10. 11. 2016 | Martina Nová

Skvěle jsme blokovali střely, hodnotí výhru 4:1 Dominik Hrníčko

Benátky zvládly třetí domácí utkání v řadě na výbornou, když od začátku byli aktivnější a nebezpečnější, navíc přestáli všechna oslabení díky značné obětavosti a ze zadní pozice vše jistil brankář Lukáš Hosnedl. Dvěma body se zapsal do statistik útočník Dominik Hrníčko, když nahrával na obě dvě trefy Adama Dlouhého. „Myslím si, že je to hodně ubojovaný zápas. Měli jsme mnoho ubráněných oslabení, skvěle jsme blokovali střely,“ říká k vítězství 4:1 nad Přerovem mladý forvard.

Kromě týmového výkonu a obětavé obraně se Benáteckým zadařilo rovněž střelecky a celý pozitivní dojem dokresloval pozorný Hosnedl v bráně. „Dali jsme z brejků góly. Výborně chytal Hosi (Lukáš Hosnedl), který tady aktuální sezonu chytal poprvé, podržel nás,“ přiznává Dominik.

„Je to hodně o našich zblokovaných střelách v oslabení a Hosi, když puk náhodou prošel, tak výborně zaskočil. Je to jeho práce, ale předvedl výborný výkon,“ hledá hlavní body úspěšného zápasu proti Přerovu, kdy se domácí z 32 střel prosadili čtyřikrát, naopak hosté z 28 pokusů proměnili jen jediný.

Benátky měly utkání pod kontrolou od první třetiny, kdy svůj tým poslal do vedení Jan Víšek. Ve druhém dějství na 2:0 zvýšil Adam Chlapík a ve třetí části se dvěma trefami blýskl Adam Dlouhý po nahrávkách právě Dominika Hrníčka. „Obě situace byly z brejků. Při prvním jsem jel okolo obránce, naznačil jsem mu, naštěstí mi nehrál do těla, tak jsem ho obhodil,“ přibližuje gól na 3:0.

„Dal jsem mu to mezi nohy, stáhl se na mě druhý hráč a Čahy (Adam Dlouhý) byl sám před bránou, tak to hezky zakončil,“ popisuje Hrníčko. Mezi třetí a čtvrtou brankou Benáteckých ještě Hosnedl kapituloval, nicméně dvě minuty před koncem v přečíslení pojistili Středočeši své tři body čtvrtým pokořením Horčičky.„Při druhém gólu nás Ploďák (Jan Plodek) krásně vyslal dva na jednoho. Potom už hraje roli štěstí, jestli to tam spadne, nebo ne,“ připouští Hrníčko.

Díky dalším třem bodům Benátky získaly v trojici domácích duelů celkem sedm bodů a patří jim sedmá příčka se shodným počtem 35 bodů jako má šestý Přerov. „Je to super. Myslím si, že domácí zápasy je dobré zvládat, když přivezeme i venkovní body, tak to bude skvělé. Držíme se ve středu tabulky, jen tak dál pokračovat,“ hecuje tým do dalších klání.

V sobotu zavítají modrobílí na led prostějovských Jestřábů. „Prostějov má skvělé fanoušky, chodí hodně lidí. Myslím si, že bude důležité ustát první třetinu, první střídání, abychom nedostali hloupý gól. A pak my nějaké dáme, snad,“ vyhlíží příští kolo WSM ligy.

Následně již v pondělí hrají Benátečtí opět doma, tentokrát s houževnatým českobudějovickým Motorem. Přijďte kluky od 17:30 podpořit! „Když je tu hodně diváků, hraje se suprově. Je to atraktivní soupeř pro lidi, tak snad někdo dorazí,“ zakončuje Dominik.

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.