8. 10. 2016 | Jozef Valenčík, Martina Nová

Závěrem první čtvrtiny Benátky rozstřílely Havířov

13., sobota 8. 10. 2016
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN

Třináctým kolem zakončili Benátečtí první čtvrtinu základní části aktuální sezony WSM ligy. Představili se na ledu týmu AZ Havířov, který se pohybuje průběžně v nižších patrech tabulky. Benátky sice jako první v utkání ztrácely, nicméně pěti góly v řadě určily jasný ráz zápasu. Do statistik se střelecky zapsalo pět různých hráčů - Bittner, Mikyska, Hrníčko, Havel a Prokeš. V bráně pak úřadoval Petr Kváča s úžasnými 39 zákroky a pouhými dvěma inkasovanými góly.

Havířov: K. Šimeček (26. Matoušek) – Lenďák, Krisl, D. Seman, Nesvadba, Korím, Petran, Dudek – Dvořáček, Haas, D. Matula – Štumpf, Pechanec, Hlinka – Kotala, Bednář, V. Meidl – Kalus, Anděl, Gřeš.
Benátky n.J.: Kváča (Stejskal) – Havlín, Krejčí, Kočí, Mikliš, Husa, Zeleňák, Tržický – Vlach, Plodek, Hrníčko – Víšek, J. Mikyska, A. Dlouhý – J. Havel, Volf, Chlapík – Bělohorský, Prokeš, Bittner.
Branky a nahrávky: 8. Kalus (Anděl, Gřeš), 59. Kotala (Anděl, Kalus) – 9. Bittner (Mikliš, Prokeš), 16. J. Mikyska (Havlín, A. Dlouhý), 26. Hrníčko (Plodek, Krejčí), 46. J. Havel (Chlapík, Krejčí), 58. Prokeš (Vlach, A. Dlouhý). Rozhodčí: Fiala – Wesley, Bryška. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1746. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.

Komentář

Zápas začal oboustranně svižně a oba brankáři měli za pár minut několik důležitých zákroků. Skóre se poprvé měnilo na konci 8. minuty. Rychlou akci domácích s pěknou výměnou kotouče zakončil z mezikruží přesnou střelou za Kváčova záda Marek Kalus a bylo to 1:0. Hosté však už za 35 vteřin bleskově odpověděli. Ladislav Bittner se dostal před Šimečkem k odraženému puku a rychle jej poslal po ledě za brankovou čáru.

Od 11. minuty hrál AZ přesilovku. Největší šanci v ní měl Bednář, ale jeho střele chybělo několik centimetrů. V 17. minutě šli hosté do vedení. Tvrdou střelu Havlína od modré čáry tečoval přesně mezi betony Šimečka Josef Mikyska a bylo to 1:2. V závěru třetiny ještě domácí ubránili oslabení, ale i tak šli do šaten spokojenější hosté. Do druhé třetiny vstoupili domácí s viditelnou snahou vyrovnat. Blízko k tomu měl v přesilovce Pechanec, ale Kváča našel jeho pokus zblízka ve své lapačce. To hosté svou druhou přesilovku ve 26. minutě využili už za 6 vteřin. Krejčího střelu od modré Šimeček jen vyrazil před Dominika Hrníčka a ten jej dorazil do odkryté branky. V domácím brankovišti následně vystřídal věkem juniora Kamila Šimečka dorostenec Jiří Matoušek, pro nějž to byla premiéra ve WSM lize.

Kolem poloviny zápasu se na ledě poněkud vylidnilo a AZ dostal možnost hrát dlouhou přesilovku 5 na 3. Střely tomu nechyběly, ale žádná si nenašla cestu do benátecké branky. Ve 33. minutě na druhé straně pálil z mezikruží Mikyska, ale Matoušek jeho pokus vykryl. Hra pak upadla do průměru. Hosté si hráli, co potřebovali, domácí pokračovali ve střeleckém trápení.

Na začátku třetí třetiny sehrál AZ další neúspěšnou přesilovku. Aktivita byla i nadále na domácích holích, ale další branku dali hosté. Jan Havel vypíchl ve středním pásmu puk Dvořáčkovi, udělal kličku i vyjetému Matouškovi a pohodlně poslal ve 46. minutě puk do prázdné branky – 1:4. V 52. minutě naopak mladý gólman své spoluhráče podržel, když nadvakrát pokryl šanci zcela nebráněného Hrníčka.

Jediným pozitivem pro domácí tak mohlo snad být jen ubránění dvojnásobného oslabení. Ale sotva se vrátil druhý vyloučený hráč na led, dostal nekrytý Radek Prokeš puk do střelecké pozice a ránou do šibenice zvýšil na rozdíl čtyř branek. Za minutu se podařilo domácím alespoň kosmeticky výsledek upravit. Anděl našel od mantinelu před brankou volného Jakuba Kotalu a ten přesnou střelou mezi betony překonal podruhé Petra Kváču.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Chtěli jsme jít do utkání s odhodláním zlomit tu nepříznivou sérii. Vstup nebyl špatný, ale zase nás trápilo neproměňování šancí. Po třetím gólu, při zbytečném vyloučení, na hráče spadla deka a už jsme se nedokázali vzchopit. Utkání se jen dohrávalo a soupeř to celkem s přehledem dovedl k vítězství. Musíme si rozebrat nejen tento zápas, ale celé to neúspěšné období a vyvodit, jak z toho ven.

Jiří Čelanský (HC Benátky n. J.): Jsme spokojeni se třemi body, které se ve vyrovnané tabulce určitě hodí. Po delší době to bylo pro nás v závěru bez nervů. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, podali jsme týmový výkon, ubránili spoustu oslabení a naopak se konečně také prosadili v přesilovce. Pro nás je to velmi cenné vítězství, které nám, věřím, pomůže do dalších zápasů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!