10. 1. 2017 | Věra Novotná

Benátky čeká souboj s Kladnem, prozatím proti Rytířům pokaždé bodovaly

Poslední čtvrtinu sezony zahájí Benátky na domácím ledě. Čeká je souboj s celkem Rytíři Kladno. Rytíři se vezou na vítězné vlně, ačkoliv bodově stoprocentní nejsou. V posledním zápase slavili Kladenští velké vítězství, neboť poprvé v aktuálním ročníku přemohli České Budějovice. Na kluzišti soupeře zvítězili 2:1. Také Benátečtí zvládli úvod nového roku a připsali si důležitou výhru nad Litoměřicemi v poměru 3:2. V dosavadních zápasech se Benáteckým dařilo proti Rytířům bodovat, budou v této tradici pokračovat i ve čtvrtém vzájemném duelu? Souboj vypukne 11.ledna v 17:30.Pro ty, kteří nemohou být na stadionu, je tradičně připravena online reportáž.

Úvod třetí čtvrtiny Rytíři nezachytili, poté se ale opět našli

Předposlední část sezony si Rytíři za rámeček rozhodně nedají. Prvních pět zápasů přineslo do tabulky tři body. Na domácím ledě podlehli Rytíři Benátkám 1:4, avšak na stadionu v Havířově slavili těsnou výhru 2:1. V následujících třech duelech vyšli Kladenští naprázdno. Před domácím publikem podlehli Litoměřicím (2:4) i pražské Slavii (0:1) a body nepřišly ani na ledě Jihlavy, odkud odjížděl kladenský tým s porážkou 3:4. Od 32. kola to ale byli opět Rytíři, jak je známe. Poradili si s celky Třebíče (3:2), Mostu (6:3) i Kadaně (3:0). Rozjezd Kladenských přibrzdily týmy Frýdku-Místku, jenž doma na nájezdy vyhrál 2:1, a Ústí nad Labem, které si z Kladna odvezlo jeden bod za prohru 2:3 v prodloužení. Následně Rytíři bodovali v Přerově, kde vyhráli 3:1. Dva body na kladenské konto přibyly i v zápase s Prostějovem, který Rytířům podlehl 2:3 na nájezdy. Ve 39. Kole slavilo Kladno tříbodové vítězství nad lídrem WSM ligy z Českých Budějovic. Jihočechy dokázalo porazit poprvé v aktuální sezoně.

Poslední zápas Rytíři Kladno

ČEZ Motor České Budějovice vs. Rytíři Kladno 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Škoda (Suchánek) - 13. Ton (Ptáček, Růžička), 53. Machač (Kubík).

Sestava Kladna: Cikánek – Hořava, Drtina, Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Kubík – Gratton, Havlůj, Cetkovský. Trenéři: Patera, Kaberle, Kopecký.

V zájemných utkáních Benátečtí pokaždé bodovali

První dvě utkání došla pokaždé do nastaveného času. V obou těchto případech brali druhý bod hokejisté Kladna. V prvním zápase jim na domácím ledě vystřelil výhru 3:2 David Tůma. V odvetě u řeky Jizery poté zařídil vítězství 2:1 v nastavení Petr Tenkrát.

Třetí vzájemný duel, ve kterém Kladno hostilo hokejisty Benátek opět na domácím ledě, vyzněl jasně ve prospěch Benáteckých. Kladno dokázalo vstřelit jediný gól, Benátečtí se naopak trefili hned čtyřikrát. Trefou do prázdné branky pečetil vítězství 4:1 Ivan Ďurač.

Poslední vzájemný zápas – 23. listopad

Rytíři Kladno vs. HC Benátky nad Jizerou 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Burger (Drtina, Machač) - 4. Bittner (Volf, Kočí), 22. Bittner, 52. Černoch (Hrníčko, Hrabík), 58. Ďurač (Černoch, Mikliš).

Sestava Kladna: Hanuljak – Hořava, Drtina, Matula, Kehar, Ptáček, Ulrych, Růžička, Zelingr – Tůma, Burger, Machač – Pekr, Přikryl, Strnad – Ton, Kubík, Tenkrát – Cetkovský, Zikmund, Redlich.

Sestava Benátek: Novotný – Kočí, Mikliš, Havlín, Kolmann, Pyrochta, Zeleňák – Černoch, Hrabík, Hrníčko – Víšek, Mikyska, Vrbata – Bittner, Volf, Prokeš – Havel, Svoboda, Ďurač.

Přichází Gratton, tým táhnou Kloz a Burger

Kladenské mužstvo zkouší útočníka z Kanady. Josh Gratton prošel NHL i KHL. Do Kladna však nemíří proto, aby primárně sbíral body. “Očekáváme od něj tvrdou, důraznou hru do brány,” řekl k jeho angažování trenér Pavel Patera. Gratton nejde pro ránu daleko, vždyť bývaly doby, kdy sbíral i 309 trestných minut za sezonu.

Kladno táhnou Jan Kloz a Jiří Burger. Právě tito dva zástupci kladenského celku se usadili na šestém, respektive sedmém místě, v kanadském bodování aktuálního ročníku WSM ligy. Kloze zdobí 33 bodů za 17 branek a 16 asistencí. Díky těmto statistikám je také nejproduktivnějším střelcem celé ligy. O první místo se přetahuje s Tomášem Nouzou (České Budějovice), jenž má stejný počet vstřelených branek. O bod za ním je poté Jiří Burger, který má prozatím na svém kontě 10 gólů a 22 asistencí. Mezi nahrávači patří Burgerovi šesté místo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.