6. 10. 2017 | Věra Novotná

Repríza loňského předkola je tu, k Jizeře míří Frýdek-Místek!

Sobota se blíží a to znamená jediné! WSM liga zahájí své desáté kolo, v rámci něhož se Benátečtí představí na domácím ledě. Soupeřem jim bude celek HC Frýdek-Místek, s nímž se utkali v předkole play-off loňského ročníku. Rysům se v aktuální sezoně daří a stíhají čelo tabulky. O motivaci tak mají postaráno. Jak dopadne první vzájemný souboj mezi těmito dvěma celky? To se dozvíme v sobotu 7. října. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00. Pokud nemůžete být přímo na stadionu, sledujte vše prostřednictvím tradiční textové reportáže.

Tahouni pokračují, nové posily nezahálí

V dresu Frýdku-Místku zářilo v minulém ročníku trio Antonín Pechanec, Aron Chmielewski a Marek Růžička. Polský útočník Chmielewski nasbíral 45 kanadských bodů (19+26) ve 49 zápasech. Stejně dobře začal i aktuální sezonu, ve které si prozatím zapsal 6 bodů (2+4). K radosti fanoušků Frýdku-Místku pokračuje i Antonín Pechanec, jenž zakončil minulou sezonu na 11. místě tabulky ligové produktivity (40 bodů).

Frýdeckomístečtí ale přivítali i další nové tváře. Jednou z nich je zkušený šestatřicetiletý centr Milan Mikulík, jenž si již pětkrát vyzkoušel, jaké to je, když druhou ligu vyhrajete. Minulou sezonu odehrál v dresu Karlových Varů a zakončil ji se 40 body na kontě, i přesto se ale po opuštění ligy musel s dresem Energie rozloučit. Sezonu 2017/2018 začal skvěle, prozatím je v týmu Rysů nejlepším nahrávačem. Zvučnou posilou je i jméno Rostislava Martynka, který se k Rysům připojil po svém šestiletém působení u Litvínova.

Tým Rysů prozatím drží kontakt se špičkou

Sezonu odstartovali Frýdeckomístečtí na ledě Energie, kterou potrápili. Karlovarští se tak museli o bod navíc porvat v nastaveném čase a svůj úkol zvládli. Frýdek tak na úvod zapsal porážku 1:2 po prodloužení. Také duel na ledě Kadaně byl velkou přetahovanou, avšak s vítězným koncem pro hosty (4:3). Před domácím publikem se ale hráči Frýdku-Místku prosadit nedokázali a v souboji s Kladnem padli 0:3. Následovala šňůra tří povedených klání. Všechny body odvezl Frýdek-Místek z Přerova (3:1), přehrál na domácím ledě celek Litoměřic (5:3) a zadařilo se i na Slavii (2:0). Další velký souboj nastal při domácím zápase s Havířovem, šťastný konec pro fanoušky Rysů se ale nekonal (2:3). Problémy měly i České Budějovice, kterým na vítězství stačil jediný gól, jenž padl v prodloužení (0:1pp).

Statistické okénko

Pojďme trošku poodkrýt detailněji, kde se Frýdku-Místku daří a nedaří. Jedním z faktů je, že není lehké vstřelit Rysům branku. V tabulce obdržených branek se drží v TOP3, soupeři jim prozatím nasázeli 15 branek. Lépe jsou na tom Karlovy Vary a České Budějovice, na stejném čísle se drží Přerov. Co se týče vstřelených branek, najdeme Frýdeckomístecké na druhé straně barikády. Za devět odehraných kol dostali do branky soupeře 21 puků, hůře je na tom jenom poslední Kadaň.

Co se Frýdku-Místku ale daří, to jsou situace, kdy mají o jednoho muže na ledě méně. Doposud odehráli 44 oslabení, v nichž obdrželi tři branky. V procentuálním vyjádření tak najdeme Rysy na 2. místě tabulky s úspěšností 93,18%. V tabulce přesilových her a jejich využití se drží ve středu tabulky. V dresu Frýdku-Místku si nejčastěji na soupeře počíhají Jan Zahradníček (15 hitů), Lukáš Kovář (13 hitů) a Milan Mikulík (10 hitů).

V benáteckém táboře se mezi nejlepší střelce dotáhl Ladislav Bittner, který tak doplnil duo Král-Kolmann. Nejvíce hitů rozdá Adam Jandejsek (14) a nejvíce střel neprojde přes Tomáše Havlína (18 zablokovaných střel).

Poslední zápasy obou celků

HC ZUBR Přerov vs. HC Benátky nad Jizerou 2:1sn (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 12. M. Novotný (Šlahař), rozh. náj. Pala – 31. Bittner (Havlín, Psota).

Sestava Benátek: Kořenář – Tržický, Kunst, Maier (A), Jan Bednář, Havlín, Jandejsek – A. Dlouhý (A), Chrtek, Hrníčko – Jeník, Bittner (C), Psota – Teplý, Z. Král, Hrabík – Wiencek, Nezbeda, Průžek.

HC Frýdek-Místek vs. LHK Jestřábi Prostějov 4:1 (0:0, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. M. Kovařčík (Bartko), 34. Chmielewski (M. Kovařčík), 37. Chmielewski (M. Kovařčík), 40. O. Kovařčík (TS) – 43. Zabloudil (Voženílek, Švarc).

Sestava Frýdku-Místku: L. Daneček – Haman, L. Kovář (A), Ovčačík, Zahradníček, Bartko, Piegl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kvasnica (C), Mikulík, Christov – Bajtek, Pechanec, J. Kalus – Franek (A), Klimša, Kaukič.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.