21. 9. 2016 | Věra Novotná

Dominik Lakatoš: ”Dali jsme do toho, co jsme mohli.”

Přípravné zápasy, které Benátečtí odehráli s celkem SK Trhači Kadaň, byly vždy velmi vyrovnané a všichni proto očekávali tuhý boj i v 6. kole WSM ligy. Diváci, kteří se přišli na benátecký stadion podívat, však hned během první třetiny zjistili, že to budou domácí, kdo bude určovat tempo hry. V zápase se Benáteckým dařilo snad všechno, na co sáhli. Hned v prvních devíti minutách vedli o tři branky, v prostřední dvacetiminutovce dílo dokonali čtyřmi přesnými zásahy a utkání naprosto ovládli. Během zápasu byl hodně vidět i tříbodový Dominik Lakatoš, který si připsal dvě asistence a jeden gól. „Tak výsledek 8:3 hovoří za vše. Dneska nám to tam napadalo a měli jsme štěstí. Já doufám, že to takhle bude pokračovat.“

Benátečtí nenechali nic náhodě, hned po třiceti sekundách se za zády kadaňského gólmana rozsvítilo červené světlo a Středočeši vedli díky trefě Daniela Krejčího. Jak moc ovlivní psychiku hráčů takhle rychlý gól? „Je to bomba! Když padne takovýhle rychlý gól tak to nastartuje celý tým,“ přiznává Lakatoš. „Je to hned jiný zápas, všichni jsou takoví uvolněnější. Ze všech hráčů spadne ten kámen, a hraje se trošku s otevřenou hlavou.“ V první dvacetiminutovce se Lakatoš blýskl hned ve dvou případech. V páté minutě asistoval u branky Jiřího Černocha a v poslední minutě prvního dějství sám skóroval. I u tohoto gólu byl přítomen Jiří Černoch, tentokrát jako asistent. „My jsme s klukama takhle hráli prvně spolu a myslím, že jsme si perfektně sedli. S Jirkou Černochem se známe dlouho a myslím si, že to byla parádní spolupráce,“ pochvaluje si společný čas na ledě.

Dominik

Do druhé dvacetiminutovky vstupovali Benátečtí za stavu 4:1, chtěli tento výsledek v prostřední třetině hlavně udržet? „My jsme do druhé třetiny šli stejně jako do té první. Chtěli jsme tlačit na soupeře a hrát náš hokej a to si myslím, že se nám dařilo.“ Jeho slova potvrzuje i průběh prostředního dějství, kdy Benátečtí hokejisté rozšířili svůj gólový účet o další čtyři přesné zásluhy. Jak ale Dominik říká, rozhodně si takovýto průběh zápasu nepřipouštěli již na začátku zápasu. „Ne, určitě ne. My jsme věděli, že Kadaň je kvalitní mužstvo s kvalitními hráči. Jak říkám, dneska se k nám přiklonilo to štěstíčko a jsme za to rádi,“ přiznává liberecký útočník.

Ve třetí třetině se Kadaň ještě snažila utkání zdramatizovat, ale benátecký celek žádné překvapení nedovolil. Lze vůbec hledat po takovémto vydařeném klání nějaké chyby? „Vždycky je co zlepšovat,“ (směje se). „V dnešním zápase jsme ale dali všechno, co jsme mohli. Stoprocentně v každém zápase jsou chyby. Jsme jenom lidi, nejsme stroje. Dnešní zápas jsme ale perfektně zvládli,“ uzavírá rozhovor tříbodový Dominik Lakatoš.

FOTO: Zdeněk Langšádl/PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!