14. 1. 2017 | Martina Kramerová, Věra Novotná

Gól v závěru obrat nepřinesl, Benátečtí odjíždějí z Edenu bez bodu

41., sobota 14. 1. 2017
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN

Ke třetímu zápasu ve čtyřech dnech nastoupili hokejisté Benátek, tentokrát na ledě pražské Slavie. Domácí se ihned v začátku utkání dostali do vedení. I přes velké množství šancí na obou stranách zůstal Jan Pohl jediným střelcem první třetiny. Na úvodní gól navázali domácí v prostřední části a Benátečtí tak vstupovali do poslední dvacetiminutovky s dvoubrankovou ztrátou. Diváci se další branky dočkali v závěru zápasu. Frodlovi zkazil radost z čistého konta Daniel Špaček. Z vítězství 2:1 ve vyrovnaném zápase se radují hráči Slavie.

Slavia: Frodl – Pohl, J. Novák (A), Kolařík (A), J. Holý, Knot (C), A. Růžička, Bača – Jankovský, Šafránek, P. Beránek – Schleiss, Kubica, Krliš – Šmerha, Šagát, Rys – J. Müller, Andrlík.
Benátky n.J.: Bláha (Hosnedl) – Mikliš, Bednář, Husa, Pastor, Havlín, Tržický – D. Špaček (A), Černoch, Hrníčko – Víšek (C), Chrtek, A. Dlouhý – Bittner, Hrabík, J. Havel – Prokeš, Volf, Vrbata.
Branky a nahrávky: 3. Pohl (Šafránek, Jankovský), 33. Kubica (Šafránek, J. Novák) – 58. D. Špaček (Chrtek, Hrabík). Rozhodčí: Dědek – Polák, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 854. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1.

Komentář

Benátečtí se v Edenu ještě nestačili ani pořádně rozkoukat a Bláha už lovil kotouč ze své sítě. Běžela totiž teprve 3. minuta, když Šafránek skvěle nabil na levý kruh Janu Pohlovi, jenž prudkou dělovkou pod víko nedal hostujícímu gólmanovi žádnou příležitost puk polapit.

Slávistům jakoby narostla křídla a šance střídala šanci. Chybělo jen to nejdůležitější – gólový efekt. Šafránkův pokus zastavily Bláhovy betony a Kubicova střela skončila v lapačce benáteckého brankáře. Do ofenzivy se však hnali i hosté. Ve 14. minutě se proti bekhendové akci Volfa vyznamenal Frodl, k úspěšnému zásahu mu navíc pomohla i tyčka.

Na opačné straně se probil do samostatného úniku Rys. V osudné chvíli se mu však při pokusu o bekhend nepovedlo zvednout puk. A červenobílá desítka ve své aktivitě pokračovala dál. O chvíli později se řítil na Bláhu společně se Šagátem. Situaci vzal na sebe a vypálil – jeho rána ale jenom olízla boční síť. Když se neujal ani Knotův projektil z mezikruží, odcházela Slavia do kabiny s hubeným jednobrankovým náskokem.

Ve druhé části rozehříval přihlížející fanoušky v lednovém mrazu oboustranně svižný hokej. Ti slávističtí ve 26. minutě už zvedali ruce nad hlavu v radostném gestu, perfektní Jankovského střelu švihem však zastavila branková konstrukce, od níž se puk odrazil pouze před brankovou čáru.

Dobývání benátecké svatyně pokračovalo dál. Naděje hostů držel nad vodou maskovaný muž v modrobílém dresu. Akce, na jejímž konci byl Zdeněk Kubica, už ale byla nad jeho síly. Novák vyslal od modré čáry pobídku na Šafránka, který nesobecky posunul právě na Kubicu. Tomu nestálo v cestě nic – kotouč rázně doklepl do zcela odkryté klece.

Na 37. minutu si přichystaly nebezpečný ofenzivní manévr Benátky a donutily Frodla opět zářit. Sešívaný brankář si nejprve poradil z prudkou ranou z levé strany. Vyražený kotouč se dostal k Volfovi, jemuž se otevřel volný prostor. Dvacetiletý talent však ukázal, zač je toho loket. Ve svém brankovišti se stihl bleskově přemístit a střelu chytit.

Závěrečná perioda se nesla v duchu dobývání obou branek. Benátečtí se snažili duel zdramatizovat, Slavia naopak vylepšit střelecké statistiky. Pět minut před koncem nabídli sešívaní hostům velkou možnost, když šli kvůli vlastní nedisciplinovanosti do tří. Výtečná obrana se skvělým Frodlem v zádech i přes dobrou práci nakonec kapitulovala. V čase 2:53 se trefil Daniel Špaček. Závěrečný tlak hostí ale sešívaní ustáli a zaslouženě získali tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): O dnešním zápase se dá říct, že dominovali oba gólmani. Podali výborné výkony a šance byly na obou stranách. Kromě pasáže v první třetině, kdy jsme tam udělali nějaké chybičky, jsme měli zápas pod kontrolou a byli jsme podle mě lepší.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Bylo to velmi vyrovnané utkání, i co se týče poměru střel. Bohužel jsme neproměňovali vyložené šance. Zmínil bych i vyloučení, kterých jsme měli sedm, kdežto Slavie pouze pět.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.