3. 2. 2017 | Věra Novotná

Poslední venkovní zápas základní části sehrají Benátky v Prostějově

Benátečtí zavítají po pětidenní pauze do Prostějova. Jestřábi drží sedmou pozici se 70 body a při zaváhání soupeřů před nimi by ještě mohli pomýšlet na postupovou šestici. Benátečtí se nyní nachází o dvě pozice níže, ale ztrácí jen tři body. Jestřábi naposledy zdolali České Budějovice 3:2 na samostatné nájezdy. Motivace pokračovat v dobrém zápasu tedy rozhodně neschází. Prozatím ale brali body ze všech vzájemných duelů hosté, stane se to znovu? Komentář k zápasu je pro Vás tradičně připraven díky serveru onlajny.com. Úvodní buly bude vhozeno 4. února v 17:00.

Jestřábi napravují zaváhání ze začátku roku

Ani tým Prostějova nepatřil k těm, pro něž by nový rok znamenal jakýsi výsledkový restart. Od posledního prosincového zápasu jim trvalo čtyři kola, než přešli k lepším výsledkům. Z tohoto období si připsali pouze jeden bod za prohru 2:3 po samostatných nájezdech na ledě Kladna. Vše ale hodili za hlavu v Třebíči, odkud odjížděli s výhrou 3:0 a nezaváhali ani v domácím duelu proti Mostu, který rozstříleli 7:3. Na ledě dalšího celku ze spodku tabulky, Kadaně, ale na předchozí dva výsledky Prostějov navázat nedokázal a padl těsně 3:4. Následující dvě kola se již dařila podle představ. Frýdek-Místek podlehl Jestřábům 2:4, a o body je neobralo ani Ústí nad Labem, které prohrálo doma 1:6. Poslední dva duely přinesly rovněž body do tabulky. Litoměřice odjely z Prostějova s porážkou 3:4 a favorizované České Budějovice podlehly na samostatné nájezdy 2:3.

Poslední zápas LHK Jestřábi Prostějov

ČEZ Motor České Budějovice vs. LHK Jestřábi Prostějov 2:3sn (2:0, 0:2,0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Pavlin (Nouza, Fronk), 13. Pavlin (Fronk, Vráblík) – 34. L. Luňák (Žálčík, A. Holík), 38. Fiala (Švec, Štindl) - rozh. náj. L. Luňák.

Sestava Prostějova: Kantor – Kolář, Štindl, Grebeňuk, Protivný, Kvapil, Holík – Fiala, Hozák, Švec – Luňák, Venkrbec, Indra – Matuš, Šlahař, Žálčík – Krejčík, M. Novák, Rudovský.

Čtyři jestřábi v TOP15

Pokud se podíváme do individuálních statistik, mají se Jestřábi rozhodně čím chlubit. O druhé a třetí místo se, v celkovém bodování ligy, dělí Martin Novák. Doposud naskočil do sedmačtyřiceti zápasů, v nichž nasbíral 43 kanadských bodů (14+29). TOP10 uzavírá Lukáš Krejčík, jenž má ve svých statistikách 37 bodů (15+22). O tři místa níže najdeme dalšího forvarda Prostějova Jana Rudovského. Toho zdobí 36 bodů za 16 branek a 20 asistencí.

Uzávěrka možných přestupů proběhla v noci 31. ledna. Jestřábi posílili hlavně své brankoviště, kam přivedli tři nové tváře a rovněž trenérskou posilu. Z juniorky Pardubic přibyl Milan Klouček, jenž se může pyšnit 27 odchytanými zápasy a úspěšností 92,01%. Rovněž ho zdobí dvě čistá konta a čtyři starty za extraligové Pardubice. Další brankářskou posilou je Dominik Groh, který se podíval i do Benátek a to v rámci přípravných zápasů, poté přispěl hlavně juniorskému týmu Mladé Boleslavi. Třetím juniorem do party je zlínský Daniel Šimonů, který chytal jak za juniorku Zlína, tak za starší dorost. K trenérské dvojici Vykoukal-Odehnal se nově připojí Ivo Peštuka.

Vzájemné souboje? Body brali vždy hosté

Poprvé se tito soupeři střetli v rámci 10. kola, které se odehrálo na benáteckém stadionu. Zápas došel až do samostatných nájezdů, v nichž o druhém bodu pro Prostějov rozhodl Jiří Půhoný. Odveta v Prostějově byla opět těsná, ale Benátečtí vedení 5:4 ubránili a odvezli si tři body. Rovněž ve třetím vzájemném duelu odvážel body hostující tým. Benátečtí se před vlastním publikem neprosadili, Prostějovští naopak dokázali skórovat hned čtyřikrát.

Poslední vzájemný zápas – 28. prosinec

HC Benátky nad Jizerou vs. LHK Jestřábi Prostějov 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Matuš (Žálčík, A. Holík), 29. Žálčík (Rudovský), 51. Augustin (Hozák, Kantor), 59. Štindl (Indra).

Sestava Benátek: Bláha – Bednář, Kočí, Husa, Kolmann, Pastor, Mikliš, Tržický – A. Dlouhý, Plodek, D. Špaček – Černoch, J. Mikyska, Víšek – Bittner, Janele, Prokeš – Bělohorský, Chrtek, Da. Svoboda.

Sestava Prostějova: Kantor – A. Holík, Vokurka, V. Zadražil, T. Kvapil, Štindl, Protivný, Grebeňuk, D. Kolář – Rudovský, Fiala, Martin Novák – Venkrbec, Šlahař, Luňák – L. Krejčík, Matuš, Žálčík – Indra, Hozák, Augustin.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.