24. 9. 2017 | Věra Novotná

Sestavu mají Jestřábi z Prostějova silnou, Benátečtí ale chtějí body!

Pondělí 25. září se nezadržitelně blíží a to znamená jediné! Na programu je znovu WSM liga, která rozehraje své šesté kolo. Benátečtí přivítají na domácím ledě tým LHK Jestřábi Prostějov, který ve svém posledním zápase nestačil na České Budějovice. Také Benátky poznaly v minulém kole porážku a před domácími fanoušky budou chtít znovu přidat body do tabulky.

Na benáteckém zimním stadionu se všichni sejdeme v 17:30. Zápas můžete sledovat také prostřednictvím serveru onlajny.com.

Setkají se dva účastníci loňského předkola

Není příliš zapotřebí rozebírat minulou sezonu Prostějova z pohledu zápasového. Důležité je, že po dvaapadesáti kolech figurovali na sedmé příčce celkového pořadí. Předkolo tedy měli jisté a těšili se na sérii s Přerovem. Úvodní dva duely na ledě Prostějova ustanovily stav série mezi těmito dvěma celky na 1:1. Doma už ale Zubři nezaváhali a ukončili tak Jestřábům sezonu výhrou 3:1 na zápasy. Stejný osud potkal také Benátky, které svou sérii s Frýdkem-Místkem dokázaly natáhnout až do posledního rozhodujícího duelu, který ale nezvládly.

V dresu Prostějova ex-benátecký Mikliš i velký bojovník Starý

Změn je v jestřábí soupisce hned několik. Tým vyhlásil za jasný cíl play-off a přivedl k tomuto účelu zvučná jména spojená s českou nejvyšší soutěží.

S týmem se rozloučil druhý nejproduktivnější hokejista základní části Martin Novák, jenž bude nově oblékat dres Českých Budějovic, a do jestřábího hnízda už se také nevrátí další tři útočníci, kteří patřili v minulé sezoně do nejproduktivnější desítky. Jsou jimi Lukáš Krejčík, Lukáš Žálčík a Jakub Šlahař. Bylo tedy nutné hledat kvalitní náhrady.

Jméno Jan Starý bude do smrti spojováno s týmem extraligových Pardubic, nyní ale tento útočník zamíří právě do Prostějova, aby pomohl Jestřábům k dalším vyřazovacím bojům. Společnost mu bude v kabině dělat další pardubický hokejista, obránce Josef Horyna, který ale minulou sezonu odehrál převážně v týmu Kolína.

Další posila míří do Prostějova z Mostu. Odtud získali Jestřábi největší oporu Severočechů, Tomáše Divíška, jenž v loňském ročníku WSM ligy zaznamenal 43 bodů (15+28) ze 46 zápasů. Prokáže stejnou střeleckou mušku i v aktuálním ročníku? Skvělou formu měl v minulé sezoně také českobudějovický Tomáš Nouza, celkově sedmý nejproduktivnější hráč ligy po základní části, kdy nasbíral 42 bodů (21+21). I on nyní mění své působiště a stává se členem Jestřábů.

Ani obranné řady nezůstanou beze změn. Beci mezi sebe přivítali Marka Drtinu. Také jeho loňská sezona byla povedená. Osmadvacetiletý bek zaznamenal čtyři body ve Slavii a 18 bodů nasbíral v Nových Zámcích. Nově bude dres Prostějovu oblékat také ex-benátecký bek Ondřej Mikliš.

Aktuální soupiska Prostějova

Brankáři: Dominik Groh, Jakub Neužil.

Obránci: Marek Drtina, Aleš Holík, Josef Horyna, Daniel Kolář, Ondřej Mikliš, Dušan Žovinec.

Útočníci: Tomáš Divíšek, David Dvořáček, Ondřej Fiala, Jiří Hozák, Lukáš Luňák, Tomáš Nouza, Jan Rudovský, Milan Švarc, Marek Švec, Matouš Venkrbec, Matěj Zabloudil.

Příprava nebyla pozitivní, začátek sezony je prozatím vyvážený

Přípravné zápasy odstartovali Prostějovští dvěma porážkami. Nejprve doma nestačili na Frýdek-Místek (2:5) a pomyslné body nevezli ani z ledu Třebíče (2:3). Bilanci vyrovnali díky domácímu utkání s Havířovem, které vyhráli 5:2 a vydařila se i odveta proti Frýdeckomísteckým (5:1). Následně se ale proti Třebíči opět nezadařilo, ačkoliv prohra 3:4 přišla v samostatných nájezdech. Skalp extraligového celku získal Prostějov doma proti Pardubicím, které porazil 2:1. Sladká tečka v podobě vítězného zakončení ale v přípravě nepřišla, Vsetín si doma zastřílel a poslal Prostějovské domů s porážkou 2:6.

Jak skončila příprava, tak pokračoval začátek sezony. Úvodní dva duely nepřinesly Jestřábům do tabulky ani bod. Padli jak doma s Prostějovem (0:2), tak v odvetném utkání na ledě stejného soupeře (1:4). Skóre výher a porážek ale vyvážili v následujících dvou kolech. Slavii přehráli 3:0 a poradili si i s Havířovem, jenž odjížděl s porážkou 1:3. Stejně jako pro Benátky skončilo i pro Prostějov páté kolo porážkou. Jestřábi nestačili na České Budějovice, na jejichž ledě prohráli 3:5.

Koho sledovat?

Benátečtí se musí mít na pozoru před Janem Rudovským, který je neproduktivnějším v dresu Prostějova. Prozatím si drží solidní výkonnost. Z pěti zápasů si připsal 5 bodů (2+3). Nejlepší nahrávky prozatím rozdává nová tvář v zadních řadách – Marek Drtina (3 asistence), jehož dotáhl právě Rudovský a mezi nejlepší střelce se po bok Rudovského zařadili také Tomáš Nouza, Matouš Venkrbec a David Dvořáček (všichni 2 góly).

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Energie Karlovy Vary vs. HC Benátky nad Jizerou 8:1 (2:1, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. O. Beránek (Kohout), 15. Podlipnik (Stloukal), 25. T. Rachůnek (Kohout), 26. Podlipnik (Flek, Balán), 32. Skuhravý (Davídek, Gorčík), 33. Podlipnik (Davídek), 41. Stloukal (Flek), 58. O. Beránek (Kohout) – 4. Bittner (Kunst, Z. Král).

Sestava Benátek Stezka (33. Kořenář) – Husa (A), Jandejsek, Maier (A), Kunst, Tržický, Jan Bednář – Teplý, Chrtek, Hrníčko – Jeník, R. Veselý, Psota – Wiencek, Z. Král, Bittner (C) – Bělohorský, Janele, Průžek.

HC ČEZ MOTOR České Budějovice vs. LHK Jestřábi Prostějov 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Čermák (Nedorost, Vlček), 30. Šulek (Pavlin, Pajič), 31. Vlček (Kutlák), 40. Kutlák (F. Novák), 53. Kutlák (Vráblík, Čermák) – 7. M. Drtina, 23. Zabloudil (Voženílek), 53. Dvořáček (Mikliš).

Sestava Prostějova: Groh – D. Kolář, Žovinec, Bažant, A. Holík, M. Drtina, Mikliš – Zabloudil, Voženílek, L. Luňák – Švec, Dvořáček, Hozák – Nouza, Fiala, Divíšek – Rudovský, Švarc, Venkrbec.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.