16. 9. 2017 | Filip Vlček (UNL), Věra Novotná

Benátečtí sahali po dvou bodech, nakonec odjíždí z Ústí nad Labem s prohrou po prodloužení

3., sobota 16. 9. 2017
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN

Duel v Ústí nad Labem začal lépe pro partu trenéra Kudrny, avšak domácí dokázali na obdrženou branku rychle odpovědět a po první třetině navíc odcházeli do šaten o gól před svým soupeřem. Zápas byl plný vyloučení, především v druhé části hry, ale žádnému z týmů se nepodařilo vstřelit branku a pohnout tak se skóre. Benátečtí srovnali v oslabení a vynutili si prodloužení zápasu. V nastaveném čase ale vybojovali druhý bod do tabulky Ústečtí. Vítězný gól a výhru 3:2 pro svůj tým zařídil Jaroslav Roubík.

Ústí n.L.: Volke – Bernad, Husák, Vl. Brož (C), M. Vágner, M. Zdvořáček, Hes – Dufek (A), Roubík, Melka – L. Volf (A), Vrdlovec, D. Merta – P. Kousal, Najman, Gengel – Macek, Severa, Mical.
Benátky n.J.: Stezka – Kolmann (C), Husa, Havlín, Plutnar, Maier, Kunst – Hrníčko, Chrtek (A), A. Dlouhý – Psota, R. Veselý, Jeník – Hrabík, Z. Král, Wiencek – Bittner, Kuťák, Bělohorský.
Branky a nahrávky: 14. D. Merta (Macek, L. Volf), 17. Vl. Brož (Bernad, Vrdlovec), 64. Roubík (Melka) – 11. Wiencek (Z. Král, Havlín), 47. Z. Král (Hrabík). Rozhodčí: Kostourek, J. Valenta – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 934. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Komentář

Během úvodní dvacetiminutovky se diváci dočkali jednoho obratu skóre. O první gól zápasu se postaral v přesilové hře v jedenácté minutě hostující Petr Wiencek, o necelé tři a půl minuty později se postaral o vyrovnání David Merta. V závěru šestnácté minuty muselo být utkání podruhé přerušeno kvůli špatnému ukotvení hostující branky. Menší vynucená pauza prospěla domácím, kteří se zásluhou Vladimíra Brože octli ve vedení a odchází tak do šaten šťastnější.

Ve druhé periodě se obecenstvo na severu Čech branky nedočkalo. Více ze hry měli domácí, kteří si vytvořili několik slibných brankových příležitostí. Slovan nedokázal těžit ani při početní výhodě, naopak se sám ubránil ve zkráceném oslabení ve třech proti čtyřem.

Třetí třetina nám přinesla spoustu nepřesností na obou stranách. Při přesilovce Slovanu ujeli hosté do brejku a vyrovnali na 2:2. Odražený kotouč poslal za bezmocného Volkeho útočník Zdeněk Král.

Začátek prodloužení začali lépe hosté, kteří měli puk na svých hokejkách. Do pořádné šance se však nedostali. Ke slovu se dostal tudíž Jaroslav Roubík, který vybojoval puk v útočném pásmu a kličkou oklamal Stezku a následně zasunul puk do branky. - 3:2 pp.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Zápas byl vyrovnaný. Myslím, že jsme nakonec ten jeden bod ztratili, protože hlavně ve druhé třetině jsme měli přesilovky za sebou, a i když tam šancí bylo hodně, bohužel jsme je neproměnili. Soupeři skvěle zachytal brankář Stezka. Prvních deset minut jsme měli hodně špatných, dostali jsme tam i gól. Pak se ta hra zlepšila, zápas jsme otočili a, jak jsem říkal, měli jsme plno šancí v přesilovkách a to, myslím, zápas rozhodlo. Na druhou stranu jsme minutu před koncem měli velké štěstí, když tam Benátky mohly dát gól. Prodloužení je už loterie a jsme šťastní, že jsme ten gól dali my a ještě k tomu Jarda Roubík. Výkon byl dnes z naší strany o dost lepší než v těch dvou předchozích zápasech a i herní projev byl o dost lepší.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Bylo to těžké utkání a nás mrzí, že ta hra byla dnes rozkouskovaná. Nám vyhovuje, když se hraje hodně v pěti. Máme rychlé hráče a myslím, že ta častá oboustranná vyloučení narušila spád hry. Celý zápas jsme se nemohli dostat do tempa. Před třetí třetinou jsme si řekli, že je to jen o gól a že zápas je pořád otevřený. Myslím, že se nám podařilo zaslouženě vyrovnat a škoda toho prodloužení. To už je o štěstí. Musím ale říct, že jsme se celý zápas snažili hrát trpělivě, ale měli jsme tam hodně oslabení a to ten náš dnešní výkon ovlivnilo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.