1. 11. 2016 | Věra Novotná

Listopad odstartují Benátky domácím zápasem s Frýdkem-Místkem

V měsíci říjnu měli oba nadcházející soupeři bilanci tří výher. Z ostatních sedmi utkání odjížděli vždy poraženi. Benátečtí jsou na tom o chlup lépe, neboť si připsali body za remízy v základní hrací době. Prozatím poslední utkání odehrál Frýdek-Místek na domácím ledě proti Českým Budějovicím, které dokázal porazit 5:3. Benátečtí naopak podlehli v devatenáctém kole Trhačům z Kadaně 4:2. První vzájemný duel mezi Frýdkem-Místkem a Benátkami skončilo prohrou Středočechů 3:2 po samostatných nájezdech. Odvetné utkání je naplánováno na 2. listopadu od 17:30. Benátecké hokejisty můžete sledovat, ať jste kdekoliv. První možností je textový přenos. Další alternativou je živý video-přenos, avšak nejlepší možností je přijít osobně na zimní stadion do Benátek!

Říjen se nepovedl

Devět zápasů a třináct bodů, taková byla bilance Frýdku-Místku v měsíci září. V říjnu se ale rysům již tolik nevedlo. Z deseti odehraných duelů dokázali Frýdecko-místečtí vyhrát za tři body pouze ve třech případech a žádný jiný bod už do tabulky nepřidali. Říjen odstartovali prohrou 3:2 na ledě Slavie, a nevedlo se jim ani doma proti Jihlavě, které nedokázali vstřelit ani gól a prohráli 4:0. V následujícím kole ukořistili tři body na ledě Třebíče, avšak v domácím zápase s Mostem na svůj výkon nenavázali. Další tři body přibyly po domácím duelu s Litoměřicemi, kde si čisté konto připsal brankář Šimboch, a Litoměřice odjížděly s prohrou 2:0. Další čtyři zápasy se již rysové bodů nedočkali. Postupně si připsali porážku s Kadaní (1:3), Ústím nad Labem (3:1), Přerovem (2:6) a Prostějovem (3:2). Náladu si Frýdek-Místek zvedl v prozatím posledním utkání, kdy se v hale Polárka postavil proti Českým Budějovicím a slavil výhru 5:3.

Poslední zápas HC Frýdek-Místek – 29. října

HC Frýdek-Místek vs. ČEZ Motor České Budějovice 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Cienciala, 15. Miloš Roman (Kania, Kanko), 23. Michal Roman (Cienciala, Franek), 37. Roupec (Chmielewski, M. Kovařčík), 60. Matyáš (Luka) – 19. Vráblík (Pavlin, Pajič), 46. Babka (Škoda, Pavlin), 50. Škoda (Pavlin, Babka).

Sestava týmu HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Roupec, Kania, L. Doudera, Štebih, Michal Roman, Matyáš, Adámek, Jeník – Klimša, Miloš Roman, Kanko – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Franek, Cienciala, Luka – Samiec, Meidl.

První vzájemné utkání

Střelecký účet, na ledě Frýdecko-místeckých, otevřel hned ve druhé minutě domácí David Klimša. Jen co se ale na tabuli rozsvítila 11. minuta, bylo i skóre složené ze dvou jedniček. Na 1:1 totiž vyrovnával benátecký Jan Ordoš. Druhá třetina dlouho branku nepřinášela, diváci se jí dočkali až dvě minuty před druhou sirénou. Na straně hostí se v té době radoval Tomáš Havlín. Domácí stihli vyrovnat hned po začátku posledního dějství, kdy se v přesilové hře opět trefil David Klimša. V dovednostní soutěži však byli úspěšnější domácí, o druhý bod se postaral Tomáš Franek.

Branky a nahrávky: 2. Klimša (Roupec), 43. Klimša (Luka, Franek), rozh. náj. Franek – 11. Ordoš (Víšek, Havlín), 39. Havlín (Hrníčko).

Sestava týmu HC Benátky nad Jizerou: F. Novotný – Krejčí, Kolmann, Kurka, Havlín, Mikliš, Kočí, Husa – Hrníčko, Hrabík, Prokeš – Ordoš, Víšek (C), J. Havel – Ďurač, Janele, A. Dlouhý – Bittner, Bělohorský.

Sestava týmu HC Frýdek-Místek: Šimboch – Roupec, Kania, Michal Roman, Matyáš, Jeník, Zahradníček, L. Doudera – Luka, T. Káňa (C), Chmielewski – J. Sýkora, Kanko, Miloš Roman – R. Meidl, Klimša, Franek – Samiec, Jaroš, Christov.

Šimboch? Maskovaný muž s nejvíce čistými konty

Juraj Šimboch je mezi třemi brankáři, kteří nastoupili k dosavadnímu největšímu počtu utkání v letošní sezóně. Stejně jako Šimboch, má třináct zápasů i přerovský Horčička. O jeden zápas více má na svém kontě ústecký brankář Soukup. V čem však má maskovaný muž ve službách Frýdku-Místku navrch, je počet vychytaných nul. Ve třech případech nedovolil soupeři jediný gól. Stalo se tak v obou zápasech s Litoměřicemi a poté na ledě Třebíče.

Nejproduktivnějšího hráče Frýdku-Místku najdeme až ve třetí desítce hráčských tabulek. Na 27. místě je ukryt se třinácti body Aron Chmielewski, který v šestnácti zápasech zaznamenal čtyři branky a devět asistencí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!