23. 5. 2017 | Věra Novotná

Pomocníci s velkým potenciálem

Je tu další díl kroniky, v níž mapujeme sezonu všech benáteckých hráčů, kteří se ve středočeském klubu představili. Dnes je čas na dva útočníky, kteří se připojili už v přípravě a vypomáhali Benáteckým hlavně ze začátku uplynulého ročníku, neboť již poté oba stabilně naskakovali za Bílé Tygry z Liberce. Pojďme se podívat na zajímavosti a největší momenty Filipa Pyrochty a Jana Ordoše. Dokážete si i bez čtení následujících řádků vybavit, co bylo nejvíce typickým právě pro Honzu Ordoše?

Od sezony 2014/2015 působil Jan Ordoš v klubu Benátek nad Jizerou. Uplynulá sezona ale byla, z pohledu na odehraný počet zápasů, tou nejslabší, neboť se Honza velmi brzy přesunul do áčka Bílých Tygrů a sváděl tak souboje v české nejvyšší soutěži. Za Středočechy stihl naskočit do čtrnácti duelů, v nichž bodově nezahálel. Jeho statistiky hlásily třináct bodů (7+6). Dalo by se tedy s nadsázkou říci, že pokud Honza na ledě byl, bodoval. Kde už o nadsázce ale mluvit nemůžeme, to je Honzův mistrovský čuch na góly a asistence v posledních minutách zápasu. Hned šest duelů mělo v zápise branku mezi 55. – 60. minutou, u které Ordoš asistoval nebo ji vstřelil. Hned čtyři z těchto sedmi branek padly v minutě poslední. Honzova čísla? 3+1. Všechny tyto zápasy Benátečtí, díky těmto gólům doslova v poslední minutě, vyhráli a ukázali tak neskutečnou bojovnost do posledního hvizdu.

Asi nejkrásnějším duelem byl zápas devátého kola, kdy se benátečtí hráči vydali na led Přerova. Časomíra ukazovala 59. minutu a výsledek 1:1. Na led se v tu chvíli dostala dvojice Víšek-Ordoš a po závěrečném hvizdu se Středočeši radovali ze tří bodů. Díky dvěma brankám Ordoše zvítězili 3:1. Ve 20. kole zase rozhodl Jan Ordoš v 60. minutě duelu, tentokráte o výhře 5:4 nad Frýdkem-Místkem. Naposledy se Ordoš představil benáteckému publiku v domácím zápase proti Litoměřicím, a ani z tohoto duelu neodešel bez bodu. Přihrával totiž na úvodní branku Daniela Špačka, čímž pomohl k výhře Středočechů v poměru 4:2.

Dalším tygrem v benáteckém útoku byl Filip Pyrochta, který se stejně jako Honza Ordoš zapojil již do před-sezonní přípravy. „ Já jsem rád, že si můžu zahrát kdekoliv, takže se určitě těším, ať je to v Liberci nebo tady v Benátkách,“ prohlašoval před začátkem sezony. Společným znakem pro Filipa a Honzu je to, že i Filip je ve službách Benátek již delší dobu. Poprvé se u řeky Jizery objevil v sezoně 2012/2013. Letos na své konto odehraných zápasů přidal číslo 22 a statistiky hlásí 12 bodů (5+7).

Na svůj první bod čekal Filip Pyrochta do třetího kola. Jeho premiérová asistence na gól Radka Prokeše znamenala pomoc při vítězství Benáteckých 3:2 na ledě Jihlavy. Asi nejlepší Pyrochtův zápas v dresu s benáteckým znakem na hrudi přišel v zápase proti Frýdku-Místku, o kterém jsme se zmínili výše. Filip se v něm prezentoval dvěma góly a jednou přihrávkou.

Oba útočníci zasáhli i do vyřazovacích bojů play-off, kde se rvali s Bílými Tygry o obhajobu poháru pro mistra extraligy. Filip Pyrochta odehrál ve vyřazovací části jedenáct zápasů, v nichž si připsal bod za asistenci. Jan Ordoš zvládl ještě o čtyři duely více a celkově zapsal 11 bodů (2+9).

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.