28. 9. 2016 | Daniel Doležal, Věra Novotná

Z Přerova vezou Benátečtí tři body! O výhře rozhodl dvěma góly Jan Ordoš

9., středa 28. 9. 2016
Přerov - Benátky n.J. PRE - BEN
Dlouho to vypadalo, že i v duelu devátého kola budou Benátečtí bojovat o body v nastaveném čase. Nakonec se ale tak nestalo, ačkoliv první gól padl do benátecké branky. Ve třinácté minutě se v přesilové hře trefil Vlastimil Dostálek. Benáteckým zařídil na konci první třetiny vyrovnání Ivan Ďurač. Druhá dvacetiminutovka gól nepřinesla a zdálo se, že Benátky půjdou opět do prodloužení, ve kterém se jim v letošní sezóně nedaří. Tuto bilanci nechtěl ale pokoušet Jan Ordoš, který dvěma góly v poslední minutě rozhodl o třech bodech pro Středočechy.
Přerov: Horčička – Chmelíř, Pala, Zbořil, Malina, M. Novotný, Ferenc, L. Vágner, Šnajnar – Milan Procházka, Pšurný, Dostálek – Sikora, Goiš, F. Dvořák – Kovařík, Plášek, Tadeáš Král – M. Kratochvíl, Šťastný.
Benátky n.J.: F. Novotný – Havlín, Kolmann, Krejčí, Mikliš, Kočí, Husa, Kalina – Hrníčko, Prokeš, J. Havel – Ordoš, Hrabík, Víšek – Ďurač, Janele, A. Dlouhý – Bělohorský, Volf, Bittner.
Branky a nahrávky: 3. Dostálek (Chmelíř, Milan Procházka) – 20. Ďurač (Bělohorský, J. Havel), 60. Ordoš (Víšek), 60. Ordoš (Kočí, Víšek). Rozhodčí: Dědek – Bryška, Novák. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 43:23. Diváci: 1782. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.

Komentář

Zápas devátého kola začal s pár šancemi na obou stranách. Přerov za hru v šesti putoval na trestnou, ale v následujících dvou minutách nemusel řešit žádné potíže. Po střele Kočího byl puk protečován až na spojnici Horčičkovy branky, ten ji však uchránil před inkasováním. Obratem pláchl do brejku Plášek s Popelkou, první jmenovaný však šanci zahodil, druhý pak zakrátko nastřelil Novotného masku.

V 11. minutě první přesilovku sehrával Přerov a převaha se mu brzy znásobila. Do střel se příliš nehrnul, až těsně po uplynutí prvního trestu napřáhl Chmelíř a jeho ránu lehce tečoval Vlastimil Dostálek. První dějství bylo dosti bohaté na vyloučení. To však branku nezapříčinilo. Ale osmnáct vteřin před sirénou Ivan Ďurač proklouzl až k Horčičkovi a uštědřil Hanákům gól do šatny.

Prostřední dějství započalo vyloučením domácích, ale až do 28. minuty, kdy se šlo na obou stranách do čtyř, se na ledě prakticky nic nedělo. Kovařík si po chybě Benátek vybojoval trestné střílení, jeho pomalému provedení však scházelo málo ke gólu. Kotouč trefil tyčku Novotného brány.

Dvaatřicátá minuta znamenala opět vyloučení Přerova, jenže ani hosté se ničím nepředvedli. Poté se znovu často vylučovalo a bezgólovou třetinu uzavřely pokusy domácího Pšurného a benáteckých Havla s Bělohorským.

Třetí část zahájily rány Sikory a Chmelíře. Opět pak proběhla pasáž na obou stranách se čtyřmi hráči a v ní větším nasazením disponovali domácí. Přesilovky střídala hra ve čtyřech, ale ani jeden z týmů nedokázal najít recept na brankáře. Ordoš ujel, ale k zakončení se nedostal. Oslabení přežili pro změnu hosté a s ubíhajícím časem do prodloužení se snažili ostřelovat kasu jen Zubři.

Gólu se MEO Aréna dočkala až osmatřicet vteřin před koncem a bohužel jej inkasoval Přerov. Po špatném přechodu z útoku do obrany se Hanákům utrhl Jan Ordoš a s Horčičkou si mohl dělat, co si zachtěl. Hrubou chybou se tak Zubři potrestali sami za neefektivní produktivitu v mači, ve kterém se drželi na puku povětšinou oni. Pět vteřin před sirénou zpečetil konečný výsledek do prázdné klece znovu Jan Ordoš.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Ztratit zápas v poslední minutě hodně bolí. Dnes jsme si utkání prohráli nevyužitými přesilovkami. Nebyli jsme důslední a důrazní v zakončení. Soupeři stačilo minimum šancí na to, aby si nakonec odvezl všechny tři body. Udělali jsme dvě chyby a byli jsme za ně potrestáni. Benátky výborně blokovaly naše střely, měly nás přečtené. Představovali jsme si, že budeme mít větší tlak. Utkání bylo velmi rozkouskované. Když už jsme se nadechovali k nějakému souvislejšímu tlaku, tak zase bylo vyloučení, buď oboustranné, nebo jsme šli do oslabení, případně přesilovek. Prohrát jsme si však nezasloužili. Ale život jde dál. Musíme to hodit za hlavu a kluky namotivovat na další zápas.

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): Nechci být neskromný, ale za bojovnost, za tolik těžkých chvil v oslabení, co jsme přežili, spoustu tvrdé práce a zblokovaných střel, jsme si tři body zasloužili. Byli jsme trpěliví až do konce, a to se nám vyplatilo. Určitě se neprsíme, že jsme ušili taktiku na míru, ale vyšlo nám to. Nejen, že jsme dokázali bořit hru Přerova, ale rovněž jsme dokázali i dobře hrát. To je to, na čem chceme stavět a klukům za to patří velký dík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.