13. 1. 2017 | Věra Novotná

Benátky jedou do Edenu, odvezou i podruhé všechny body?

Po výhře nad Havířovem mají Benátečtí namířeno do pražského Edenu, domova týmu HC Slavia Praha. Po čtyřiceti odehraných zápasech patří sešívaným čtvrtá příčka, která jim prozatím zaručuje přímé boje v play-off. Parta okolo trenéra Čelanského se v současné době usadila na osmém místě a čeká ji ještě mnoho tuhých bojů. Těsno je jak směrem vzhůru, tak i dolů. Zda se hokejistům Benátek podaří i podruhé v sezoně vyloupit Eden, sledujte zítra 14. ledna. Úvodní hvizd zazní v 15:00. Zápas můžete sledovat prostřednictvím online reportáže.

Slavia je zatím v bezpečí mezi postupující šestkou

Prvních šest týmů po základní části postoupí do přímých vyřazovacích bojů. Slavia by se ráda vrátila do české nejvyšší soutěže a zatím k tomu má našlápnuto dobře, ačkoliv třetí část sezony byla v jejím podání o trochu slabší. Porážku 2:5 od Českých Budějovic vystřídalo vítězství 6:3 nad Benátkami. Následovala prohra 0:4 s Havířovem před domácím publikem, kterou vyvážila hubená výhra 1:0 na ledě Kladna. Také v dalším zápase brala Slavia tři body, konkrétně za výhru 3:2 nad Litoměřicemi. Přišly ale opět prohry. Podlehla jak Jihlavě (2:5), tak Třebíči (0:2). V dalších dvou kolech změřili sešívaní síly s celky ze spodku tabulky. Most přehráli jasně 6:1, ale v Kadani padli 0:2. Posledních pět zápasů přineslo Slavii sedm bodů do tabulky. Plně bodovala doma proti Frýdku-Místku (6:0), na nájezdy přetlačila Přerov (3:2) a tři body odvážela i ze stadionu Prostějova.

Poslední zápas týmu HC Slavia Praha

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha 5:1 (2:0, 2:0 1:1)

Branky a nahrávky: 2. F. Novák (Pavlin, Šulek), 19. Šulek (Fillman, Nouza), 27. Vráblík (Heřman), 39. Pavlin (Heřman), 52. Nouza (Heřman) – 54. Rys (Šagát).

Sestava týmu Slavie: Polívka – Bača, J. Novák, Pohl, J. Holý, Knot, A. Růžička, Andrlík – Jankovský, Šafránek, Rys – Schleiss, Šagát, Krliš – P. Beránek, Kubica, Endál – Šmerha, J. Müller, Šteiner.

Vzájemná klání? Body bral vždy hostující celek

Slavia přijela změřit s Benátkami síly hned ve druhém kole aktuálního ročníku. Šedesát minut nestačilo k tomu, aby diváci poznali vítěze a tak došlo na prodloužení, v němž si sešívaní připsali druhý bod zásluhou Davida Šafránka. V odvetném utkání v Edenu měl duel jasného vítěze. Benátečtí si odvezly tři body za tři branky v síti soupeře. Nulu do svých statistik si v tomto zápase připsal brankář Roman Will.

Pozitivní bilanci ve vzájemných duelech zvrátila Slavia na svou stranu ve třetím klání. Na benáteckém stadionu byly k vidění dvě vyrovnané třetiny. V té třetí ale hosté z Prahy zabrali a třemi góly si zajistili vítězství.

Poslední vzájemný zápas – 26. listopad

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha 3:6 (2:2, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 14. J. Mikyska (Pyrochta, Chlapík), 18. Pyrochta (Vrbata, J. Mikyska), 32. J. Mikyska (Vrbata) – 4. Rys (Jankovský), 5. Jankovský (Šagát, Knot), 34. Jankovský (Šafránek, Šagát), 47. Schleiss (Kubica, J. Novák), 55. Dušek, 60. Šagát (Holý).

Kryštof Hrabík

„Na Slavii to bude určitě těžký, mají nový tým a my hrajeme venku. Budeme se ale snažit urvat každý bod a myslím si, že tam nejedeme jako outsideři. Jedeme tam se vztyčenou hlavou a s dobrým zápasem v zádech. Uvidíme, jak to dopadne.“

Sestava Benátek: Bláha – Kočí, Mikliš, Kolmann, Zeleňák, Pyrochta, Havlín – Hrníčko, Hrabík, A. Dlouhý – Vrbata, J. Mikyska, Chlapík – Bittner, Prokeš, Volf – J. Havel, D. Svoboda, Ďurač.

Sestava Slavie: Frodl – Knot, Pohl, Holý, J. Novák, A. Růžička, Kolařík, Valík – Šagát, Šafránek, Jankovský – Kubica, Dušek, Rys – Kružík, Šteiner, Schleiss – Matějka.

Jistotou je Frodl v bráně a Šafránek v útoku

Brankář Dominik Frodl je jistotou v bráně sešívaných. V dosavadních 21 zápasech vychytal 17 vítězství, z toho dvakrát nedovolil soupeřům ani branku. Jeho úspěšnost zákroků se zastavila na 94,74%, což ho řadí na druhou příčku mezi maskovanými muži. Počet vstřelených gólů na zápas je 1,78, což značí, že si soupeři svou střeleckou chuť moc nespraví.

Útok táhne David Šafránek, kterého zdobí šestnáct branek a jedenáct asistencí. Těchto sedmadvacet bodů řadí pětadvacetiletého útočníka na šestnáctou pozici v rámci kanadského bodování forvardů. Díky svým výkonům dostali Šafránek a Frodl šanci nakouknout do extraligy. Oba totiž dostali v listopadu možnost střídavých startů do týmu Hradce Králové. Šafránek se své premiéry dočkal. V zápase proti Zlínu ale nebodoval. Frodl zatím na svůj debut čeká.

Do čtvrté čtvrtiny se z marodky vrací útočník Martin Šagát a obránce Jan Pohl. První jmenovaný má ve svých statistikách šest bodů v rámci třinácti zápasů. Jeho parťák v sešívaném dresu Jan Pohl má na svém kontě čtyři branky a jedenáct asistencí. Oba jsou jistě hladoví po dalších bodech a vítězstvích.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.