20. 1. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí jedou do Třebíče, přidají třetí výhru ve vzájemných soubojích?

V rámci 43. kola zavítají hokejisté Benátek do Třebíče. Odtud se pokusí odvézt další body, které tolik potřebují v bojích o předkolo play-off. Nebude to jednoduché. Horácká Slavia drží šestou příčku a v posledním odehraném utkání obrala o dva body lídra z Českých Budějovic. Benátečtí by výhru potřebovali jako sůl, z posledních deseti zápasů si do tabulky připsali osm bodů. Jak dopadne tento souboj, sledujte prostřednictvím online přenosu. Úvodní hvizd zazní 21. ledna v 17:30.

Doposud nejlepší čtvrtina sezony

Tým Třebíče se prozatím drží na šestém místě, které mu zaručuje přímé boje v play-off. Třetí čtvrtina sezony byla pro Třebíčské prozatím nejlepší částí aktuálního ročníku, co se sběru bodů týká. Největší počet výher přišel v rozmezí 33. – 38. kola, kdy si třebíčští hokejisté připsali šestnáct bodů. Následně se však šňůra přetrhla a přišla prohra 1:4 v Ústí nad Labem. Toto zaváhání napravila Horácká Slavia v domácím prostředí proti Přerovu, nad kterým zvítězila 4:2, avšak v duelu proti Prostějovu, jenž se odehrál opět před třebíčským publikem, padla 0:3. V prozatím posledním kole však přišel dvoubodový úspěch na ledě aktuálního lídra WSM ligy. Nad Českými Budějovicemi zvítězila Třebíč 2:1 v prodloužení.

Poslední zápas SK Horácká Slavia Třebíč – 18. leden

ČEZ Motor České Budějovice vs. SK Horácká Slavia Třebíč 1:2pp (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Guman (Doktor) – 18. Psota (Huňa, Čejka), 62. Kristl (Niko, Jan Wasserbauer).

Sestava Třebíče: Čiliak – Niko, Zdráhal, Král, Čejka, Lojek, Mikyska, Hort – Wasserbauer, Dolníček, Pekr – Huňa, Milfait, Psota – M. Novák, Havránek, Kristl – Přibyl, Juráň, Paták.

Dolníček oslaví jubileum, tým táhnou Erat s Kristlem

Ještě před úvodním buly bude oceněn dlouholetý kapitán Horácké Slavie David Dolníček. Právě v domácím utkání proti Benátkám nad Jizerou si sedmý nejlepší nahrávač ligy zapíše 700. ligový start. Dolníček za svou kariéru v dresu týmu SK Horácká Slavia Třebíč nasbíral úctyhodných 421 kanadských bodů (171+250).

Nejproduktivnějším hráčem Třebíče je Roman Erat. Jeho čtyřiatřicet bodů (7+27) jej vyneslo na sedmé místo v kanadském bodování WSM ligy. Díky svým sedmadvaceti asistencím drží Erat také bronzovou příčku mezi ligovými nahrávači. V TOP10 se se třiadvaceti asistencemi usadil také David Dolníček (23 asistencí). Kvůli zranění v dolní části těla nyní Roman Erat Třebíči chybí. Poslední zápas odehrál 14. prosince.

Nejlepším snajprem je Richard Kristl, který rovněž zaujímá místo v ligové TOP10. Se šestnácti brankami jej najdeme na šesté příčce. Kristlovým gólem také nejčastěji končí gólový příděl Horácké Slavie. Celkem v pěti případech byla právě jeho branka tou vítěznou.

Pokud se podíváme na týmové statistiky, měli by se Benátečtí vyvarovat faulů. Třebíč má čtvrtou nejlepší přesilovou hru v lize a zároveň je nejméně trestaným týmem. Ani tento fakt tedy nedává šanci soupeři, aby zlepšil své přesilovkové statistiky. Pokud už Třebíč nějaké své oslabení nabídne, umí si jej velmi dobře ubránit. Její hra v oslabení je třetí nejlepší v rámci aktuálního ročníku. Z celkových 178 oslabení dovolila svým soupeřům 23 branek.

Tváří v tvář

Jiří Černoch o nadcházejícím zápase v Třebíči

„Do Třebíče musíme jet rozhodně pro tři body, protože potřebujeme co nejvíce vyhrávat, abychom se dostali do předkola. Nechceme rozhodně hrát play-out. Cílem je předkolo.“

V aktuálním ročníku WSM ligy mají mírnou převahu hokejisté Benátek, kteří vyhráli v prvních dvou vzájemných utkáních. V tom prvním na domácím ledě zvítězili 4:1 a tento úspěch potvrdili poté i na ledě Horácké Slavie, kde slavili těsnou výhru 2:1.

Třetí, a prozatím poslední duel, byl v režii hokejistů Třebíče, kteří u Jizery nedovolili benáteckým hráčům ani branku a odjížděli s výhrou 2:0.

Co se týká jednotlivých hráčů, tak se v tomto mini-souboji dařilo kapitánovi Benátek. Jan Plodek skóroval v obou prvních duelech. Na straně Třebíče zaznamenal dva body Matěj Psota a stalo se tak rovněž v úvodních dvou kláních. V tom prvním byl střelcem jediného gólu Horácké Slavie, ve druhém utkání poté na jediný gól asistoval.

Poslední vzájemný zápas – 3. prosinec

HC Benátky nad Jizerou vs. SK Horácká Slavia Třebíč 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Kristl (Dolníček, Erat), 53. Kristl (Niko, Dolníček).

Sestava Benátek: F. Novotný – Mikliš, Kočí, Kolmann, Husa, Zeleňák, Havlín, Tržický – Hrníčko, J. Mikyska, A. Dlouhý – J. Havel, Hrabík, Chlapík – Ďurač, Volf, Vrbata – Prokeš, Janele, Da. Svoboda.

Sestava Třebíče: Jekel – Niko, Zdráhal, Koch, Bartejs, Lojek, Čejka, D. Mikyska – Kristl, Dolníček, Erat – Mrázek, Raška, Jan Wasserbauer – Psota, R. Zohorna, Kusko – Huňa, T. Havránek, Malec – Milfait.

FOTO: hstrebic.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.