12. 10. 2016 | Martina Nová

Pozitiva zápasu s Kladnem? „Hodně jsme stříleli a dobře bránili“, říká Adam Chlapík

U řeky Jizery působil již v sezoně 2012/13, nyní je Adam Chlapík zpět jako posila v průběhu aktuální sezony. Zápas s Kladnem byl jeho druhým v benáteckých barvách v ročníku 2016/17, již v předchozím duelu v Havířově zaznamenal asistenci. Odchovanec pražské Slavie prošel již mnoha kluby, tři roky strávil za oceánem v juniorských soutěžích, po návratu do Česka zamířil do juniorky Liberce, odkud se dostal i do Benátek. Poté jeho kroky směřovaly na Spartu, kde střídavě působil i v Litoměřicích. Minulou sezonu měl podepsanou smlouvu v extraligovém Litvínově, avšak vinou zranění se do hry příliš nedostal. Hodnocení utkání proti Rytířům, jak se zrodil jeho přestup sem a jeho spokojenost s benáteckým složením se dočtete v následujících řádcích.

V zápase jste se sice ujali vedení 1:0, nakonec berete „pouze“ bod z prohry v prodloužení. Ale proti soupeři, jako je Kladno, je to cenný zisk…
"Bereme pozitivně, že jsme celý zápas byli lepší, hodně jsme stříleli a dobře jsme bránili, akorát chybělo štěstíčko v zakončení i v samotném prodloužení, kdy Prochy (Radek Prokeš, pozn. red.) šel sám na bránu. Nedali jsme to, a pak jsme dostali takový zbytečný gól. Je to škoda."

Měli jste také několik přečíslení, minimálně dvakrát vám zazvonila i tyč, čím to bylo, že Kladno tak propadalo v obraně?
"Myslím si, že to bylo kvůli tomu, že prohrávali 1:0, chtěli tam dát rychlý gól, tak chodili ve třech napadat. My jsme z toho získávali ty šance 2 na 1, akorát škoda, že jsme je neproměnili."

Poměrně netypický byl poměr vyloučených, po jednom na každé straně…
"Bylo příjemný, že hrály všechny čtyři lajny, zbytečně se to nesekalo. Když máte nějaké vyloučení, tak hrají jen ty sestavy na oslabení. Bylo to takhle fajn."

Za Kladno nastoupili hráči jako Ton, Tenkrát, Burger a další zkušení hokejisté, vyburcuje to člověka ještě k lepšímu výsledku, když nastoupí proti takovým borcům?
"Je to bomba, když tam nastoupí takoví hráči, ale my se připravujeme na každý zápas stejně. Myslím si, že je to i vidět, každý zápas odmakáme to, co potřebujeme."

Přestože nejsi v benáteckém týmu úplným nováčkem, přišel si do mužstva v průběhu aktuálního ročníku, jak došlo k tvému přesunu sem?
"V minulé sezoně jsem byl v Litvínově, načež jsem odehrál sedm zápasů, zranil jsem se. Měl jsem operaci třísla a ramene, takže jsem celou sezonu nehrál. Na začátku této sezony mě poslali do Mostu a tam jsme se zase nějak nedohodli, takhle bych to nazval. Takže se zrodil přestup sem a jsem za to rád, jsou tady supr kluci a je tady šance dostat se nahoru."

Jak bys zhodnotil sestavu vašeho týmu?
"Sestava je parádní, jsou tady šikovní mladí kluci. Máme jeden z nejmladších týmů ve WSM lize. Už jsem s panem Čelanským pracoval ve Slavii a kluky už jsem taky znal, protože už jsem tu byl i z Liberce, takže je to supr."

Působil jsi i ve Spartě, znáš se třeba s některými kluky ze Sparty, je tu například Ondra Mikliš…
"S Ondrou Miklišem jsme hráli, když nastupoval ještě za áčko, tak jsme tam měli pár zápasů, baví se taky hodně s bráchou. Kluky znám také z dob, když jsme tu s bráchou hráli z Liberce, takže vím, jak to tady chodí a určitě my všechno ukázali."

V dalším kole vás čeká Slavia, jak se osobně těšíš na tento duel?
"Na Slavii se těším hodně, protože jsem jejím odchovancem. Hrál jsem tam celý mládí, takže jsem natěšený. Akorát jsem se dozvěděl v novinách, že jsou tam nějaké změny, tak jsem na to zvědavý, kdo tam nastoupí a tak."

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.