18. 2. 2017 | Věra Novotná

Kryštof Hrabík: Pokud navážeme na hru ze druhého zápasu, můžeme uspět

Po nevydařeném úvodním duelu, kdy benátečtí hokejisté nenašli recept na brankáře Danečka, otočili svou hru o 180° a srovnali sérii na 1:1. Kouzlo frýdeckomísteckého brankáře bylo zrušeno a hned osm hráčů domácího výběru si připsalo body. Jedním z nich byl také reprezentant Bílých Tygrů ve službách Benátek, Kryštof Hrabík, který měl dnes svůj den. Ocitl se v několika šancích a svůj výkon korunoval čtvrtou, a vítěznou, brankou. My jsme s ním poté zápas zhodnotili.

Je jasné, že hodnocení dnešního duelu bylo v pozitivnějším světle, než tomu bylo v prvním střetnutí. „Musím říct, že dnes jsme začali lépe než včera, celý zápas jsme odehráli lépe. Myslím si, že jsme to dnes chtěli víc. Něco jsme si po včerejším zápase řekli, a dneska jsme to splnili.“ Od začátku bylo jasné, že pro Frýdek bude opět klíčová první lajna v čele s Aronem Chmielewskim, která byla u všech branek hostů. Hrabík však hru soupeře hodnotit nechtěl. „My se soustředíme na sebe, na to, jak hrajeme my. Já nechci Frýdek nijak hodnotit. Myslím si, že včera jsme jim to trošku nabídli my. Dneska jsme ale hráli hru, kterou bychom se chtěli prezentovat, a takhle by to mohlo jít.“ V čem tedy tkvěla hlavní změna taktiky oproti prvnímu vzájemnému duelu? „Řekli jsme si, že musíme více chtít, vyhrávat souboje, více se tlačit do brány, střílet. Včera to vypadalo jako zápas v základní části, my už chceme hrát, jako v play-off,“ připustil reprezentant do osmnácti let, jemuž se i v národním dresu velmi daří.

Možným impulsem pro hru Benátek mohla být také nově složená první formace, která naskakovala ve složení Dlouhý-Plodek-Víšek, díky své souhře tak mohla být dalším hráčům inspirací. „Kluci jsou zkušení a my se od nich učíme. Když jsou takhle spolu, tak je vidět, jak si vyhoví a určitě jim to spolu jde,“ vyzdvihl Kryštof hru zkušených spoluhráčů.

Po vyrovnávací brance Adama Dlouhého a dalších dvou gólech Plodka a Bittnera, přišla Hrabíkova chvíle v podobě samostatného nájezdu. Věděl Kryštof přesně, co chce udělat? „Abych řekl pravdu tak ano. Tohle zkouším i na tréninku a vím, že když se to povede, tak to vychází. Zkusil jsem to a naštěstí to vyšlo,“ okomentoval situaci u čtvrté branky domácího celku,kterou ale nechtěl nechat jen sám sobě. „U mantinelu mi to Láďa Bittner ještě přistrčil a to bylo taky důležité. Polovina toho gólu je určitě jeho.“

Celkem dnes padlo patnáct dvouminutových trestů. Z toho devět na straně domácího celku. Hned v osmi případech Benátečtí oslabení zvládli, hlavně díky velké obětavosti při blokování střel. V početních výhodách si připsali dvě vstřelené branky. Právě na těchto dvou herních aspektech mohli Benátečtí postavit dobrý výkon. „Měli jsme tam dobrá oslabení, hráli jsme dobře, kluci tam výborně bránili. Oproti prvnímu zápasu jsme více blokovali střely, v přesilovkách se tlačili do brány a o tom to v play-off je. Jsem rád, že jsme to dneska zvládli.“

Velké množství tvrdých soubojů a slovních výměn je pro play-off typickým znakem, nikdo nechce ztratit žádný zápas. Mohlo to být v sérii 1:1 nebo 0:2. Byl i právě proto druhý zápas více nervózní? „Určitě, každý zápas je v play-off důležitý, každý chce vyhrát a dostat se dál. Samozřejmě to dnes bylo trošku vyhecované, ale jenom dobře pro diváky.“ Jak sám Hrabík říká, stav 0:2 by nebyl úplně nejlepší. „Bylo by to těžké. My jsme rádi za ten jeden zápas, který jsme doma zvládli a jedeme do Frýdku s tím, že zase chceme hrát svoji hru a co urvem, to urvem,“ hlásí hráč s číslem 53 před venkovními zápasy, kde bude hlavní nezapomenout na předvedenou hru. „Musíme se soustředit na svůj výkon, pokud navážeme na druhý zápas, tak to půjde,“ uzavírá rozhovor Kryštof Hrabík.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.