6. 11. 2016 | Věra Novotná

Adam Dlouhý: ”Přečíslení dva na jednoho se musí proměňovat”

V utkání s Ústím nad Labem byl u všeho důležitého. U první vyrovnávací branky, většiny ostrých soubojů, třetího gólu Středočechů, a také u prodloužení tři na tři, ve kterém měli Benátečtí hodně blízko k přetrhnutí černé série proher v nastaveném čase. Po zápase jsme si povídali s Adamem Dlouhým, jenž v souboji se Severočechy zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Utkání mezi Benátkami a Ústím bylo dlouho bezgólové. V patnácté minutě se poprvé prosadili hosté, a to konkrétně po střele Markulince. Poté však stačila uběhnout minuta a ke slovu, tedy spíše ke střele, se dostal Adam Dlouhý, který pálil přesně. „No tam jsme nějak zavezli puk do pásma a Chlápa (Adam Chlapík) to tam z rohu dával na Volfína (Lukáš Volf) na prostředek, a ten mi to chtěl shodit hned před bránu, trefil nějaké hráče a od nich se to odrazilo přede mě. Udělal jsem dlouhou kličku gólmanovi, a pak už nebyl problém dostat puk do branky,“ popisuje akci střelec úvodního gólu Benáteckých, podle nějž je rychlé vyrovnání vždy psychickou výhodou. „Pro tým, co dá gól a hned i dostane, je to vždycky nepříjemné, protože jsme utlumili jejich eufórii.“

Ve druhé dvacetiminutovce Ústí odskočilo o dva góly. „Škoda, že jsme druhou třetinu odehráli špatně. Dostali jsme dva góly na 3:1, ale naštěstí jsme to pak dotáhli a udělali ten bod,“ hodnotí Dlouhý nepovedenou prostřední pasáž zápasu, ve které obdržel od soupeřů i několik ostrých hitů. „Ten první byl při puku u střídaček. Nevím, jestli mě ten hráč trefil schválně nebo mě neviděl a sestřelil mě. Těžko říct, ale nic se mi nestalo, tak je to v pohodě.“

Poslední dějství přineslo hned několik velkých momentů. Tím prvním byl gól Adama Chlapíka, jenž snížil stav na 3:2. Následovala další radost Benáteckých, avšak gól nebyl uznán. „Těžko říct, asi to gól nebyl. V síti žádná díra není, takže asi šel puk zvenčí a zůstal na síti,“ připouští jedenadvacetiletý útočník, který byl také u vyrovnávacího gólu v 56. minutě. „Vyhráli jsme vhazování, Ploďák (Jan Plodek) šel před bránu, přišla střela od beka asi přes tři hráče, brankář nic neviděl, a spadlo to tam. Takhle bychom měli hrát skoro pořád. Vyhraná bule, a hned pak střela.“

Již po osmé tak čekalo na Středočechy prodloužení, ale ani tentokrát druhý bod neukořistili. „Nevím, jestli to máme v hlavách, ale asi trochu jo. Měli jsme se Špágrem (Daniel Špaček) takové polo-přečíslení dva na jednoho, nedali jsme. Za minutu jeli oni stejnou situaci a dali z toho gól. Prostě, když se jede dva na jednoho, tak se to musí proměnit,“ má jasno dvoubodový hráč zápasu.

V dalším kole přivítají Benátečtí na svém ledě Přerov. Jak toto utkání vidí mladý útočník? „Myslím si, že budou hodně aktivní. Poslední dobou se jim daří. Očekávám těžké utkání, ve kterém musíme hrát naplno a plnit si to, co máme. Když budeme hrát naši aktivní hru s naším systémem, tak si myslím, že můžeme uspět,“ uzavírá rozhovor Adam Dlouhý.

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!