29. 1. 2017 | Věra Novotná

„Dva body bereme,“ hlásí střelec vítězné branky Josef Mikyska

Souboj jak má být, pokud týmy bojují o pozici ve vyřazovacích bojích. Hokej, který nic nepostrádal. Přesně takový obrázek nabídl duel mezi Benátkami nad Jizerou a Frýdkem-Místkem. Po celých šedesát minut bylo co sledovat, jedna akce střídala druhou. Napínavý zápas došel až do prodloužení, v němž rozhodl Josef Mikyska. Stejně jako v předchozích duelech byla rovněž vidět lajna Prokeš-Hrabík-Černoch, která se postarala o úvodní branku zápasu.

Úvodních dvacet minut bylo opravdu svižných. Na obou stranách kluziště diváci tajili dech nad akcemi, které měly vést k první brance utkání. Oba brankáři ale byli dlouhou dobu proti tomu, aby střelci našli místo, kudy dostat puk do sítě. Jako první se to podařilo domácím, konkrétně KRYŠTOFU HRABÍKOVI. „Tak mým úkolem je hlavně dorážek puky. Beci si tam párkrát vyměnili kotouč, dobře ho podrželi. Já jsem to už pak jenom doklepnul. Hlavní bylo udržet puk ve hře,“ okomentoval úvodní branku, díky které využily Benátky přesilovou hru.

Právě Hrabík byl, spolu s Černochem a Prokešem, velmi aktivní v dnešní hře. Souhru se spoluhráči si pochvaloval. „S klukama nám to šlape. Nejen v lajně, ale i celému týmu a já doufám, že to tak půjde i dál.“

Tak, jako patřily úvodní pasáže hry domácím, tak patřily ty závěrečné hostům. Kde hledat příčinu tlaku v posledních chvílích ale JOSEF MIKYSKA netuší. „Těžko říct, to se musíme podívat na videa, rozebrat si zápas a zlepšit to do dalších utkání.“

Prostřední třetina gól nepřinesla, v té poslední navrátil domácím vedení Jan Víšek, ale v závěrečné hře bez brankáře hosté srovnali krok. Mikyska však věděl, že i bod navíc se počítá. „Bylo to zklamání, ale řekli jsme si, že ten bod potřebujeme. S Frýdkem máme skoro stejně bodů a tenhle bodík navíc je fakt důležitý. To, že vedete o gól a soupeř srovná, takový je hokej,“ okomentoval závěrečné momenty základní hrací doby. Vlastně se na stadionu odehrálo takové Déjà vu, akorát v opačném gardu. „My jsme jim tady, dva měsíce zpátky, taky dali dvě vteřiny před koncem gól. Dneska nám to tedy vrátili v power-play,“ vzpomněl Mikyska na 20. kolo, které nakonec skončilo 5:4 pro Benátky.

Přišlo prodloužení, přesilová hra domácích a v ní rozhodující branka Josefa Mikysky. „My jsme čekali do poslední chvíle. Já jsem prováhal jednu střelu, kterou jsem tam mohl mít. Pořád jsme se snažili nahrávat a udělat si super místo na střelu. Pak mě hezky Tom našel a já jsem dal branku,“ shrnul poslední moment zápasu autor vítězné branky.

Co nebo kdo byl dnes nejdůležitější klíč k úspěchu? „Klíčový byl určitě náš gólman, protože ten tam chytil spousty šancí. Takže nejlepší hráč Halász a my mu musíme poděkovat. Beci taky hráli dobře, dneska to bylo těžké utkání a jsem rád, že jsme ho zvládli,“ vyzdvihl výkony svých spoluhráčů nejproduktivnější hráč týmu, který ale ví, že je stále co zlepšovat. „Vždycky je co vylepšit. Ztráty kotouče na modré čáře, dobruslování akcí… Spousta věcí se tam dá určitě zlepšit.“ Jak nakonec tedy Mikyska hodnotí dvoubodový zápas? „Tabulka je vyrovnaná, my chceme jít do předkola, takže určitě jsme chtěli vyhrát. Dva body ale taky bereme.“

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.