11. 9. 2017 | Věra Novotná

Benátecké čeká první domácí utkání nové sezony, k Jizeře míří Havířov

WSM liga pokračuje druhým kolem, které je naplánováno na 13. září. Benátečtí v něm změří síly s celkem AZ RESIDOMO Havířov, jenž před startem ligy nejen, že změnil název, ale zároveň získal do svého kádru známá jména! Bohužel, sezonu odstartoval prohrou 1:5 na ledě Slavie Praha. Zda se partě trenéra Kudrny podaří navázat na vítězství v Třebíči, to se dozvíme po skončení tohoto duelu, který začíná v 17:30. Pokud nebudete přímo v ochozech benáteckého stadionu, můžete utkání sledovat prostřednictvím serveru onlajny.com.

Loňská sezona nebyla povedená

Loňská sezona neproběhla dle týmových představ. Havířov pomýšlel na play-off, měl k tomu i předpoklady, avšak hráči nedokázali naplnit své bodové ambice. AZet se mohl pyšnit čtvrtou nejlepší obrannou a opřít se mohl i o vynikající hru v oslabení. Z 235 her v početní nevýhodě, dovolil Havířov svým soupeřům pouze 28 gólů. S úspěšností obrany 88,09% se zařadil na úplné čelo týmových tabulek po základní části. Bohužel, ani tak skvělá obrana nepomohla dosáhnout kýženého výsledku. Havířovu nevyšel ani start sezony. Mezi 7. – 14. kolem dokázali soupeřům sebrat jeden jediný bod a vedení se rozhodlo pro změny na trenérském postu. Bohužel pro AZet, dvanácté místo po základní části na play-off nestačilo.

Marek Sikora se vrací, tahouni zůstávají

Koho Havířov bezpochyby vítá s otevřenou náručí, to je útočník Marek Sikora. Třicetiletý centr naposledy oblékl dres AZetu v sezoně 2009/2010 a poslední dva ročníky WSM ligy strávil v Přerově, kde si nevedl vůbec špatně. V uplynulé sezoně si připsal 31 bodů (14+17) ve 47 zápasech základní části a přidal tři body v play-off. V dresu Havířova budou diváci nadále vídat i druhého nejproduktivnějšího hokejistu v rámci týmových tabulek, jímž byl Petr Kanko.

V obraně byli tahouny Marcel Petran a Robert Krisl, kteří zaznamenali 18 kanadských bodů. Stejné duo se může blýsknout i v tomto ročníku a pomoci jim může příchod Tomáše Drtila, jenž si v dresu Šumperku připsal v minulé sezoně 36 bodů z 35 zápasů.

Co se týče odchodů, musel se AZet rozloučit se svým šestým nejproduktivnějším hokejistou minulého ročníku, Markem Haasem, jenž zamířil do týmu Poruby. Na havířovském ledě se nebude prohánět ani třetí nejlepší obránce celku Daniel Seman.

Jak vidí nadcházející zápas Ondra Chrtek?

“Na utkání s týmem AZet vzpomínám z minulé sezony v dobrém, protože se nám s nimi celkem dařilo a získali jsme dost bodů, které se nám na konci velmi hodily. Doufám, že letos na tuto šňůru navážeme," věří. Stejně tak ale ví, že soupeře nelze podcenit. Havířov vnímám jako silného, urputného soupeře. Mají tam pár výborných individualit, ale já věřím, že pokud budeme plnit to, co si říkáme a co chceme hrát, tak uspějeme.“

A co by Ondra vzkázal nerozhodným divákům? „Divákům bych vzkázal, aby nás přišli podpořit na první domácí utkání a hnali nás za vítězstvím, budeme je potřebovat. Máme mladý tým a každá podpora nám velmi pomůže...“

Příprava skončila zápornou bilancí

Přípravnou část začali hokejisté Havířova na ledě Vítkovic, odkud odjeli s prohrou 2:8. Chuť si spravili proti celku JKH Jastrzebie, který porazili 3:2. Následně však přišla šňůra čtyř proher. Na úvod v Trenčíně (5:6pp), poté v Přerově (0:1), v Nových Zámcích (1:2) a následně i na ledě Prostějova (2:5). V bojích na domácím kluzišti, za podpory fanoušků, předváděli Havířovští velmi dobré výkony. V odvetě s Trenčínem zvítězili 3:1, remizovali proti Přerovu (3:3) a o gól podlehli Novým Zámkům (4:5). Přípravu ale zakončil AZet pozitivně – výhrou 6:4 na ledě Poruby.

Aktuální soupiska týmu AZ RESIDOMO Havířov

Brankáři: Daniel Dolejš, Martin Falter, Marek Laco, Jiří Matoušek, Kamil Šimeček.

Obránci: Tomáš Drtil, Jakub Dudek, David Chroboček, Jiří Krisl, Jaroslav Mrowiec, Marcel Petran, Viktor Postnikov, Robin Staněk, Vojtěch Ševěček.

Útočníci: Jan Bambula, Lukáš Bednář, Petr Beránek, Dominik Cihlář, Jiří Fronk, Tomáš Gřeš, Jan Hudeček, Jakub Illéš, Marek Kalus, Petr Kanko, Jakub Kotala, Daniel Kurovský, Vlastimil Malina, Jan Maruna, Radek Pořízek, Roman Rác, Marek Sikora, Vojtěch Tomi.

Poslední vzájemný zápas – 12. února 2017

HC Benátky nad Jizerou vs. HC RESIDOMO Havířov 1:2 (1:0,0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. J. Havel (Prokeš, Černoch) – 40. Štumpf (Krisl, Chroboček), 48. Dvořáček (Krisl, Haas).

Sestava Benátek: F. Novotný – V. Kočí, Mikliš, Husa, Jandus, Havlín, Plutnar, Pastor – Víšek, Plodek, A. Dlouhý – Prokeš, Černoch, J. Havel – Bittner, Janele, Hrníčko – Wiencek, Vrbata, Bělohorský – Chlum.

Sestava Havířova: M. Laco – Dudek, Krisl, Chroboček, Petran, Bahounek – Kanko, Maruna, Kalus – Štumpf, Haas, Dvořáček – Kotala, Pořízek, L. Bednář.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.