28. 2. 2017 | Věra Novotná

Sezona byla povedená, říká kapitán Honza Plodek

S kým jiným bychom si měli povídat o průřezu sezonou, než s mužem, který na prsou nosí kapitánské „C“. Pravda, v případě benáteckého celku bylo v průběhu tohoto ročníku kapitánů více, ale pomyslným vedoucím kabiny zůstal, stejně jako v sezonách minulých, Jan Plodek. Pojďme se tedy podívat, jaká byla letošní WSM liga, která pomalu uzavírá svůj ročník 2016/2017.

Shrňme ale nejdříve nedávnou minulost. Před startem předkola, v němž Benátky nad Jizerou vyzvaly Frýdek-Místek, panovalo v benátecké kabině zdravé sebevědomí. „Tak věřili jsme si, samozřejmě. Bylo to padesát na padesát, věděli jsme, že Frýdek hraje dobrý hokej,“ řekl osmatřicetiletý útočník, podle nějž byla hra v bojích o play-off uspokojující. „Řekl bych, že ano. Máme v kádru spoustu mladých kluků, kteří se tady vyhrávají a učí se. V předkole to byla parádní série a já si myslím, že jim to dalo hrozně moc,“ připustil Plodek. On sám byl jak s předkolem, tak s celou sezonou spokojený. Mně se série líbila, byla bohužel se špatným koncem pro nás. Celkově bych ale řekl, že letošní sezona byla povedená.“

Deviza benáteckého týmu byla již v mnoha rozhovorech předeslána. Ačkoliv se sestava více či méně měnila, bylo jasné, co bude dlouhodobým klíčem k úspěchu. „My jsme si celou dobu říkali, že v naší hře musí být bojovnost, dravost a jednoduchost. Musíme hrát tvrdě, protože jako mladý mančaft nikoho nebudeme přehrávat hokejově. Hlavně jsme chtěli hrát obětavě a dát do toho srdíčko,“ vyzdvihl Honza týmového ducha.

Co se týče celkového obrazu sezony, byla podle kapitána Benátek nejlepší její první polovina. „Tak určitě byl dobrý začátek sezony, tam jsme byli po první polovině na čtvrtém místě,“ odpověděl Plodek. „I před rozhodující čtvrtinou to bylo dobré, udělali jsme si docela brzy náskok na poslední Most, což je pokaždé takový strašák, abychom nespadli z první ligy. Mohli jsme tak hrát celkem v klidu. Nakonec se nám podařilo udělat předkolo a myslím si, že celkově jsme si letošní sezonu užili,“ dodal.

Sám Plodek odehrál v letošním ročníku 29 utkání v základní části, v nichž nasbíral 20 bodů, dva body poté přidal v předkole. Část zápasů ale musel sledovat své spoluhráče z ochozů, neboť se mu nevyhnulo zranění. „Když hraju, tak je to dobré. Zranění se mi, bohužel, nevyhýbají a byl bych rád, kdybych odehrál celou sezonu. Samozřejmě, vracet se v těchto letech do formy je vždycky strašně složité, ale jsem rád, že se mi to jakž takž vždycky podaří a doufám, že budu moci ještě hrát,“ okomentoval své vlastní výkony.

Ve hodnocení sezony nešlo samozřejmě zapomenout na naše podporovatele! „Jsou to neskuteční srdcaři a my jsme za ně strašně rádi. Benátky jsou malé městečko a chodí sem pořád ti samí lidé. Jsou to vlastně takoví naši spoluhráči, řekl Honza směrem k fanouškům, kteří jsou součástí každého domácího zápasu.

Co se týče dalšího programu, nikdo z benáteckého týmu zatím definitivní volno nemá. „Na všechny čeká program. Mladí kluci se zapojí do mladšího nebo staršího dorostu, do juniorky. Někdo se přesune do přípravy Sparty a Boleslavi. My ostatní budeme trénovat v Liberci a budeme připravení, pokud by potřebovalo Áčko pomoci, přiblížil Plodek následující dny hokejistů hájících barvy Benátek. Na volno zatím myšlenky nebyly, nemusí být totiž moc dlouhé. „Uvidíme, všechno záleží na Tygrech, jak budou hrát. Pokud to dotáhnout do finále jako vloni, tak ta sezona bude dlouhá a my budeme trénovat třeba do půlky dubna,“ uzavřel rozhovor Honza Plodek.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.