7. 2. 2017 | Věra Novotná

Jiří Černoch: Kdybych ten gól nedal, tak se sebou hodně dlouho nemluvím

V dohrávce 48. kola, mezi Benátkami nad Jizerou a HC ZUBR Přerov, byl k vidění souboj o důležité tři body. Oba týmy se před tímto zápasem nacházely se stejným bodovým ziskem na posledních dvou místech zajišťující předkolo play-off. Na konci klání byli šťastnější domácí, kteří bojovali až do posledních chvil o udržení jednobrankového náskoku. Dvěma góly se v duelu blýskl Jiří Černoch, jenž si spolu se svým parťákem, Radkem Prokešem, připsal do osobních statistik dva body a zajistili domácím nejen rozhodující náskok ve druhé třetině, ale také konečné vítězství 3:2.

Utkání mělo od začátku pekelné tempo. Všem bylo jasné, o co dnes jde, o důležité body do bojů o play-off. „Dnes to jsou každopádně tři důležité body. Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože pro nás to byl důležitý zápas. Věděli jsme, že v této poslední fázi sezony je zlomový a jsme hrozně rádi za to, že jsme ho urvali,“ shrnul duel 48. kola Černoch. Od začátku to vypadalo, že jsou Benátečtí na soupeře připravení, překvapil Přerov něčím? „Myslím, že ani ne, my jsme věděli, co hrají. Na dnešní zápas jsme měli dobře postavený video, takže nás ničím moc nepřekvapili.“

V první části přišel gól na obou stranách kluziště. Jako první otevřel střelecký účet Ladislav Bittner, o sedm minut později vyrovnával hostující Kovařík. Benátečtí měli více ze hry, vedoucí branka ale zatím nepřišla. Nás zajímalo, zda o přestávce došlo v kabině ke změně taktiky. „Tak určitě jsme si řekli, že musíme dát nějakou branku, protože si myslím, že jsme v první třetině byli lepší. Bohužel to bylo 1:1, takže určitě jsme šli do druhé třetiny s tím, dát góly a chtěli jsme vyhrát,“ přiblížil přestávkové dění v kabině.

Druhá dvacetiminutovka již byla plně v režii Jirky Černocha a Radka Prokeše. Gól na 2:1 byl trošku šťastným. Černochovu střelu ještě Horčička vyrazil, ale padající obránce Novotný si ji poté nešťastně srazil do vlastní branky. Druhá branka již ale byla ukázkovou souhrou. Havlín podržel puk za bránou, nahrál Prokešovi a ten přihrál přesně na druhou tyčku, kde stál Jirka Černoch. „Ten druhý to byla teda hodně snadná práce. Kluci to tam výborně vybojovali, Radek Prokeš mi to dal úplně do prázdný,“ okomentoval svůj druhý gól večera. „Tohle, kdybych nedal, tak bych se se sebou hodně dlouho nebavil. To by bylo pohrdnutí,“ dodal s úsměvem.

S Radkem Prokešem naskakuje Jirka Černoch v jedné lajně od 44. kola, v němž jejich souhra rozhodla o výhře nad Mostem. Spolupráce jim stále klape znamenitě, oba se, od té doby, podíleli na pěti brankách. U čtyř z těchto pěti gólů byl střelcem Černoch, v jednom případě se karty obrátili. „S Prokym jsme si sedli hned od prvního zápasu, který jsme spolu hráli, a jsem rád, že jsme se takhle našli. Je důležitý, když máte někoho, o kom víte, kam si najede. Já si tuhle spolupráci jenom pochvaluji a jsem rád, že se nám takhle daří.“

K hattricku měl Jirka Černoch opravdu blízko, nejblíže asi po závaru před přerovskou brankou, při kterém se několikrát snažil dostrkat puk za čáru. „Mezera tam byla, hlavně gólman to měl za sebou a nevěděl o tom. Bohužel se mi nepodařilo to tam dotlačit,“ přiblížil situaci, na jejímž konci byl tvrdě zalehnut jedním z bránících hráčů. Jak sám ale s úsměvem dodal, hattrick není nejdůležitější. „Je to škoda, ale jak říkám, hlavní jsou tři body, těch hattricků doufám, že ještě několik bude, takže to nějak neřeším.“

V rámci dalšího domácího zápasu přivítají Benátečtí lídra WSM ligy České Budějovice. I v tomto zápase útočník pražské Sparty ve službách Benátek doufá, že domácí přidají další body do tabulky. „My teď musíme bodovat každý zápas. Myslím si, že Budějovice se teď trošku trápí a bude nám hrát do karet i to, že mají jisté play-off a jsou vepředu, takže si myslím, že můžeme jedině překvapit. My do toho půjdeme s tím, že chceme rozhodně vyhrát,“ uzavřel rozhovor Jiří Černoch.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.