22. 9. 2017 | Věra Novotná

Po skalpu Budějovic čeká na Benátky další těžký soupeř

Benátečtí v prozatím posledním zápase zaskočili favorizované České Budějovice a přidali další tři body do tabulky za výhru 3:0. Nyní již vyhlíží nadcházející duel, v němž změří síly s dalším velmi silným týmem. V sobotu 23. září totiž zavítají na led celku HC Energie Karlovy Vary, který se po dvaceti letech rozloučil s extraligovou příslušností. Podaří se hokejistům Benátek nad Jizerou přidat další cenný skalp? Uvidíme po skončení utkání, které začíná v 17:00. Průběh zápasu můžete sledovat prostřednictvím textové reportáže.

Jubilejní sezona skončila sestupem

Ročník 2016/2017 se pro Energetiky nesl ve znamení jubilejní dvacáté sezony v české nejvyšší soutěži. Konec v podobě sestupu si ale nepředstavoval nikdo z hráčů, fanoušků či vedení. Svou extraligovou příslušnost se Energii v baráži udržet nepodařilo a přišel tak pád do WSM ligy. Jak ale řekl pro klubový web generální manažer Karlových Varů, Miroslav Vaněk, návrat by měl být co nejrychlejší. „Musí být okamžitý, během jednoho roku. Když se nepovede, tak už to bude čím dál složitější. Vidíme to na příkladech Kladna, Slavie nebo Budějovic.“

Pomohou zpět do Extraligy známá jména?

V minulém ročníku okusil poprvé českou nejvyšší soutěž Petr Stloukal, který má za sebou angažmá na Slovenku či ve finské lize. V sezoně 2016/2017 si připsal v základní části tři branky z šestatřiceti duelů. Dres Karlových Varů bude Stoukal oblékat i ve WSM lize, stejně jako šestnáctý muž produktivity minulé sezony Tomáš Rachůnek či kapitán Václav Skuhravý. Posilou pro Energetiky je i Stanislav Balán, který se k tomuto týmu vrací po dvou sezonách strávených ve Vítkovicích.

Mezi novými tvářemi se objeví i brankář Filip Novotný, který v loňské sezoně vypomáhal také Benátkám nad Jizerou a stabilně si držel svou výkonnost nad 93%. Nyní se přesouvá do Varů, kde bude náhradou za Davida Honzíka, jenž se přesune do Sparty. Obranné řady vyztuží další ex-benátecký hráč, Daniel Krejčí. Pětadvacetiletý obránce rozdělil minulou sezonu mezi Benátky (16 zápasů, 8 bodů) a slovenský Zvolen (35 zápasů, 22 bodů).

Jak tedy vypadá aktuální soupiska Energie?

Brankáři: Ondřej Kuchař, Filip Novotný, Tomáš Závorka.

Obránci: Daniel Krejčí, Tomáš Kvapil, Ondřej Pajk, Matic Podlipnik, Martin Rohan, Adam Rulík, Vladimír Sičák, Ondřej Šafář, Jan Tomeček, Martin Weinhold.

Útočníci: Stanislav Balán, Ondřej Beránek, Milan Davídek, Jakub Flek, Sebastian Gorčík, Dávid Gríger, Tomáš Harkabus, Martin Kohout, Jaromír Kverka, Martin Osmík, Tomáš Rachůnek, Václav Rezek, Tomáš Rohan, Václav Skuhravý, Petr Stoukal, Henri Tuominen, Michal Vachovec, Matěj Zadražil.

Příprava byla povedená, stejně tak začátek sezony

Osm přípravných duelů odstartoval dvojzápas s Litvínovem. Na soupeřově ledě Energie padla 3:4 v prodloužení, doma si ale reputaci napravila výhrou 5:1. Proti Kladnu se ale nezadařilo. Rytíři nepovolili svému soupeři jediný gól a Energetici odjížděli s prohrou 0:3. Doma to ale Energii v přípravě šlapalo, což potvrdil zápas proti Litoměřicím. Vítězství 4:2 nad Kališníky odstartovalo šňůru povedených zápasů. Dařilo se proti Mladé Boleslavi (4:3sn), Kladnu (4:1) i Landshutu (8:1). Závěr přípravy ale přinesl prohru, a to proti Chomutovu (2:3sn).

Start sezony chytil hokejisty Karlových Varů v dobrém rozpoložení. Výhry přichází, ale většinou až v nastaveném čase. Energetici zvítězili ve třech zápasech ze čtyř. V úvodním kole přivítali před domácím publikem Frýdek-Místek a v prodloužení zvítězili 2:1. Na ledě nováčka ligy, Vsetína, bylo ale další prodloužení nad jejich síly. Karlovarští odjeli s porážkou 2:3. V duelu s Třebíčí potvrdili dominanci na svém ledě výhrou 5:1 a v prozatím posledním zápase přidali další výhru v nastaveném čase proti Ústí nad Labem (3:2). Od zápasů se Středočechy ale trenér očekává plný bodový zisk. „Věřím, že jim dojde elán a síla, kterou vložili do utkání s Českými Budějovicemi. Jinak si ale myslím, že Benátky nejsou slabým celkem,“ řekl Tomáš Mariška pro klubový web a pokračoval „V jejich středu jsou hráči z liberecké organizace, kteří vůbec nejsou špatní.“

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Energie Karlovy Vary 2:3pp (0:1, 0:0, 2:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 53. Dufek (Najman), 54. Najman (P. Kousal, Dufek) – 16. M. Rohan (Podlipnik, Stloukal), 57. Podlipnik (T. Rachůnek, Kverka), 61. O. Beránek.

Sestava Karlových Varů: Závorka– Krejčí, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Weinhold – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Gríger – Vachovec, Skuhravý (C), Gorčík – O. Beránek, Davídek, Kohout.

HC Benátky nad Jizerou vs. HC ČEZ Motor České Budějovice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Chrtek (Hrníčko), 17. Z. Král (Bittner, Wiencek), 22. Bittner.

Sestava Benátek: Kořenář – Husa, Jandejsek, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, Hrabík – Psota, R. Veselý, Jeník – Bittner, Z. Král, Wiencek – Průžek, Kuťák, Bělohorský.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.