26. 1. 2017 | Věra Novotná

K Jizeře zavítá Frýdek-Místek, Benátečtí se představí v dresech s podobiznou Ivana Hlinky

Utkání, které Benátecké čeká v rámci dalšího kola WSM ligy, nabídne kromě zajímavého hokejového souboje také unikátní dresy, v nichž se domácí představí. Právě duel mezi Benátkami a Frýdkem-Místkem byl vybrán k podpoření akce „Legenda pomáhá“. Hokejisty Benátek však nečeká jednoduché klání. Naposledy si Frýdek-Místek doma vyšlápl na České Budějovice, které přejel jasně 5:0. Benátečtí své poslední kolo rovněž zvládli a vezli všechny body z Kadaně. Jak ale dopadne souboj 46. kola? To se dozvíme 28. ledna. Utkání započne v 17:00. Připravena je pro vás online reportáž a živý internetový přenos.

Nováček letošního ročníku balancuje na hraně předkola

Frýdek-Místek naskočil do WSM ligy právě v letošním ročníku a ihned se zapojil do možných bojů o předkolo play-off. Poslední výsledky jej zatím drží na poslední postupové pozici, ale následující kola mohou kartami ještě zamíchat. Rysové potrápili ne jeden favorizovaný celek a v novém roce si prozatím z devíti odehraných duelů připsali třináct bodů. Vše začalo prohrou 0:2 v Třebíči, po níž následovala šňůra čtyř domácích klání. V těch zaznamenali Frýdeckomístečtí všechny možné konce utkání. S Mostem zvítězili v základní hrací době 4:3 a Kadaň porazili stejným výsledkem až na samostatné nájezdy. Následovala plnohodnotná prohra 2:5 s Litoměřicemi. Ve čtvrtém domácím duelu v řadě přivítal nováček sezony favorizovanou Jihlavu, kterou trápil až do prodloužení, v němž ale uspěla Dukla. Také na ledě Ústí nerozhodlo šedesát minut, a stejně jako proti Jihlavě si Rysové připsali porážku 3:4. Poslední tři kola přinesla výhru 7:4 nad Přerovem, prohru na ledě Prostějova a skalp lídra soutěže.

Poslední zápas HC Frýdek-Místek

HC Frýdek-Místek vs. ČEZ Motor České Budějovice 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Rufer (Bartko, M. Jáchym), 14. Pechanec (Adámek, Cienciala), 26. M. Kovařčík (Jašek), 40. O. Kovařčík (Štebih, Cienciala), 50. O. Kovařčík.

Sestava Frýdku-Místku: Šimboch – Adámek, Kania (A), D. Stránský, Štebih, Bartko, M. Jáchym, Zahradníček – Marek Růžička, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Cienciala (A), Hladonik, Rufer – Půhoný, Klimša (C), Franek – Jaroš.

Rysové se mohou spolehnout na spoustu produktivity

Nejlepším v kanadském bodování týmu je Aron Chmielewski, který prozatím nasbíral 29 bodů (12+17). Hned čtyři jeho spoluhráči mu ale mocně dýchají na záda. Ondřej Kovařčík a David Cienciala mají shodně po 27 bodech. O další dva body zpět se drží Michal Kovařčík a přes dvacítku kanadských bodů se dostal ještě Lukáš Jašek.

Nejlépe bodujícím bekem je poté Jakub Kania, který nasbíral šestnáct bodů za jednu branku a patnáct asistencí.

Jistotou v brance Frýdku-Místku je poté Juraj Šimboch, jenž vede statistiky brankářů v počtu čistých kont (celkem pět) a je také druhým maskovaným mužem v počtu zásahů (938). Průměrná úspěšnost jeho zákroků je 91,25% a průměrně obdrží 2,76 gólů na zápas.

Vzájemné zápasy slibují gólové hody

Pokaždé, když se tito dva soupeři potkali, padly na jedné či druhé straně minimálně tři branky. Celkem jich bylo 24, s výsledkem 10:14 v neprospěch Benátek. Úvodní utkání ve Frýdku-Místku nabídlo prodloužení, které rozhodlo o výhře domácích. Tento neúspěch vyrovnali Benátečtí v odvetném utkání na domácím ledě, kdy těsně zvítězili 5:4. Třetí duel již hovořil jasně ve prospěch Frýdku-Místku, jenž na svém ledě zvítězil vysoko 7:3.

Zápas podpoří projekt „Legenda pomáhá“

Jak již bylo řečeno výše, tento zápas neodehrají Benátečtí ve svých klasických modrobílých dresech. V rámci projektu „Legenda pomáhá“ obléknou dresy s podobiznou největší hokejové ikony České republiky, Ivana Hlinky. Tyto dresy budou následně vydraženy v aukci, jejíž výtěžek bude předán Nadačnímu fondu Ivana Hlinky. Vše o tomto projektu se dozvíte zde.

Poslední vzájemný zápas – 10. prosinec

HC Frýdek-Místek vs. HC Benátky nad Jizerou 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 19. Chmielewski (Marek Růžička, Pechanec), 27. Marek Růžička (Pechanec, Chmielewski), 30. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Jašek), 36. Rufer (Marek Růžička, Pechanec), 43. Chmielewski (Kania, Pechanec), 54. Jašek (Rufer), 59. Chmielewski (Pechanec, Kania) – 4. Kolmann (Vrbata, Víšek), 33. Víšek (Volf), 41. Víšek (Vrbata, Volf).

Sestava Frýdku-Místku: Šimboch – L. Kovář, Kania, Matyáš, Jeník, M. Jáchym, Jank – Marek Růžička, Pechanec, Chmielewski – Klimša, Cienciala, Rufer – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Franek, Jaroš, R. Meidl.

Sestava Benátek: F. Novotný – Mikliš, Kočí, Havlín, Kolmann, Tržický, Pastor, Bednář – A. Dlouhý, J. Mikyska, Hrníčko – Prokeš, Volf, Wiencek – Ďurač, Hrabík, J. Havel – Da. Svoboda, Vrbata, Víšek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.