15. 6. 2007 | Mirek Ondra

Do Benátek přichází vyztužit obranné řady Jiří Drak

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Jeden z nejnadanějších odchovanců benáteckého hokeje, Jiří Drak, se vrací zpět na zimní stadion, kde s hokejem začínal. Po dlouhém angažmá v dorosteneckých a juniorských výběrech pražské Sparty zamířil zpět do Benátek. Zde absolvoval předsezónní tréninky a přátelské zápasy. V září však odešel na jednoleté hostování do Kolína, kde hrál za místní juniorku a pár zápasů sehrál i za druholigový "A" tým. Svými deseti kanadskými body (5+5) na postu obránce přispěl k výbornému výsledku juniorů. Kozlové skončili jen o skóre třetí a těsně jim tak unikl postup do závěrečných bojů o extraligu.

Kdy si začínal s hokejem a kdo tě k němu přivedl?
"S hokejem jsem začínal v pěti letech tady v Benátkách, poprvé mě na led přivedl děda. Od sedmé třídy jsem hrál 8 sezon za Spartu Praha extraligu žáků, dorostu a juniorů."

Minulý ročník si hostoval v Kolíně. Máš k tomuto městu nějaký vztah nebo byl důvod v absenci benáteckého juniorského výběru?
"Hledal jsem nejlepší možnou variantu, díky které bych neztratil rok tím, že bych v Benátkách hrál málo nebo nehrál vůbec. Proto jsem se poohlížel i po týmech v juniorské lize a nakonec jsem se rozhodoval mezi Mladou Boleslaví a Kolínem. Vloni jsem hrál v juniorech na výjimku, na kterou mohou nastoupit do zápasu pouze 3 hráči. V Mladé Boleslavi jsem neměl zaručeno, že bych hrál každý zápas, protože tam bylo na výjimku více hráčů. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl pro Kolín, kde jsem předpokládal, že budu hodně vytížen. Navíc mají áčko ve 2.lize a měl jsem šanci,že si zahraji i tam. To z hlediska času stráveného na ledě bylo pro mě tím nejlepším řešením."

V Kolíně se ti dařilo. Junioři skončili na předních příčkách juniorské ligy , zahrál sis i pár zápasů za "áčko". Jak ty hodnotíš svoje působení v Kolíně?
"Svého rozhodnutí hrát v Kolíně určitě nelituji. Ze začátku jsem měl sice smůlu , že jsem si zlomil prostředníček levé ruky, když mě nastřelil při tréninku spoluhráč. Pak jsem se do toho zase dostal a několik zápasů jsem si za áčko zahrál..V juniorech to ale bylo s hrou o poznání lepší, protože jsem hrál jak přesilovky, tak oslabení a na ledě jsem trávil i přes půl zápasu..Třetí místo juniorů Kolína je ohromný úspěch, když vezmu v potaz, že to byla jejich první sezona v 1.lize. Škoda jen, že se nevyvedl začátek sezony, jinak jsme se mohli poprat o extraligu.."

Sleduješ ještě kolínské dění? Začátek jejich suché přípravy vypadá poněkud rozpačitě.. :-)
"Popravdě řečeno, dění v Kolíně teď moc nesleduju, i když vím, že letní příprava jim začala trošku pozdě :-) Řada starších a zkušených hráčů jim odešla a letos to nebudou mít lehké. Jinak jsem v kontaktu s několika kluky z juniorů."

Poté co ses vrátil do Benátek, absolvuješ letní přípravu s A týmem či s juniory?
"Určitě s Áčkem, tam je příprava kvalitnější a za juniory už stejně hrát nemůžu."

Benátky mají zbrusu nový tým juniorů. Na jaké myslíš že je úrovni? Dokázal by uhrát rovnocenou partii s juniorskými výběry, které znáš z juniorské ligy?
"Nevím, jak na tom naši junioři jsou, protože jsem je ještě neviděl v akci. Podle mého názoru by se z ligy juniorů mohli měřit s mužstvy jako jsou Popovice, Klatovy nebo Kobra Praha.."

Jak jsi spokojen s novými trenéry?
"Zkušenost z letní přípravy jsem s nimi až do letoška neměl. Příprava je kvalitní a dostáváme zabrat. S takovouto zátěží se srovnám, jsem zvyklý z extraligy juniorů."

Kdo myslíš, že Benátky v letošní sezoně nejvíce potrápí v honbě za nejvyššími příčkami druhé ligy?
"Asi Chrudim a Tábor. Určitě poskládají silný tým, podobně jako v minulé sezoně."

Dvě poslední otázky bych směřoval k "A" týmu. Kteří hokejisté hájící v současné době barvy Benátek jsou největšími tahouny mužstva? Co by si řekl k zápasům play-off, které Benátky v sezoně 2006/07 sehrály?
"Vzhledem k tomu, že jsem měl možnost vidět jen některé zápasy loňské sezony, za největší tahouny mužstva považuji Martina Barka, Jirku Jakeše, Martina Kocmana, Martina Maříka a Pepu Skořepu. Celé play–off odehrály Benátky velmi dobře, škoda jen posledního zápasu. Zvlášť Lukáš Zajíček svými střeleckými výkony výrazně týmu pomohl."

Děkujeme za rozhovor

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!