24. 1. 2017 | Věra Novotná

Vzhůru do Kadaně! Ukončí Benátky tříleté čekání na výhru u soupeře?

Po velmi urputném boji o tři body s Mostem, ze kterého Středočeši odešli jako vítězové, čeká benátecké hokejisty další výzva – tým SK Trhači Kadaň. Tento celek najdeme na předposlední příčce s náskokem 11 bodů na poslední Most. Trhači mají v zádech dobrý zápas s lídrem tabulky z Českých Budějovic, kterému sice podlehli 0:2, ale s herním projevem mohli být spokojeni. Rovněž je může těšit příznivá domácí bilance právě proti soupeři od řeky Jizery.Benátečtí ale chtějí bojovat o play-off, přidají proto další tři body? To se dozvíme již 25. ledna. Utkání začíná v 18:00 a vy jej můžete sledovat díky serveru onlajny.com.

Rok 2017 je pro Kadaň zatím proměnlivý

Kadaň rozhodně není slabým týmem, má ale smůlu na výsledky. Vyhrává i prohrává velmi těsně. Letošní rok odstartovali Trhači prohrou 2:3 v Mostě, kterou následně vyvážili třemi body před domácím publikem. Litoměřice si z Kadaně odvezly porážku 1:2. Ve Frýdku-Místku bojovala Kadaň až do samostatných nájezdů, v nichž ale padla a připsala si jeden bod. Nastavovalo se také proti Přerovu, doma si již ale Trhači druhý bod vzít nenechali a zvítězili 2:1. V následném utkání proti Ústí nad Labem ale nenašli svého střelce a prohráli 0:3. To, že prozatím Trhači střídají v pravidelném intervalu výhru s porážkou, potvrdilo i další domácí utkání, tentokrát s Prostějovem, v němž si Kadaň připsala tři body za vítězství 4:3. V prozatím posledním zápase dlouho vzdorovala na ledě aktuálního lídra z Českých Budějovic. Jihočeši rozhodli o svém vítězství dvěma góly v poslední třetině a Kadaň se tak vracela domů s prohrou 0:2 v zádech.

Poslední zápas SK Trhači Kadaň

ČEZ Motor České Budějovice vs. SK Trhači Kadaň 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 45. Nouza (Čermák, Pavlin), 50. Babka (Vlček).

Sestava Kadaně: Dvořák – Trefný, Černý, Baránek, Tejnor, Havel, Chalupa, Weinhold, Cestr – Vrána, Hejcman, Raška – Harkabus, Osmík, Kohout – Slavíček, Chlouba, Chrpa – Ringler, Wágner, Krejčiřík.

Tahouni Trhačů? Jakub Trefný a Jaroslav Kůs

Kdo jiný by měl jít týmu příkladem, než nejstarší hráč. Obránce Jakub Trefný ve svých pětatřiceti letech vede svůj tým ke světlejším zítřkům. Mezi beky jej ve statistikách najdeme na třináctém místě se sedmnácti body (3+14).

Také útočník Jaroslav Kůs pomáhá Kadani k bodům. V osmatřiceti zápasech si připsal čtyřiatřicet bodů (5+29). Otázkou u tohoto forwarda zůstává, zda se objeví na ledě při domácím zápase proti benáteckému celku. Od 43. kola je zapsán na marodce. Jeho zranění není blíže specifikováno a jeho návrat se očekává v blízké době.

Novou tváří v dresu Kadaně je Adam Raška. Dvaadvacetiletý centr hájil v letošním ročníku WSM ligy dres Třebíče. Následně byl Kometou Brno vyměněn do Chomutova, a proto se z Horácké Slavie přestěhoval mezi Trhače. Se svým novým týmem nastoupil poprvé proti Jestřábům z Prostějova. Na svůj první bod v novém působišti ale zatím čeká.

Přepíší Benátečtí další vousatou statistiku?

Stejně jako se v aktuální sezoně podařilo Benáteckým přepsat čtyřletou šňůru proher na ledě Ústí nad Labem, mají šanci skončit podobnou statistiku na ledě Kadaně.

Poslední výhru na ledě soupeře datují Benátky do října 2014. V ten den rozhodl jeden jediný gól, a stalo se tak až v samostatných nájezdech. Úspěšným střelcem byl Daniel Špaček, jenž by se tedy mohl stát spasitelem i v nadcházejícím duelu.

V aktuální sezoně mají Benátečtí bilanci poněkud vyrovnanější. V prvním vzájemném měření sil odjížděli Trhači od řeky Jizery s vysokou porážkou 3:8. Jejich led byl ale opět nedobytný. Kadaň před svými fanoušky zvítězila 4:2. Stejným výsledkem skončilo prozatím i poslední střetnutí mezi těmito týmy, tentokrát ale ve prospěch Středočechů.

Poslední vzájemný zápas – 7. prosinec

HC Benátky nad Jizerou vs. SK Trhači Kadaň 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. A. Dlouhý (J. Mikyska), 41. Husa (Kolmann, J. Mikyska), 49. Husa, 60. A. Dlouhý (Hrníčko) – 8. Hlava (Kůs), 51. R. Havel (Hejcman, Kůs).

Sestava Benátek: Bláha – Pastor, Kočí, Kolmann, Havlín, Zeleňák, Husa, Tržický – Hrníčko, J. Mikyska, A. Dlouhý – Prokeš, Volf, Wiencek – J. Havel, Hrabík, Ďurač – Chlum, Chrtek, Da. Svoboda – Janele.

Sestava Kadaně: T. Dvořák – J. Tomeček, D. Šimek, R. Havel, Trefný, Popela, Šafář, Chalupa – Wágner, Osmík, Kohout – Hlava, Hejcman, Kůs – Krejčiřík, Slavíček, Chrpa – Vaněk, M. Zadražil, Ringler.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.