26. 10. 2016 | Martina Nová, Věra Novotná

Benátky ani na sedmý pokus neprolomily prokletí prodloužení, Mostu stačil ke dvěma bodům jediný gól

18., středa 26. 10. 2016
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Ačkoliv nebyl duel mezi Benátkami a Mostem příliš bohatý na góly, bylo se na co dívat. První třetina vyzněla střelecky lépe pro Severočechy, ale blíže ke gólu měli domácí, avšak Plodek mířil pouze do ochranné sítě. Ani druhá dvacetiminutovka nepřinesla gólovou radost, a blíže k ní měli opět Benátečtí. Oba maskovaní muži však své týmy podrželi. Rozhodnutí nepřinesla ani poslední třetina a zápas tak došel po sedmé v sezóně do nastaveného času. Prodloužení nabídlo pokusy na obou stranách, největší z nich měl domácí Ivan Ďurač, ale puk v brance neskončil. V nájezdech vystřelil Mostu druhý bod Lukáš Válek. Benátečtí tak prohlubují bilanci porážek v nastaveném čase.

Benátky n.J.: F. Novotný (Kváča) – Husa, Zeleňák, Pyrochta, Mikliš, Havlín, Kočí, Krejčí, Holub – Černoch, Plodek, D. Špaček – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Ďurač, Volf, Bittner – Janele, Chlapík, J. Havel.
Most: J. Hübl (Spěšný) – Charousek, K. Černý, Šesták, Strejček, Rulík, Hora, Bednárik – Smolka, Alinč, Rod – Válek, J. Doležal, Kubinčák – Dufek, J. Šimeček, Řehoř – Slavíček, Mical.
Branky a nahrávky: rozh. náj. Válek. Rozhodčí: Kika, Koziol – Potůček, Zídek. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Střely na branku: 30:38. Průběh utkání: 0:1.

Komentář

Do utkání vstoupil aktivněji Most, kterému se podařilo zatlačit domácí v jejich třetině. Postupně se Benátky začaly dostávat do tempa, jenže jejich snahu překazilo první vyloučení z jejich strany. Přestože hosté nevyužili početní výhodu, dále ohrožovali brankáře Novotného. Mostečtí byli mnohem přímočařejší v zakončení, snažili se střílet z každé pozice, naopak Středočeši i když se protlačili před Hübla, přílišné kombinace jim zabránily ve výrazném ohrožení brankáře hostů. Ke konci první třetiny ale Benátečtí zabrali a Most začal mít problém s uhlídáním hráčů v modrých dresech. Do dobré pozice se propracoval Plodek, který ale zblízka nedokázal z první přesně trefit nahrávku Špačka z rohu. Úvodní dějství bylo zakončeno v pásmu týmu z Ústeckého kraje, nicméně branka nepadla, a tak se do druhé třetiny šlo za nezměněného stavu 0:0.

Prostřední dvacetiminutovka měla ze začátku obdobný průběh jako ta úvodní. Most měl znovu o něco více ze hry, z čehož si vybojoval další vyloučení Benáteckých. I přes podařenou přesilovku hosté neskórovali a po návratu benáteckého hráče také okusili trestnou lavici. Druhá třetina byla velmi štědrá na fauly, v jedné z přesilovek Benátek měl velikou příležitost skórovat Černoch, který číhal na přihrávku u pravé tyče, jenže hostující gólman se včas přesunul. Šanci si vybojoval i Most. Ve hře 4 na 4 Alinč zachytil chybnou rozehrávku domácích, nicméně Novotný jeho nájezd zneškodnil. O několik vteřin poté se obdobná příležitost naskytla i Černochovi, jenže ten orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Přesilovky domácích byly kvalitně sehrány, Benátečtí hodně stříleli, Hübl měl plno práce, jenže žádná přesná trefa se nenašla. Středočeši nakonec doplatili na svou přílišnou urputnost a závěr dějství strávily Benátky v oslabení, které si přenesli hosté i do třetiny následující.

Most nedokázal úvodní přesilovku nijak zužitkovat, Středočeši do třetího dějství vlétli s chutí. Nicméně postupně se začali prosazovat více hosté, udrželi se u Novotného i ve hře 5 na 5, z čehož sice gól nevykřesali, ale donutili jednoho z domácích faulovat. V početní výhodě se pak udrželi v útočném pásmu, jenže skóre neotevřeli. Do čtyř šel i Most poté, co se k zakončení propracovával Husa, jenž si najížděl před bránu na nahrávku Černocha, jenže byl hákován. Na obou mužstvech byla znát únava a vyčerpanost, přesto se snažili bojovat i z posledních sil. V poslední minutě se snažil Alinč prostrčit kotouč Novotnému pod betonem, ale benátecký brankář si situaci pohlídal. Jelikož v základní hrací době ani jeden z týmů nedokázal prostřelit maskované muže, utkání muselo jít do prodloužení.

Prodloužení nabídlo řadu zajímavých příležitostí, jejichž nebezpečnost se zvyšovala s větší únavou hráčů na ledě. Na straně Benátek mohl rozhodnout Ďurač, ale na Hübla nevyzrál, v 65. minutě pak o bonusovém bodu pro Most mohl rozhodnout Smolka, jenže i v jeho úniku měl hlavní slovo brankář, Novotný vyhodil puk do bezpečí lapačkou. Musely tak rozhodnout nájezdy. Jako první v zápase se trefil domácí Špaček, na 1:1 v nájezdech však srovnal Smolka a vítěznou trefu si připsal Lukáš Válek.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Od první do poslední minuty špatné, bohužel. Nedostali jsme se vůbec ke své hře. Že máme bod, tak je trošku zázrak. Nezasloužili jsme si ani jeden.

Zdeněk Zíma (Most): Byl to velice vyrovnaný zápas, který se přeléval z jedné strany na druhou. I v prodloužení byly k vidění šance jak na jedné, tak i na druhé straně. Toto utkání bylo víceméně bez chyb, my jsme byli šťastnějším týmem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.