23. 9. 2016 | Martina Nová

Na řadě je nováček, zabodují Benátky proti Frýdku-Místku?

Benátečtí započali sezonu 2016/17 velmi dobře a již v sobotu 24. 9. je čeká další pokračování příběhu. Čeká je dlouhá cesta za nováčkem do Frýdku-Místku, který je po šesti kolech s 9 body na úctyhodném devátém místě. Naposledy rysové značně potrápili českobudějovický Motor, nicméně po nepovedené třetí třetině nakonec padli na jihu Čech 5:2. Duel započne v 17 hodin a vy jej budete moci sledovat prostřednictvím tradičního online komentáře.

Příprava vyšla rysům na výbornou, ze 7 zápasů 6 výher

Frýdek-Místek se na nové účinkování ve WSM lize skvěle připravil. Absolvoval sedm zápasů, v nichž šestkrát triumfoval. Vítěznou šňůru zahájili na Moravě výhrou 4:3 po samostatných nájezdech proti slovenskému Martinu. Dále pokračovali úspěšně proti prvoligovému sokovi, doma porazili Přerov 4:2. Úspěšní byli rovněž v duelu s extraligovým celkem, třinecké Oceláře, se kterými rysové úzce spolupracují, udolali 3:2 v prodloužení.

Následnou odvetu s Martinem doma zvládli bravurně, když slovenský tým rozstříleli 6:0 a gólman Daneček vychytal nulu. Šest kousků si schoval Frýdek-Místek i na přerovský Zubr, zvítězil v Přerově 6:2. Poté na domácím stadionu pokořili dalšího účastníka WSM ligy, sílu nováčka okusil i Prostějov, jenž padl 5:2. Závěrem ale nakonec rysové přeci jen padli. Odvetný zápas proti Jestřábům se jim vrátil i s úroky, neboť si domů odvezli porážku 2:5.

Po šesti kolek zástupce v top 10 kanadského bodování

Frýdek-Místek spolupracuje s extraligovým Třincem, odkud vypomáhá několik hráčů. Jedním z nich je i Aron Chmielewski. Naskočil ve všech odehraných kolech probíhající WSM ligy, připsal si v nich 3 branky a 5 přihrávek, díky čemuž drží sedmou příčku v kanadském bodování WSM ligy. Chmielewski v dresu rysů hrál již v předešlém ročníku, kdy v 28 duelech zaznamenal 23 gólů a 18 asistencí v základní části, v play-off statistický zápis rozšířil ještě o 7+2. Za Třinec nastoupil ke třinácti utkáním, v nichž dvakrát skóroval a dvakrát i asistoval.

V brankářském postu se zatím střídají Juraj Šimboch s Lukášem Danečkem. O něco lépe je na tom prvně jmenovaný, který má v průměru 3,8 gólu na zápas, Daneček rovných 5. Obranné složení je velice mladé, právě proto také mají rysové problémy s velkým množstvím inkasovaných branek. Na soupisce je nejstarším obráncem Michal Krutil, jemuž je 27 let a ve Frýdku-Místku působí od sezony 2009/10. Zkušenějšími na těchto postech jsou i šestadvacetiletý Jakub Kania, uplynulý ročník strávil na Kladně, a čtyřiadvacetiletý David Roupec, který minulý ročník hrál za Šumperk a Pardubice.

Útočnou oporou by měl být Petr Kanko, jenž většinu sezony 2015/16 odehrál v prvoligovém Havířově, v základní části se zapsal v kanadském bodování čísly 25+17, v play-off přidal ještě gól a 4 asistence. Zmiňme ještě osmadvacetiletého Tomáše Káňu, ten má s frýdecko-místeckým prostředím zkušenosti již z loňského působení. Bývalý hráč extraligových Vítkovic, Karlových Varů nebo Chomutova dopomohl rysům do WSM ligy celkem 59 kanadskými body.

S devíti body devátá příčka

Přestože je Frýdek-Místek nováčkem, prozatím se drží s bilancí tří výher a tří porážek na 9. pozici s 9 body, které má hned několik dalších týmů. Na úvod WSM ligy sice neuspěli v Kadani, kde dokázali ještě dotáhnout ztrátu a vyrovnat alespoň na 3:3, nakonec však prohráli 6:4. Následně si chuť spravili v Litoměřicích, kdy se v 47. minutě prosadil Klimša, čímž vystřelil rysům tři body za vítězství 1:0

Poté se WSM liga poprvé představila i frýdecko-místeckému publiku. Domácí hokejisté své diváky patřičně vynervovali, ale nakonec i potěšili. Proti Ústí nad Labem po druhém dějství prohrávali 3:6, avšak výbornou třetí třetinou dovršili obrat na konečných 7:6. V další přestřelce už rysové úspěšní nebyli. Přestože proti Přerovu vedli i o dva góly, zápas šel do prodloužení, kde byl úspěšnější Zubr, který zvítězil doma 6:5.

Nicméně v dalším souboji v novém nastavení 3 na 3 již Frýdek-Místek uspěl, když Prostějov na svém ledě zdolal 4:3. Naposledy absolvovali utkání v Českých Budějovicích. Proti favoritovi po dvou dvacetiminutovkách rysové vedli 2:1, jenže zkušený Motor zapnul ve třetí třetině vysoké otáčky a nakonec zvítězil 5:2.

Poslední zápasy obou týmů

6. kolo, 21. 9. 2016: HC Benátky n. J. – SK Trhači Kadaň 8:3

Sestava Benátek n. J.: F. Novotný – Krejčí, Kolmann, Kurka, Havlín, Mikliš, Kočí, Husa – Hrníčko, Plodek, Prokeš – Ordoš, J. Mikyska, Víšek – Černoch, Lakatoš, Hrabík – Ďurač, Janele, Bittner – J. Havel.

Branky a nahrávky: 1. Krejčí (Plodek, Prokeš), 5. Černoch (Kočí, Lakatoš), 10. J. Havel (Janele, Havlín), 20. Lakatoš (Černoch, Hrabík), 29. J. Mikyska (Hrníčko, Krejčí), 30. Lakatoš (Černoch, Hrabík), 30. J. Havel, 40. Janele (Ďurač) – 10. Kůs (Hejcman, Chrpa), 44. J. Tomeček (O. Beránek), 55. Hlava (Šťovíček, D. Šimek).

6. kolo, 21. 9. 2016: ČEZ Motor Č.B. - HC Frýdek-Místek 5:2

Sestava Frýdku-Místku: Šimboch (Daneček) – Kania, Roupec, Jeník, Adámek, Michal Roman, Matyáš, Jank, L. Doudera – Luka, Klimša, Chmielewski – Kanko, Káňa, Christov – O. Kovařčík, Jaroš, Miloš Roman – Meidl, Franek.

Branky a nahrávky: 38. Květoň, 45. Babka (Suchánek), 46. Čermák (Květoň, Fillman), 48. Škoda (Babka, Pýcha), 54. Žálčík – 6. Christov (Chmielewski, Jeník), 39. Christov (Meidl).

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!