáhnout skóre, a urvali jsme tam cenný bod. Proti Slavii to bylo trošku jinak, vedli jsme a mohli jsme to dotáhnout do konce. Je to škoda, že jsme ty tři body neudělali, ale makali jsme a ukázali, že můžeme hrát s každým,“ vidí pozitivně benáteckou prezentaci i přes dvě porážky Prokeš.

Radek Prokeš se raduje společně s Ivanem Ďuračem z vedení 1:0

Co on osobně očekává od pondělního duelu na Vysočině? „Myslím si, že to bude hodně podobné jako předešlé dva zápasy. Jedeme do Jihlavy, takže na nás určitě vletí, budou hrát agresivní hokej,“ nastiňuje, jak by mohl vypadat poměr sil v úvodu střetnutí. Nicméně díky konkurenceschopnosti, jež Benátky ukázaly proti Kladnu a Slavii, vidí vyhlídky svého mužstva kladně. „Když budeme hrát svoji hru a dodržovat to, co máme, a přidáme šikovnost, tak to může být jen dobrý,“ dodává Radek Prokeš.

Trojice ex-benáteckých hráčů v dresu Dukly

Již předešlou sezonu oblékal barvy Jihlavy ostřílený útočník Josef Skořepa. Ten na Vysočině působí i nadále, navíc ho ještě doplnila dvojice bývalých benáteckých obránců. Jiří Říha s Davidem Kajínkem se v pondělí postaví proti svému předešlému týmu. Ze tří jmenovaných se v dosavadním průběhu sezony 2016/17 WSM ligy do statistik zapsal Josef Skořepa, konkrétně v 1. kole zaznamenal dva góly.

Po úspěšné premiéře v předešlém ročníku by měl mnoho prostoru v brance Jihlavy mladíček Jakub Škarek, který odchytal zápas 1. kola a má vyřízené střídavé starty do extraligové Sparty. Naopak se s Duklou rozloučil gólman David Honzík, jemuž skončilo hostování z Karlových Varů.

V útoku se znovu představí Tomáš Čachotský, tomu skončilo hostování v týmu ELH PSG Zlín, kde v součtu základní části i play-off nasbíral dohromady 20 kanadských bodů (8+12). Další ofenzivní posilou je Filip Stoklasa, který v úvodním duelu proti Prostějovu dvakrát asistoval.

Poslední zápasy obou týmů

2. kolo, 9. 9. 2016: HC Benátky n. J. – HC Slavia Praha 2:3pp

Sestava Benátek n. J.: Kváča (Žajdlík) – Kolmann, Havlín, Kočí, Mikliš, Pyrochta, Plutnar, Krejčí – Hrníčko, Plodek, Musil – Ordoš, J. Mikyska, Víšek – Prokeš, Volf, Hrabík – Ďurač, Janele, Bittner.

Branky a nahrávky: 12. Ďurač (Kočí, Hrabík), 32. Víšek (J. Mikyska) – 48. Jiránek (Markovič), 57. Chlouba (Tuominen, Dušek), 65. Šafránek (Dragoun).

1. kolo, 7. 9. 2016: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 4:3pp

Sestava Jihlavy: Škarek – Kajínek, Kaláb, Bilčík, Říha, Grebeňuk, Dundáček, Marcel – Stoklasa, Skořepa, Důras – Diviš, Zeman, Čachotský – Anděl, F. Seman, Jergl – Síkela, Jícha, Březina.

Branky a nahrávky: 16. Skořepa (Jergl, Stoklasa), 31. Březina (Dundáček), 39. Skořepa (TS), 63. Seman (Stoklasa) – 8. Venkrbec (Rudovský), 24. A. Holík, 33. M. Novák (J. Káňa, Šlahař).

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!