29. 9. 2017 | Věra Novotná

Na benátecký led míří trápící se Trhači z Kadaně

Poslední říjnový den, tedy sobota 30. 9., bude opět patřit benáteckému hokeji a WSM lize. Parta trenéra Kudrny se opět představí před vlastními fanoušky, před nimiž ještě nepoznala hořkost porážky. Motivaci mají Benátečtí také v nápravě posledního utkání na Kladně, kde padli 3:5. Soupeřem jim od 17:00 bude trápící se celek SK Trhači Kadaň, jenž v aktuálním ročníku ještě nebodoval. Dění na ledě můžete sledovat, jako již tradičně, prostřednictvím serveru onlajny.com.

Kadaň změnila majitele, i nadále zůstává farmou Chomutova

Robert Šatník st. a Robert Šatník ml. – to je nová dvojice majitelů klubu, jež dříve figurovala hlavně ve spojení s mosteckým hokejem. Ředitelem Kadaně je nově Jaromír Šindel, který dříve rovněž spolupracoval s týmem sídlícím v Mostě.

Statistické okénko

Před startem sezony posílil Trhače Ondřej Havlíček. Šestadvacetiletý útočník odehrál minulou sezonu v Mostě, kde nasbíral 21 bodů (6+15). Zasáhl rovněž do čtyř zápasů extraligového Litvínova a i v jeho dresu se mohl radovat ze vstřelené branky. Nejúspěšnější sezonou Ondřeje Havlíčka ale zůstává ročník 2015/2016, kdy v dresu Mostu zaznamenal 44 bodů (16+28).

Ve třetím zápase letošního ročníku slavili Trhači milník Jakuba Trefného, který proti Přerovu odehrál svůj 800. zápas ve WSM lize. Před šestatřicetiletým útočníkem nyní stojí další výzva – dotáhnout Jaroslava Roubíka s 989 zápasy.

Trhači se momentálně krčí na posledním místě tabulky s hrozivou nulou v počtu bodů. Ze všech týmů inkasovali nejvíce branek (39) a zároveň jich dokázali nejméně nastřílet (15). Kde se Kadaňští dokáží alespoň trošku prosadit, to jsou přesilové hry. Jejich využití je řadí ale pouze na třetí místo od konce (13,16%) před České Budějovice a Litoměřice. Na stejném místě se nachází i ve statistice ubráněných oslabení (73,91%), kde předskočili Kladno a Ústí nad Labem.

Aktuální sezona celku SK Trhači Kadaň

Jak již bylo řečeno výše, Kadaň se od začátku trápí. V úvodním kole dokázali Trhači potrápit Kladno, kde padli až gólem v poslední třetině na 3:4. Stejným výsledkem dopadlo i utkání na ledě Frýdku-Místku. Následně však přišly daleko bolestivější prohry. Doma s Přerovem Kadaň utrpěla vysokou porážku 1:9 a z Litoměřic odjížděla s výsledkem 3:6. Také Slavia Praha nadělila Kadani šest branek a odjela domů s výhrou 6:3. První body nepřišly ani na ledě Havířova, kde Trhači padli 1:4. Následně drželi krok s Českými Budějovicemi, které rozhodly o výhře 2:1 v poslední třetině. Prozatím poslední duel v Prostějově prohrála Kadaň 1:5.

Vzájemná utkání

V přípravné části před nadcházející sezonou se Kadaň s Benátkami střetla dvakrát. V obou zápasech to bylo velmi těsné, nakonec se ale vždy radovali Středočeši. V Kadani zvítězili 2:3 poté, kdy všechny tři branky poslali do kadaňské sítě v poslední dvacetiminutovce. Třetí třetina rozhodovala i na ledě Benátek, s výherním koncem pro domácí (5:4).

Poslední zápasy obou celků

Rytíři Kladno vs. HC Benátky nad Jizerou 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. D. Tůma (J. Kloz, P. Hořava), 20. Machač (Zikmund), 34. Machač (Kehar, J. Kloz), 35. Zikmund (Lorraine, Svedlund), 48. J. Strnad (Kubík) – 9. Havlín (Chrtek, Z. Král), 19. Psota (Jeník), 43. Bittner (Psota, Husa).

Sestava Benátek: Stezka – Husa (A), Jandejsek, Havlín, Kunst, Tržický, Maier (A) – Hrabík, Chrtek, Hrníčko – Jeník, Bittner (C), Psota – R. Veselý, Z. Král, Teplý – Bělohorský, Wiencek, Průžek.

LHK Jestřábi Prostějov vs. SK Trhači Kadaň 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 19. Rudovský (Nouza, Hozák), 25. Luňák (Švec), 43. Holík (Žovinec), 45. Rudovský (Nouza, Drtina), 57. Voženílek – 35. Havel (Wágner, Szathmáry). Rozhodčí:Čech, Jechoutek - Lukš, Doležal.

Sestava Kadaně: Lukeš – Kadeřávek, Szathmáry, Cestr, Černý, Trefný, Blaha, Lidák – Krejčiřík, Hejcman, Procházka – Wágner, Rob, Havel – Ringler, Rindoš, Tůma – Macháček, Adámek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.