6. 10. 2016 | Věra Novotná

Přetrhne Havířov sérii šesti porážek v řadě?

Třetí venkovní utkání vřadě čeká na benátecký celek již v sobotu 8. října. Jak na ledě Českých Budějovic, tak na ledě Litoměřic neuhráli Benátečtí ani bod. Tuto sérii se pokusí přetrhnout proti Havířovu, který má ale stejně silnou motivaci, neboť jeho šňůra porážek se natáhla již na číslo sedm. Tu poslední připravily Slezanům České Budějovice, které vyhrály 2:1. Kdo zvítězí v duelu uzavírajícím první čtvrtinu sezóny, sledujte tradičně prostřednictvím textové reportáže. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Vzájemní bilance? Remíza!

Poprvé v minulé sezóně svedlo tyto dva týmy sedmé kolo a Benátečtí s přehledem vyhráli 4:0. V odvetném utkání na ledě Havířova rozhodovaly samostatné nájezdy. I v tomto zápase se nakonec z výhry radoval domácí celek. Výhru Slezanům vystřelil Václav Meidl. Havířovští zvládli i třetí vzájemné utkání. V předvánočním čase zvítězili 2:1. V posledním zápase základní části Středočeši vyrovnali vzájemnou bilanci poté, co porazili Havířov 2:1 po samostatných nájezdech.

Z dvanácti zápasů čtyři výhry

Slezané vstoupili do úvodu sezóny pravou bruslí. První dva zápasy před domácím publikem zvládli, a to jak proti Litoměřicím, tak i proti vítězi základní části minulého ročníku Kladnu. V obou případech chytal Marek Laco, který za svá záda pustil jediný gól. Následoval venkovní duel s pražskou Slavií, které Slezané podlehli 2:1. Úspěšní nebyli ani doma proti Jihlavě, která odjížděla s výhrou 4:1. Prozatím poslední tříbodová vítězství vybojoval tým Havířova v pátém a šestém kole, kdy si poradil s Třebíčí (2:1) a Mostem (4:1). Od té doby se natahuje šňůra nepovedených zápasů. V posledních šesti utkáních si Havířovští připsali pouze jediný bod, a to za prohru v prodloužení v domácím utkání s Přerovem. Do zápasu se Středočechy mají tedy rozhodně silnou motivaci.

Poslední zápas týmu AZ Havířov – 5. října 2016

AZ Havířov - ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Štumpf (Krisl) – 6. Vráblík (Rob, Čermák), 49. Fillman (Rob, Šulek).

Sestava týmu AZ Havířov: K. Šimeček – Lenďák, Krisl, D. Seman, Bahounek, Korím, Petran (C) – Hlinka, Haas, Maruna – Kotala, Bednář, V. Meidl – Štumpf, Pechanec, Sztefek – Kalus, Anděl, Pořízek – Gřeš.

Havířov drží Marek Laco

Ačkoliv se Slezané pohybují ve spodních patrech tabulky – aktuálně se drží na 12. místě jen 3 body před poslední příčkou - mohou říci, že vzadu mají muže, jenž se postaral o to, aby prohry, které Havířov utrpěl, nebyly ještě větší.

Rodák ze slovenského města Žilina, Marek Laco, předvádí skvělé výkony. Ačkoliv je druhým maskovaným mužem v počtu zásahů (291), má skvělý průměr obdržených branek na zápas. Číslo se v dosavadním průběhu soutěže zastavilo na hodnotě 2,64. Prozatím nastoupil mezi tři tyče v 11 zápasech, což jasně dokazuje, že mu tým věří! Úspěšnost jeho zákroků je nad 90% a je jasné, že s takovou oporou v zádech budou Slezané bojovat, jak budou moci!

Foto: www.hc-havirov.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!